توضیحات
مشخصات پروژه:
سیستم سازه ای و سقف پروژه فولاد: در یک جهت مهاربندی هم محور ضربدری و در جهت دیگر قاب خمشی و تیرچه بلوک برای سقف
مکان پروژه: مشهد
خاک محل: نوع ۲
تنش مجاز خاک: ۱.۱ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع
ارتفاع پارکینگ (طبقه همکف): ۲۶۵ سانتیمتر
ارتفاع سایر طبقات: ۳۲۰ سانتیمتر
مقاومت بتن مصرفی: ۳۰ مگاپاسکال
سایر مشخصات شامل نما، نوع دیوار و تیغه، کف سازی و … به نحو مناسبی انتخاب و در گزارش نهایی ارایه شده است.
در این پروژه قسمت هایی مثل طراحی شمشیری پله ، اتصالات تیر به ستون ، اتصالات تیر به تیر ، طراحی کف ستون ها ، طراحی پی و … انجام شده است.
تعیین سیستم باربر ثقلی و جانبی :
ستون گذاری :
طرح اولیه یک سازه، با کمک ستون گذاری آن و ارتباط دادن بین ستون ها توسط تیرها شکل می گیرد. در پلان های معماری فاز یک، معمولا ستون گذاری اولیه توسط مهندس معمار انجام می شود ، ولی این موضوع کافی نبوده و لازم است تا مهندس طراح سازه نیز با بررسی نقشه های معماری ، محل ستون ها را کنترل کرده و در صورت نیاز تغییر دهد . ستون گذاری بر اساس قواعدی انجام می گیرد که می توان آنها را در سه دسته زیر طبقه بندی کرد :
- ستون گذاری با توجه به معماری ساختمان
- ستون گذاری با توجه به ضوابط شهرداری برای تأمین پارکینگ
- ستون گذاری با توجه به قواعد سازه ای
ستون گذاری با توجه به معماری ساختمان :
به منظور جلوگیری از تداخل ستون ها (به عنوان یک عضو سازه ای) با عناصر معماری ، جانمایی ستون ها باید در محل های مناسبی انجام شود. به همین دلیل توصیه می گردد که در روند ستون گذاری ساختمان، موارد زیر مدنظر قرار گیرد :
- برای آن دسته از اضلاع جانبی ساختمان که در قسمت نما قرار ندارند، جانمایی ستون با محدودیت خاصی همراه نیست
- برای آن دسته از اضلاع جانبی ساختمان که در نما قرار دارند، ستون گذاری باید به نحوی انجام گیرد که تداخلی با پنجره ها و ورودی ها نداشته باشد. و در قسمت های داخلی ساختمان، اصولا ستون گذاری به نحوی انجام می گیرد که از گوشه فضاها و امتداد تیغه ها استفاده شود (در این صورت بعد از اجرای دیوارهای قسمت اعظم ستون مخفی شده و از طرف دیگر، دیوارها نیز به ستون ها مهار می شوند).
- از تعيية ستون داخل فضاها نظیر اتاق ها، سالن ها و آشپزخانه به جز در موارد خاص اجتناب می شود.
- برای فضاهایی نظیر راهروها، راه پله ها و آسانسورها باید ستون گذاری به نحوی باشد که عرض مفید این فضاها را از بین نبرد (حداقل عرض مفید پله و پاگرد معمولا 2/1 متر عنوان شده و همچنین ابعاد مورد نیاز برای آسانسورهای کوچک معمولا 6/1*2 متر است)
- همواره باید بررسی شود که یک ستون در تمام طبقات به صورت پیوسته ادامه داشته باشد. کنترل این موضوع در زمانی که پلان معماری در طبقات مختلف از یک تیپ نباشد، اهمیت بسیار بیشتری دارد. در ضمن منقطع شدن ستون در طبقات ممکن است سبب ایجاد نامنظمی در ارتفاع سازه شود
ستون گذاری با توجه به ضوابط شهرداری برای تأمین پارکینگ :
یکی از عوامل اساسی در جانمایی ستون ها، ضوابطی است که شهرداری ها برای تأمین تعداد پارکینگ مورد نیاز ساختمان الزام می کنند. هر چند ممکن است این سوال در شهرداری شهرهای مختلف اندکی تفاوت داشته باشد، ولی می توان به طور نمونه چند مورد را بیان کرد :
- فضای مورد نیاز برای پارک یک خودرو ، مستطیلی به طول ۵ متر و عرض خالص 5/2 متر می باشد (عرض خالص معادل بر تا بر ستون ها یا به عبارتی روی نازک کاری ستون هاست).
- فضای مورد نیاز برای پارک دو خودرو در مجاورت هم ، مستطیلی به طول 5 متر و عرض خالص 5/4 متر است برای سه خدورو این مقادیر به ترتیب 5/7 و 7 متر است
- حداقل فضای مورد نیاز برای مانور خودرو 5 متر است (محور تا محور ستون ها)
- حداقل ابعاد درب ورودی پارکینگ : عرض 3 متری و ارتفاع 2/2 متری
- پروژه فولاد در یک جهت مهاربندی هم محور ضربدری و در جهت دیگر قاب خمشی و تیرچه بلوک برای سقف با ایتبس توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
-
سفارش پروژه ایتبس
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خواسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.