در این پروژه سه مسئله که در ادامه، شرح داده شده بررسی و انجام شده است.
مسئله اول:
هدف از این مسئله ساخت مدلی در سیمولینک بر پایه زیر است.
در گام اول یک معادله دیفرانسیل را حل کرده ایم که معادله دیفرانسیل به صورت زیر میباشد:
شرایط اولیه مسئله به صورت زیر است:
و تابع f(t) به صورت زیر تعریف میشود:
این تابع را به کمک کتابخانه user define function و بلوک matlab function تولید نمایید. این معادله دیفرانسیل را برای زمان بین 0 تا 10 ثانیه حل کرده ایم.
در گام بعدی که تابع و مشتقات آن را به شکل سیگنال در اختیار داریم، هدف پیاده سازی یک فرمول بوده که به صورت زیر است:
بعد از محاسبه ی سیگنال Z بخش صحیح آن را جدا کرده و بیشینه و کمینه ی بخش صحیح را محاسبه کرده ایم. نام مقدار مینیمم را f2 گذاشته ایم. در گام بعدی مقدار ماکسیمم را منهای مقدار عددی 1 میکنیم و نام آن را f1 میگذاریم. حال مقادیر f1 و f2 را طبق تبدیل ASCII به کارکتر های رشته ای حروف تبدیل میکنیم. حال 2 حرف انگلیسی را در کنار هم قرار میدهیم که تشکیل یک کلمه میدهند. در واقع صحت مراحل حل بر اساس این کلمه سنجیده میشود. همچنین بخش حل معادله دیفرانسیل، محاسبات ثانویه و بخش آرایه های رشته ای را هر یک در یک subsystem مستقل قرار دهید. پاسخ نهایی چیزی مشابه شکل زیر میباشد.
مسئله دوم:
فرض میکنیم معادله دیفرانسیل یک سیستم به صورت زیر میباشد:
که در آن u تابع پله واحد یا همان step میباشد که ورودی سیستم است. تابع تبدیل این سیستم را پیدا کرده ایم و در قالب یک مدل سیمولینک این تابع تبدیل را به صورت حلقه بسته تعریف کرده ایم و به وسیله ی یک کنترلر pid که ضرایب آن در بخش tuning بهینه شده است، پاسخ را کنترل نموده ایم. خروجی سیستم تابع y میباشد. همچنین معادلات فضای حالت سیستم را به دست آورده ایم و در همان مدل سیمولینک آن را تعریف کردیم و پاسخ بخش کنترل شده و کنترل نشده را از تابع تبدیل با پاسخ بخش فضای حالت مقایسه کردیم. سیاست کنترلی به صورت دلخواه بوده و توضیحاتی در مورد تحلیل پاسخ کنترل شده و نشده داده ایم. توضیحات را به وسیله ی بلوک های مناسب در داخل مدل اضافه کرده ایم.
مسئله سوم:
2 سیستم خواسته شده ی زیر را در داخل یک مدل سیمولینک پیاده سازی کرده ایم
مدل اول: مدار RLC موازی:
مدل دوم: سیستم جرم و فنر و دمپر دو درجه آزادی:
در مدل اول مقدار جریان را در هر یک از شاخه های مدار نمایش داده ایم. و مقدار ولتاژ منبع تغذیه را به صورت دلخواه در نظر گرفته ایم. یکبار از منبع ولتاژ مستقیم و یک بار از منبع متناوب استفاده کرده ایم. همچنین مقدار ولتاژ را در دو سر المان های مدار نماش داده ایم. مقدار کمیت های مدل ها را به صورت اختیاری در نظر گرفتیم.
بخشی از گزارش کار:
در مورد پروژه اول
در روندی مشابه با پروژه سوم، ابتدا مقدار مشتق سوم متغیر y را به صورت مدار زیر بدست می آوریم:
در مدار فوق، ورودی f(t) از طریق بلوک متلب فانکشن تولید میشود و با اضافه شدن به ضرایبی از مقدار تابع y و مشتق اول و دوم آن، طبق رابطه زیر مشتق سوم را بدست میدهد.
از مدار فوق مقدار y و y’ را بدست آورده و از آن برای بدست آوردن Z در بلوک دیگر استفاده می کنیم که در شکل زیر نشان داده شده است.
در نهایت بر روی متغیر Z عملیات لازم را طبق موارد گفته شده در صورت سوال انجام میدهیم تا به جواب موردنظر برسیم.
پروژه شبیه سازی مدار و انجام سه مسئله با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده.
فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سفارش پروژه متلب
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خواسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.