توضیحات
شبیه سازی مقاله عايق و فشار قوي با EMPT و متلب
دراین مقاله به بررسی تاثیر میدان الکتریکی و مغناطیسی خطوط انتقال در شرایط صاعقه و تاثیر ان بر روی پوشش عایقی و ولتاژ القای شده روی لوله های فلزی بموازات خطوط انتقال در زیر خاک پرداخته است
از آنجاييكه مطالعـات صاعقه در پنجره هاي زماني كوتـاهي بعـد از دشـارژ صـاعقه صورت مـي گيـرد، تنهـا در نظرگيـري تعـداد كمـي اسـپن دردوطرف نقطه تصادم صاعقه، جهت مطالعه كافي مي باشد. لذا در اين تحقيق تنها 5 اسپن از خط انتقال مـوردمطالعه را جهت بررسي عملكرد صاعقه در بروز ولتاژ استرس بر روی هادیهای فلزی مدفون درخاک ، مورد ارزيابي قرار مي دهيم كه براين اساس شبکه انتقال مورد مطالعه 400 کیلو ولت با برجهاي نگهدارنده افقي مطابق شكل زير با اسپن 300 متر ميباشند.
و شماتيك شبكه انتقال با سيم گارد و دكل افقي و مصرف كننده بصورت شكل زير در نرم افزار EMTP است
و اطلاعات ارتفاع و تعداد هادي باندل و فواصل هادي ها از يكديگر بصورت زير است.
عملكرد صاعقه خطوط انتقال، به شدت وابسـته بـه مقاومـت پاي دكل مي باشد. در خطوط انتقال، دكـل هـا بـا اسـتفاده ازالكترودهاي زمين به خاك متصل مي شوند كه ايـن الكترودهـا مي توانند يك هادي الكتريكي ساده بوده و يا به منظور حصول مقاومت معـادل پـايين تـر، داراي سـاختار فلـزي پيچيـده اي باشند. اگرچه الكترودهاي زمين، از لحاظ مدل سـازي مشـكل مي باشند، وليكن جهـت مقاصـد عملـي مـي تـوان آنهـا را بـهصورت مقاومت معادل يا به صـورت خـط انتقـال معـادل بـاپارامترهاي توزيع شده در نظر گرفت که بمنظور ساده سازی محاسبات از مقاومت معادل استفاده میشود
دكل ها ميتوانند در مطالعه پديده صاعقه، به صـورت اندوكتانس هاي ساده، ساختارهاي سه بعدي پيچيـده و يـا بـهصورت خطوط انتقال عمودي مدل شوند ولي عموما دكل هـارا به صورت خطوط انتقال عمودي در نظر مـي گيرنـد كـه دراين مدل، دكل با مدل خط توزيع شـده بـا پارامترهـاي ثابـت و بدون تلفات نشان داده ميشود و سرعت انتشـارامواج سيار در طول دكل، برابر با سرعت نـور در نظـر گرفتـه مي شود.
برخورد صاعقه مي تواند سبب تخريب هاديها در شبكه شود و اين مسئله در بيشتر موارد به قطع خطوط انتقال و در نتيجه قطع برق مشتركين مي انجامد .مساله مدلسازي رفتار گذراي يك دكل در هنگام برخورد صاعقه بسيار مهم بوده و از سال 1930 صورت گرفته است براي يك خط انتقال كه به خوبي طراحي شده باشد برخورد مستقيم صاعقه به هاديهاي فازها به ندرت صورت مي گيرد. با وجود اين صاعقه هر سال باعث تعداد زيادي خروج به دليل پديده جرقه زني از روي دكل به هاديها مي گردد . برخورد مستقيم صاعقه به يك خط انتقال در سيستم قدرت به ندرت صورت مي گيرد. بيشتر برخوردهاي صاعقه به سر دكل خط انتقال و يا به سيمهاي محافظ برخورد مي كند جريان صاعقه از بالاي دكل به سمت پايين آن س رازير مي شود. اين جريان عظيم با توجه به امپدانس مشخصه دكل ولتاژ آن را افزايش مي دهد. با افزايش ولتاژ دكل ممكن است بين بازوهاي دكل و زمين و نيز بين دو بازوي دكل جرقه زني ايجاد گردد . از اين رو يك مدل تركيبي از خط انتقال و دكل براي تحليل اثر صاعقه در سيستم قدرت بكار رفته و مطالعاتي نيز در روي آن صورت گرفته است بسته به مدل بكار رفته براي دكل انتظار مي رود كه نتايج بدست آمده از همديگر متفاوت باشد . يك مدل مناسب و جديد براي دكل بنام مدل Multistory مي باشد كه اين مدل شامل مدل گسترده خط با مدارهاي R-L موازي است كه بوسيله راهنماي طراحي و هماهنگي عايقي در كشور ژاپن در مقابه صاعقه ارايه شده است . و در اين كشور به طور گستردهاي براي تحليل صاعقه مورد استفاده قرار گرفته است . و امروزه در بسیاری از مدلسازیهای دکل فشار قوی استفاده میگردد.
…
نکات قابل ذکر:
- شبیه سازی مقاله عايق و فشار قوي با EMPT و متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.