توضیحات
تحقیق کنترل دور موتور DC به روش PWM
موتورها یکی از قطعات اجتناب ناپذیر تمامی پروژه ها هستند. موتورها انواع مخلفی دارند که بر اساس نوع حرکت، نوع جریان مورد نیاز و نوع سیم پیچی طبقه بندی می شوند. یکی از رایج ترین وپرکاربردترین موتورها، موتورهای DC می باشند. با توجه به کاربرد موتورهای DC در زندگی روزمره و صنعت، بررسی و شناخت این موتورها و یادگیری روش های کنترل آنها جزو ضروریات به حساب می آید. این موتورها دارای مدارات راه انداز گوناگون و الگوریتم های مختلفی برای کنترل می باشند. میکروکنترلرها نیز یکی از قدرتمندترین ابزار نزد مهندسان برق می باشند. میکروکنترلرهای AVR معروف ترین و پرکاربردترین نوع میکروکنترلر هستند که در پروژه های زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. در این پروژه به کمک میکروکنترلر AVR و یکی از ابزار های آن که مدولاسیون عرض پالس می باشد به کنترل سرعت موتور یز پرداخته شده است. مدولاسیون عرض پالس نام تکنیکی در الکترونیک است که استفاده گسترده ای در صنایع الکترونیک و مخابرات دارد. از L298 نیز به عنوان راه انداز موتور DC استفاده شده است. برنامه نویسی میکروکنترلر در محیط codevision انجام شده است.
امروزه در صنعت و در بسیاری از وسایل خانگی کنترل دور موتور مورد استفاده میگردد. موتورهای DC دارای مدارات راه انداز گوناگون و الگوریتم های مختلفی برای کنترل می باشند. با توجه به کاربرد این موتورها در زندگی روزمره و صنعت، بررسی و شناخت این موتورها و یادگیری روش های کنترل آنها جزو ضروریات به حساب می آید. از مزایای موتورهای DC نسبت به سایر موتورها می توان به ارزان بودن و ساده بودن مدارات راه انداز آنها اشاره کرد که از دلایل استفاده زیاد آنها در لوازم الکترونیکی می باشد. با توجه به کاربرد مختلف این موتورها و کنترل گرهای آنها به برخی از این کاربردها در زیر اشاره می کنیم.
در وسایل خانگی کنترل گرهای دور موتور در وسایل کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، پنکه های دیواری یا پنکه تهویه حمام که توسط کلیدی کنترل می شوند. در وسایل اداری و درمانی نیز دستگاه های بسیاری را می توان مثال زد. مداد تراش های برقی در ادارات، دستگاه های فکس، کامپیوترها یا دستگاه های کپی و … سیستم کاری این کنترل گرها بسیار پیچیده بوده و حتی در مورد وسایل درمانی پیچیده تر نیز می شود. مثلاً کنترل دور موتور داخل هاردیسک کامپیوتر را در نظر بگیرید. در کاربردهای تجاری نیز ساختمان های تجاری دارای سیستم تهویه بزرگتر و مجهزتری نسبت به موارد مشابه در منازل شخصی دارند. همچنین می توان در این دسته موتورها برای آسانسورها، پله های برقی و موارد مشابه را نام برد. در صنعت، بسیاری از صنایع وابسته به موتورها و کنترل دور موتور آن ها می باشند. موتورهای کوچک DC تا موتورهای بزرگ صنعتی، یا موتورهای استفاده شده در خطوط مترو همچنین در صنعت ممکن است یک کنترل گر عمل کنترل بیش از یک موتور را به طور همزمان برعهده داشته باشد. و در نهایت تمام وسایل نقلیه از جمله، خودروها، هواپیماها،دستگاه آلات کشاورزی، همه و همه ممکن است دارای موتور برای انجام کارهای گوناگونی باشند.
فهرست مطالب تحقیق کنترل دور موتور DC به روش PWM
- چکیده …………. 1
- فصل اول:کلیات
- مقدمه. 3
- 1-1) هدف……. 4
- 2-1) پیشینه ی تحقیق.. 4
- 1-2-1) H-Bridge. 4
- 1-2-2) کنترل گرهای Servo. 5
- 1-2-3) کنترل جهت موتور DC.. 5
- 1-2-4) کنترل موتورهای DC با استفاده از ترانزیستور. 6
- 1-2-5) کنترل سرعت در موتورهای DC.. 8
- 1-3) مدارات چاپر. 9
- 1-3-1) چاپر کاهش پله ای با بار مقاومتی.. 9
- 1-3-2) چاپر افزایش پله ای.. 10
- 1-3-3) طبقه بندی چاپرها 11
- 1-3-3-1) کلاسA.. 11
- 1-3-3-2) کلاسB.. 11
- 1-3-3-3) کلاسC.. 12
- 1-3-3-4) کلاسD.. 13
- 1-3-3-5) کلاسE. 13
- 1-4) روش تحقیق.. 15
- فصل دوم: سخت افزار
- 2-1) میکروکنترلر ATMEG32. 17
- 2-2) موتور DC.. 21
- 2-3) راه انداز موتور DC.. 24
- 2-3-1) راه انداز L298. 24
- 2-4) نمایشگر. 27
- 2-4-1) نحوه اتصال LCD به میکروکترلر. 27
- فصل سوم: نرم افزار
- 3-1) PWM
- 3-2) برنامه ریزی کردن میکرو. 42
- فصل چهارم: نتیجه گیری
- پیوست الف). 47
- پیوست ب). 58
- پیوست ج). 59
- پیوست د). 60
- منابع.. 64
- چکیده انگلیسی
توجه:
این تحقیق شامل یک فایل ورد 75 صفحه ای می باشد
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.