توضیحات
عنوان: دلیل قبول کردن اسلام از طرف ایران چه بود
- مقدمه
- اسلام آوردن ایرانیان
- تصرف ایران بهطور خودکار به تغییر مذهب منتهی نشد
- اسلام آوردن ایرانیان در زمان محمد بن عبدالله
- زمان خلافت راشدین
- دوره سلسله های ایرانی عوامل گرایش ایرانیان به اسلام
- عوامل اجتماعی و فرهنگی گسترش اسلام در ایران
- باور تاریخ نگاران
- نتیجه
مقدمه
پژوهش درباره چگونگی ورود مسلمانان به ایران و گسترش نسبتاً سریع دین اسلام در این سرزمین در قرون اولیه هجری، از جمله مباحثی است که هنوز مورد توجه پژوهشگران میباشد.
آگاهی از اوضاع سیاسی و مذهبی ایران در آستانه ورود مسلمانان، روحیات و اعتقادات لشکر اسلام در برابر لشکر ایران و مهمتر از آن، جذّابیتها و مزیتهای دین اسلام نسبت به دین تحریفشده زردتشتی، ما را در فهم علل و عوامل ترک آیین قدیم (زرتشتی) و گرویدن به اسلام از سوی ایرانیان رهنمون میسازد. انجام پاورپوینت
اسلام آوردن ایرانیان یا گرایش ایرانیان به اسلام، فرایندی پیچیده و تدریجی تاریخی بوده که چندین قرن به طول انجامیده و از ناحیه به ناحیه، تفاوت داشته و انگیزه و نیروی محرکه آن در موارد گوناگون، متفاوت بودهاست. فرایند مسلمان شدن ایرانیان از زمان محمد بن عبدالله در عربستان، شروع شد (ایرانیان بسیاری در یمن ساکن بودند).
در زمان حمله مسلمانان به ایران اولین گروندگان به اسلام، سربازان ایرانی و سران محلی بودهاند که به گفته التون دانیل این گرایش، تنها اسمی بوده و برای حفظ موقعیت و جایگاه در حکومت جدید صورت گرفتهاست .
تصرف ایران بهطور خودکار به تغییر مذهب منتهی نشد
چرا که تغییر مذهب اختیاری بود و بر خلاف تسخیر که آسان و سریع انجام شد، دو قرن و نیم طول کشید تا همه ایران و ایرانیان مسلمان شوند.
به گفته همایون کاتوزیان حکومت در ابتدا گرفتن مالیات جزیه را بر افزون شدن نو کیشان مسلمان که از این مالیات معاف بودند- ترجیح میدادند؛ و این خود غیرمسلمانان بودند که به تدریج به مزایای اقتصادی و امنیتی مسلمانی پی بردند.
نهایتا، در جریان یک روند طولانی به دین غالب در فلات ایران تبدیل گشت. با این حال ایرانیان، برخلاف سایر مردم تحت فرمان مسلمانان، توانستند تا از عربیسازی اجتناب کرده و بخشهای مهمی از فرهنگ خود را حفظ نمایند
تا پایان دوره اموی تلاش نظام مندی برای گرویدن ایرانیان به اسلام صورت نگرفت و امویان با غیرعرب برخورد تحقیرآمیزی داشتند.
ریچارد بولیت، اسلامشناس آمریکایی، میگوید در پایان دوران اموی (نیمههای سده هشتم و حدود ۱۵۰ سال پس از ظهور اسلام) تعداد مسلمانان امپراتوری اسلامی، از ده درصد فراتر نمیرفت. اما با ظهور عباسیان در میانه سده نهم (۱۰۰ سال پس از ظهور دولت عباسی) این عدد از چهل درصد فراتر رفته بود و حتی در پایان سده یازدهم میلادی، چیزی حدود هشتاد درصد از مردم سرزمینهای خلافت مسلمان بودند. پاورپوینت آماده
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.