توضیحات
عنوان: پاورپوینت آناتومی قلب-سلامتی
- آناتومی قلب
- چرا بیماریهای قلبی عروقی مهم هستند؟
- پراكندگی بیماریهای قلبی عروقی در ایران
- وضعیت بیماری های قلبی عروقی در جهان
- عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی
- عوامل خطر غیر قابل تعدیل
- عوامل خطر رفتاری
- رژیم غذایی ناسالم
- عدم وجود فعالیت فیزیكی مناسب
- عوامل خطر فیزیولوژیك
- بیماری فشارخون بالا
- دیابت
- چاقی و افزایش وزن
- افزایش چربی خون
- ورزش و اثرات آن بر قلب
- ورزش های استقامتی و مقاومتی
- نکات بسیار مهم ورزشی در بیماران قلب
- نقش تغذیه در بیماری های قلبی وعروقی
- منابع غذایی کلسترول
- گوشت و امعاء و احشاء
- مهم ترین عوامل مستعد کننده زمینه بروز سکته قلبی کدامند؟
- چگونه ورزش مانع ایجاد سکته قلبی می شود؟
- ورزش های مخصوص قلب
- منابع
آناتومی قلب
قلب اساساً یک پمپ عضلانی تو خالی است که بدون توقف، خون را به سراسر بدن پُمپ می کند. اگر چه قلب چندان بزرگ تر از مُشت دست نیست، ولی در طول مدت عمر در حدود 300 میلیون لیتر خون را پمپ می کند. رگهای خونی بزرگی که به قلب متصلاند، خون را به ریهها و بدن می برند و باز می گردانند. رگ های خونی کوچک تری که روی سطح قلب قرار دارند، غذا و اکسیژن را به آن رسانده و محصولات دفعی، از قبیل دی اکسید کربن را از آن خارج می کنند.
- در داخل قلب، چهار بخش یا محفظه ی جداگانه وجود دارد. سمت راست قلب که از دهلیز راست و بطن راست تشکیل می شود، خون کم اکسیژن را دریافت می کند. در سمت چپ قلب، دهلیز چپ و بطن چپ خون تازه و پُر اکسیژن را دریافت می کند.
- قلب بین دو ریه، بر روی دیافراگم (ورقه ی عضلانی گنبدی شکلی که سینه و شکم را از هم جدا می کند) قرار دارد.
- چرا بیماریهای قلبی عروقی مهم هستند؟بیماریهای قلبی عروقی یكی از علل عمده مرگ و میر در سطح جهان بوده و به عنوان اولین عامل مرگ، یك سوم كل مرگ و میرها در جهان را بخود اختصاص میدهند. روند بیماریهای قلبی عروقی از دوران كودكی آغاز میشود و ممكن است تا چندین دهه بدون علامت باشد. پیشگیری از این بیماریها یكی از اهداف مهم نظام بهداشتی درمانی كشور میباشد. بیماریهای قلبی عروقی شایعترین عامل مرگ و میر و مهمترین عامل از كارافتادگی در كشور ما میباشد. علاوه بر آن هزینه هنگفتی را بر نظام بهداشتی و درمانی تحمیل میكنند. با این همه بیماریهای قلبی عروقی از قابل پیشگیریترین بیماریهای غیرواگیر بشمار میروند و بهترین راه پیشگیری از این بیماریها نیز تغییر و اصلاح رفتارهای خطرآفرین است كه فرد را درمقابل این بیماریها آسیبپذیر مینماید.در ایران 38% كل مرگها ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است. مهمترین گروه بیماریهای قلبی عروقی بیماریهای عروق كرونر قلب (عروق خون رساننده قلب) و عوارض ناشی از آن است.هر ساله نزدیک به 32میلیون مورد سکته قلبی ومغزی در دنیا رخ می دهد که باعث مرگ بیش از 17میلیون نفر می شود. 60 درصد موارد مرگ در سال 2000 به علت بیماری های غیر واگیر بوده و برآورد می شود این درصد تا سال 2020میلادی به 73درصد برسد . سهم بیماری های قلبی عروقی از این میزان بیش از 48درصد است. بیش از20میلیون مورد از 64 میلیون مرگ در سال 2015مربوط به بیماری های قلبی عروقی خواهد بود و در صورتی که اقدامات موثر انجام نشود، انتظار می رود موارد مرگ ناشی از بیماری های مزمن از 2005 تا 2015حدود 17 درصد افزایش یابد و از 35 میلیون به41میلیون مرگ برسد. در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی یك مشكل عمده بهداشتی و اجتماعی بشمار میرود كه ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگونیهای سریع اقتصادی و اجتماعی دهههای اخیر سبب شده است كه شیوع عوامل خطر این بیماریها افزایش قابل ملاحظهای داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعة عادات یا ویژگیهایی كه رابطة مستقیم و تنگاتنگی با بروز بیماریها دارند.
- عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی سه دسته هستند:
- عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی
- وضعیت بیماری های قلبی عروقی در جهان
- پراكندگی بیماریهای قلبی عروقی در ایران
- بیماریهای قلبی عروقی یكی از علل عمده مرگ و میر در سطح جهان بوده و به عنوان اولین عامل مرگ، یك سوم كل مرگ و میرها در جهان را بخود اختصاص میدهند. روند بیماریهای قلبی عروقی از دوران كودكی آغاز میشود و ممكن است تا چندین دهه بدون علامت باشد. پیشگیری از این بیماریها یكی از اهداف مهم نظام بهداشتی درمانی كشور میباشد. بیماریهای قلبی عروقی شایعترین عامل مرگ و میر و مهمترین عامل از كارافتادگی در كشور ما میباشد. علاوه بر آن هزینه هنگفتی را بر نظام بهداشتی و درمانی تحمیل میكنند. با این همه بیماریهای قلبی عروقی از قابل پیشگیریترین بیماریهای غیرواگیر بشمار میروند و بهترین راه پیشگیری از این بیماریها نیز تغییر و اصلاح رفتارهای خطرآفرین است كه فرد را درمقابل این بیماریها آسیبپذیر مینماید.
- عوامل خطر غیر قابل تعدیل
- عوامل خطر رفتاری
- عوامل خطر فیزیولوژیك
- عوامل خطر غیر قابل تعدیل
- عوامل خطر غیر قابل تعدیل عواملی هستند كه غیر قابل تغییر و مداخله هستند. این عوامل همراه فرد هستند و فرد و جامعه نمیتوانند برای تغییر در آن دخالتی بكنند. این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
- سن
- جنس
- وجود سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی عروقی زودرس
- نژادمطالعات صورت گرفته اثبات كرده است كه استعمال 20 نخ سیگار در روز احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را 2 تا 3 برابر بیشتر میكند. افراد سیگاری 70% بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند.
- رژیم غذایی ناسالم
- عوامل خطر رفتاری
- رژیم غذایی ناسالم یعنی رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده و كلسترول زیاد، مصرف زیاد نمك و مصرف زیاد كالری و همچنین مصرف الكل كه این گونه رژیم غذایی نامناسب نقش مهمی در بروز بیماریهای قلبی عروقی دارند. رژیم غذایی ناسالم باعث ایجاد تشدید عوامل خطری مثل چاقی، افزایش چربی خون و افزایش فشارخون میشود. مصرف منظم سبزیجات و میوه كه حاوی سلولز و آنتی اكسیدانها هستند موجب محافظت فرد در برابر بیماریهای قلبی عروقی میشود.
- مصرف بی رویه چربیها، غذاهای سرخ كردنی، مواد قندی و نشاستهای مانند انواع شیرینیها، نوشابههای گازدار، مربا، برنج، چیپس، پفك، سوسیس، كالباس، همبرگر، كله پاچه، انواع سسها و غذاهای حاضری كه سرشار از چربی و كالری و نمك هستند باعث افزایش چربی و كلسترول خون میشوند. كلسترول نقش بارزی در فرآیند ایجاد سختی عروق و به دنبال آن بروز بیماریهای قلبی عروقی به عهده دارد. مصرف چربیهای اشباعشده حتی در كسانی كه سطح كلسترول طبیعی دارند نیز یك عامل خطر مهم بیماریهای عروقی قلب بشمار میرود. هر 1% كاهش كلسترول میتواند 2 تا 5% از خطر بیماریهای قلبیعروقی بكاهد.یكی از پیامدهای پیشرفت تكنولوژی كاهش فعالیت بدنی است. در كسانی كه فعالیت فیزیكی مناسبی ندارند احتمالاً ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی 2 برابر بیشتر است. در افراد كم تحرك شیوع اختلالات چربی خون و فشار خون بالاست. بطوریكه عدم تحرك خطر بروز بیماری فشارخون بالا را 30 تا 50% افزایش میدهد.
- فعالیت فیزیكی مناسب و استاندارد باعث كاهش ریسك بروز بیماریهای قلبی عروقی میشود. ورزشهای مناسب كه باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی میشوند عبارتند از دوچرخهسواری، كوهنوردی و پیادهروی. بعضی از فواید تحرك جسمانی عبارتند از :
- عدم وجود فعالیت فیزیكی مناسب
- احتمال ترك موفقیت آمیز سیگار در كسانی كه فعالیت بدنی منظم دارند بیشتر است.
- با فعالیت مناسب بدنی، چربیهای مضر خون كه از مهمترین عوامل تنگی عروق قلب هستند كاهش مییابند.
- تحرك كافی میتواند چربیهای مفید خون را كه اثر محافظتكننده بر قلب دارند را افزایش دهد.
- فعالیت مناسب مستمر، فشارخون بالا را كاهش میدهد.
- احتمال اختلالات قند خون و دیابت در افرادی كه وزن مناسب دارند كمتر است. فعالیت فیزیكی میتواند نیاز به انسولین در افراد دیابتی را كاهش دهد.
- تحرك جسمانی مناسب در فرد مقاومت بیشتری در برابر استرس و اضطراب ایجاد میكند و افسردگی را كاهش میدهد و اعتماد به نفس را زیاد میكند.بیماری فشارخون بالافشار خون طبیعی فشارخونی است كه در آن فشارخون سیستولی كمتر از mmHg 120 و فشار خون دیاستولی كمتر از mmHg 90 است. دیابتتوجه:
- دیابت یك اثر مخرب بر روی عروق مغزی دارد كه موجب تخریب عروق میشود. شیوع فشارخون بالا در افراد دیابتی دو برابر افراد غیردیابتی است. 30 تا 75% عوارض دیابت ناشی از فشارخون بالا هستند. به همین نسبت نیز شیوع نارسایی كلیه دراین بیماران بالاست. جمیع این اختلالات دست به دست هم داده و دیابت را به عنوان یكی از اصلیترین عوامل خطرساز بیماریهای قلبیعروقی تبدیل كردهاند.
- به ازای هر 10 میلی متر جیوه افزایش میانگین فشارخون سیستولی در جامعه خطر بیماریهای قلبی عروقی دو برابر میشود. بعضی از عوامل خطر، بیماریهای قلبی عروقی را در مبتلایان به افزایش فشارخون زیاد میكنند. این عوامل خطر عبارتند از سن بالای 60 سال، دیابت، مصرف دخانیات، اختلالات چربی خون، سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی عروقی زودرس، جنس مذكر و سنین یائسگی در خانمها.
- فشارخون بالا باعث اعمال فشار بر روی جدار عروق شده و تغییرات جبرانناپذیری را ایجاد میكند. همچنین فشارخون بالا، بار كاری زیادی را بر قلب تحمیل میكند.
- عوامل خطر فیزیولوژیك
- برای دانلود فایل کامل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.