توضیحات
عنوان فارسی: جنبههای کلیدی طراحی شبکههای هوشمند به منظور اتوماسیون سامانههای توزیع،مسئولیتها و معماری
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Key Aspects of Smart Grid Design for Distribution System Automation: Architecture and Responsibilities
جنبههای کلیدی طراحی شبکههای هوشمند به منظور اتوماسیون سامانههای توزیع،مسئولیتها و معماری
چکیده:
در شبکههای توزیع رایج سامانههای طراحی شده برای کنترل اجزا تشکیل دهنده ازلحاظ معماری و نحوه کنترل از یکدیگر مجزا و خودمختار میباشند. بنابراینیک کنترل مرکزی و عملکردی یکپارچه بهعنوان یک چالش مهم پیش روی بهرهبرداران شبکه هست. برای حل این مشکل عبارت “اتوماسیون سیستم توزیع”به وجود آمد تا با استفاده از اطلاعات و فنّاوری ارتباطات(ICT) بهعنوان راهحلی برای یکپارچهسازی تمامی اجزا اساسی سیستم توزیع مطرح گردد. این پدیده یک محیط هوشمندی را در سطح توزیع توان بهعنوان ریز شبکههای هوشمند ایجاد میکند که میتواند سیستم را ازلحاظ اقتصادی بهینه نموده و انعطافپذیری آن را افزایش دهد. مهمترین چالش درزمینهٔ اتوماسیون سیستم توزیع، انتخاب معماری و روش ارتباطی مناسب هست.در کنار جنبههای اشارهشده، این مقاله ارائهدهندهی یک دید کلی از اتوماسیون سیستم توزیع بهعنوان یکی از ابتکارات و پیشنیازهای شبکههای هوشمند و همچنین ارائهدهنده قابلیتهای مهم آن ازجمله نقشه معماری و مسئولیتها هست.
کلمات کلیدی:
ریز شبکههای هوشمند،منابع تولید پراکنده،منابع انرژی تجدید پذیر،پاسخ بار، اتوماسیون سیستم توزیع،فنآوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)
مقدمه:
اینیک اصل قبولشده است که تولید پراکنده مبتنی بر منابع تجدید پذیر نقش مهمی در کاهش ظرفیت اشغالشده تجهیزات شبکه و همچنین کاهش تولید کربن ناشی از سامانههای تولید انرژی فسیلی ایفا میکند. ازنظر تجهیزات شبکه تجهیزات تولید توان جدید نسبت به تجهیزات فعلی سیستم ، به سامانههای مانیتورینگ و کنترل پیشرفتهتر و بهتری نیازمند میباشند. برای برطرف نمودن این چالش ،سیستم توزیع توان بهکارگیری همزمان ICT و شبکههای قدرت محلی را بهعنوان یک سیستم هوشمند پیشنهاد میکند. قابلیتهای این سامانههای توزیع در کنار نظریههای مدیریت بار بیشتر خود را نشان میدهد و درنهایت بازدهی تولید، افزایش قابلیت اطمینان و کاهش هزینه واحد توان را در پی خواهد داشت. مانیتورینگ آنی سیستم کمک میکند تا تخمین از تجهیزات معیوب و خاموشی در دست باشد که کمککننده به بحث تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه و آینده نگرانه است که در نهایت یک سیستم با قابلیت اطمینان بالاتر را منجر می شود.
این تحولاتی که در بخش تولید و مصرف رخ میدهد نیازمند یک شبکه قدرت هوشمند در بخش توزیع انرژی است که بتواند افزایش تقاضای انرژی را به نحو احسنت مدیریت کند. علاوه بر آن بایستی کمک کند تا خودمات دهندگان بتوانند بر روی قانونوهای ملی پایبند باشند چه درزمینهٔ سامانههای فعلی و چه درزمینهٔ سامانههای تامین توان از انرژی خورشید. شاید در آینده نزدیک به کارگیری گسترده تری از تکنولوژی شبکههای هوشمند در سامانههای توزیع حساس شاهد باشیم که با افزایش لایه های متعدد و متوالی قابلیت و کار آیی تجهیزات بر روی تجهیزات و سامانههای فعلی همراه خواهد بود.
تکنولوژی یک جنبه مهم است که بایستی با یک سری مشخصات فنی همراه باشد ازجمله یکپارچکی، در دسترس بودن، بهینه بودن ،تعاملی،انعطافپذیری ، قابل اطمینان، ایمن و اقتصادی.
در کل یک شبکه از سه ماژول کلی با عناوین زیر تشکیل می شود:
– تکنولوژی ارتباطی
– سیستم کنترل مکانیزه
– اطلاعات توزیع شده.
بنابر این اتوماسیون تقش مهمی را در همه ابتکارات و پیشنیازهای عنوان شده ایفا میکند. به همین منظور در این مقاله تعدادی از جنبههای مهم سامانههای اتوماسیون توزیع ارائه می گردد. عمده فواید این نوع سیستم ها برای مشتریان و دست اندرکاران و به طبع آن جامعه به شرح زیر هست:
فواید اقتصادی : قیمت های انتخابی برای مصرف کننده-کاهش هزینه واحد انرژی و قیمت های پایدار تر.
مزایای بازدهی انرژی: استفاده بهینه از انرژی-کاهش تلفات -مدیریت بار در زمان بیشینه مصرف و قابل بهره برداری از سیستم در حداکثر بازدهی به وسیله مدیریت انرژی.
مزایای کیفیت توان و قابلیت اطمینان: کاهش تعداد و مدت زمان خاموشی، مدیریت توان قابل اطمینان و بدون خطا در سامانههای مبتنی بر RES در شبکههای توزیع و ریزشبکه ها.
مزایای زیست محیطی و تبدیل انرژی: حداقل سازی گازهای گلخانه ای و سایر آلاینده ها.. به حداقل رساندن تولید انرژی از منابع غیر اقتصادی با افزایش سطح استفاده از انرژی های تجدید پذیر.
مزیت های ایمنی و امنیت: افزایش رویت پذیری بر روی موقعیت های غیر ایمن و نا امن. افزایش ایمنی سایبری. ایمنی فیزیکی سیستم و حفاظت فضای شخصی.
مطالعات وسیعی بر روی فرصتها و تکنولوژی ها و.. انجام شده است تا از شبکههای هوشمند در سامانههای توزیع به کار گرفته شود که در منابع یک تا ۹ به آنها اشارهشده است. که در شماره یک طراحی شبکه هوشمند از منظر توان و ارتباطات ارائه شده است. در مقاله دوم مروری بر معماریNIST شبکه هوشمند،استانداردها ،قوانین، برنامه ها، پروژه ها و پایلوت ها ارائه شده است. نمونه ای از چالشها ،راه حلها و فعالیت های استاندارد برای تحقیقات شبکههای هوشمند در منبع شماره ۳ بحث شده است و موضوعات مشابه به همراه موضوع امنیت سایبری در منبع شماره ۴ مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیقاتی در خصوص مشوق ها و چالشها ونیازمندی های پیشرفت در زیرساختهای ارتباطاتی برای شبکههای هوشمند در مرجع شماره ۵ بررسی شده است. بررسی در خصوص کاربردها، طراحی،پیاده سازی و نیازمندی های تکنولوژی ارتباطات در منبع شماره 6و7 مورد بررسی قرار گرفته است. بر خلاف گرایش روز افزون و به وجود آمدن تکنولوژی های شبکههای هوشمند برای سامانههای توزیع، همچنان زمینه های مهم و بازی در این زمینه مطرح هست.این زمینه های چالش برانگیز در منابع شماره ۸ و ۹ مورد بررسی قرار گرفته است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.