توضیحات
عنوان فارسی: بررسی تطبیقی مشکلات نهادهای علم درکشورهای آسیایی
- اهداف
- مشکلات فراروی نهاد علمی
- مشکلات فراروی نهاد علمی در سایر کشورهای آسیایی
- محیط در حال تغییر
- رسالتها
- دانشجویان و آموزش
- حرفه علمی
- منابع مالی آموزش عالی
- اداره امور دانشگاه
- بررسی چالش ها و مشکلات نظام نهاد آموزشی ایران
- ساز و کارهای بین المللی کردن آموزش عالی در ایران
- نتیجه گیری
بررسی تطبیقی مشکلات نهادهای علم درکشورهای آسیایی:
چکیده: تولید و اشاعه دانش و نقد آن، کارکردی است که عمدتاً از نهاد های علمی ، انتظار می رود. در سالهای قبل و خصوصاً در دهه های میانی قرن گذشته، مسائل و مشکلات آموزش عالی، عمدتاً درونی بوده و براساس همین بینش، کمتر به چالشهایی که مرتبط با عوامل بیرونی سازمانها است، پرداخته شده. فضای فیزیکی، آزمون ورودی، امکانات رفاهی برای دانشجویان و … عمدتاً از مسائل درون سازمانی هستند.
با پیشرفت فنآوری خصوصاً فنآوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه ها در تعامل بیشتری با محیط پیرامون خود قرار گرفته اند. لذا، بر همین اساس ضرورت دارد با رویکردی چالش محور به آموزش عالی نگریسته شود. نحوه و چگونگی اشتغال دانش آموختگان، روند تغییرات جمعیتی نظام های حکومتی و بینش های سیاسی، پدیده فرار مغزها و … از جمله چالشهایی هستند که نظام آموزش عالی در دوران معاصر با آنها در کشاکش است. امروزه دانشگاه با توجه به اوضاع جهانی یعنی وضعیت علمی، فناورانه، اقتصادی و وضعیت بین المللی با چالش های بزرگی مواجه است. شناخت این چالش ها به ما کمک می کند تا بتوانیم خودمان را برای رسیدن به توسعه آماده کنیم. در این مقاله به برخی از مهمترین چالشهای آموزش عالی در ایران به صورت مختصر اشاره می کنیم.
اهداف:
بررسی موضوعات و چالش های نظام نهاد علمی و عرضه راه حلهای مناسب
- اشاعه و گسترش دانش برنامه ریزی نهاد علمی در حوزه های نظری و کاربردی
- گسترش مرزهای دانش در زمینه نهاد علمی
مشکلات فراروی نهاد علمی:
بررسی حادترین مسائل فراروی آموزش عالی به وضوح نشان می دهد که نهاد علمی در هزاره سوم با چالش های عظیمی رو به رو هستند. جهانی شدن و بین المللی شدن و همچنین، انقلاب در فناوری اطلاعات، نهاد علمی را وادار به شرکت در بازارهای رقابتی آموزش و پژوهش کرده است، به علاوه اینکه کاهش حمایت های دولتی و خصوصی و هزینه های در حال افزایش، نهاد علمی را وادار خواهد ساخت تا اقدامات غیر معمولی را در جهت عرضه خدمات بیشتر با منابع کمتر به عمل آورند. بدیهی است که نهاد علمی مجبور خواهند بود خود را به سرعت با این محیط در حال تغییر مطابقت دهند تا جایگاه ویژه ای را که در طول دوران گذشته به دست آوردهاند، حفظ کنند و مسئولیت خود را به عنوان حافظ ارزش های اجتماعی و میراث فرهنگی به انجام برسانند.
این مقاله در دو قسمت به بررسی مشکل های فراروی نهاد علمی پرداخته است:
- مشکل های فراروی نهاد علمی در سایر کشورهای آسیا
2مشکل های فراروی نهاد علمی در ایران
مشکلات فراروی نهاد علمی در سایر کشورهای آسیایی :
دانشگاه ها مسلماً یکی از پیچیدهترین نهادهایی هستند که بشر تا به حال به وجود آورده است
به 6 مشکل به عنوان چالش های اساسی دانشگاه ها توجه میشود که عبارتاند از:
- محیط در حال تغییر
- رسالت ها
- آموزش دانشجویان
- حرفه علمی
- تأمین مالی آموزش عالی
- اداره امور دانشگاه ها
در این مقاله هر کدام از موارد بالا به طور مختصر بررسی شده است.
محیط در حال تغییر
تغییرات روز افزون جغرافیایی- سیاسی، اقتصادی و فناورانه که بر کل جهان تأثیر گذاشتهاند، دانشگاهها را نیز فرا گرفته است. هر چند دانشگاهها در طول حیات طولانی خود، به ویژه در نیمکره شرقی، دوران سختی را پشت سر گذاشتهاند، اما اکنون برای اولین بار تهدیدهای سیاسی و تغییرات و فشارهای اقتصادی و فناورانه، روشی را که آنها با استفاده از آن رسالتهای خود را به انجام میرسانند، به چالش طلبیده است. در ابتدا شرکتها مجبور به تغییر بودند و اکنون نوبت به آموزش عالی رسیده است. به ویژه این که دو نیروی قوی، یعنی جهانی شدن و انقلاب فناوری اطلاعات نیز وارد عرصه عمل شدهاند.
جهانی شدن
جهانی شدن و به ویژه رشد و توسعه سریع «صنعت دانش» نظام آموزشی را شدیداً متحول ساخته است، زیرا امکان انتقال سریعتر و مقرون به صرفهتر اطلاعات، بیشتر و گستردهتر می شود. این پیشرفتها مستلزم تغییر موقعیت و جایگاه دانشگاه خواهد بود. دانشگاه، در یک محیط رقابتی و به منظور جهانی عمل کردن، خواه ناخواه باید دانشجویان را به عنوان مشتری محسوب کند و برنامه های خود را با نیازها و خواسته های آنها هماهنگ سازد.
تأثیر فناوری
انفجار فناوریهای اطلاعات و ارتباطات از راه دور، امکانات جدیدی را برای تولید و نشر دانش فراهم میآورد. آموزش از راه دور، به روشهای گوناگون در حال شکلگیری است. بخشی از یک درس میتواند از طریق اینترنت، دریافت و محتوای آن با نیازهای منطقهای ترکیب شود، که این امر خود نوعی تخصص بینالمللی ایجاد می کند. از طرف دیگر، شبکهها امکان عرضه دروس و سرشکن کردن هزینههای آنها بین تعداد زیادی از دانشجویان را فراهم میآورند. علاوه بر این، یادگیری از راه دور در سطوح بالا نیز امکانپذیر است. بیشتر اینکه وسایل و تجهیزات فناورانه مانند وسائل صوتی و تصویری و نرمافزاری نیز امر یادگیری را آسانتر کرده اند.
سالتها
آموزش، پژوهش و خدمات اجتماعی سه رسالت اصلی و بنیادی دانشگاهها است. دانشگاهها باید اشتیاق بیشتری به مشارکت با صنعت، دولت و سایر مؤسسات آموزش عالی از خود نشان دهند و یا حتی در این کار رهبری را برعهده بگیرند. دانشگاهها و بخشهای تابعه آنها باید شرکای قابل اعتمادی برای شرکت ها، مؤسسه ها و غیره باشند.
با توجه به آنچه در مورد رسالت دانشگاه ها مطرح شد، از دو بعد اساسی رسالت دانشگاه ها در معرض خطر است:
اول اینکه پیچیدگی روز افزون پژوهش و همچنین ضرورت بهبود کیفیت برنامههای آموزشی، در حال ایجاد شکافی روز افزون میان فعالیتهای آموزشی و فعالیتهای پژوهشی- حداقل در سطح تحصیلات تکمیلی- است.
دوم اینکه شفافیت و رقابت روز افزون همراه با ارتقاء کیفیت نیز تهدیدهایی برای الگوی یک دانشگاه جامع به شمار میآیند. از آنجا که دانشگاه در یک بازار رقابتی و شفاف برای نوآوری و انتقال دانش فعالیت میکند، در صورت عدم تضمین استانداردهای کیفی، بهترین مشتریان بالقوه خود را از دست خواهد داد. این روند، شهرت طلب ترین مؤسسهها را وادار می سازد تا منابع خود را در رشتههایی متمرکز کنند که در آنها وجهه خوبی دارند یا اینکه میخواهند برخوردار شوند و در صورت امکان شبکه هایی ایجاد کنند و یا حتی با دیگر موسسات مکمل ادغام شوند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.