توضیحات
عنوان تحقیق: ویسکوزیته مایعات
- تاثیر فشار بالا بر ویسکوزیته مایعات
- تاثیر دما بر ویسکوزیته مایعات
- تخمین ویسکوزیته مایعات با دمای پایین
- روش Orrick and Erbar (1974)
- روشSastri-Rao Method (1992)
- روش Przezdziecki and Sridhar (1985)
- تخمین ویسکوزیته مایعات در دماهای بالا
- بحث
- ویسکوزیته مخلوط مایعات
- روش Grunberg and Nissan (1949)
- روش UNIFAC-VISCO (Chevalier و همکاران، 1988- Gaston-Bonhomme و همکاران 1994)
- روش Teja و Rice (1981- a1981 (
- پیشنهادات برای محاسبه ویسکوزیته مخلوط مایعات
ویسکوزیته مایعات
بیشتر روش های تخمین ویسکوزیته برای گاز و مخلوط گازها اصطلاحات و عبارات تئوری است که به طور خلاصه در چند ثانیه توضیح داده می شود. در قسمت های 9-3 و 9- 5 توضیح داده شده است. هیچ روشی قابل مقایسه ای بر مبنای نظری برای تعیین ویسکوزیته مایعات وجود ندارد. به این ترتیب، تعیین ویسکوزیته مایع از داده های تجربی زمانی که چنین داده هایی وجود دارد، مطلوب است. Viswanath وNatarajan در سال 1989 مجموعه ای از داده های ویسکوزیته مایعات برای بیش از 900 ترکیب و ثابت هایی که این داده ها را مرتبط می کند، منتشر کردند.
مقادیر ویسکوزیته مایعات نیز در داده های Gammon و همکاران (1998-1993)، Riddick و همکاران (1986)، Stephan وLucas (1979)،Stephen وHildwein (1987)، Stephan و Heckenberger (1988)، Timmermans (1965) و Vargaftik و همکاران (1996) بدست آمد. داده های محلول های الکترولیت آبی ممکن است در Kestin و Shankland (1981)، Lobo (1990) Zaytsev وAseyev (1992) یافت شود. جدول بندی های ثوابت توسط Daubert و همکاران (1997)، Duhne (1979)، van Velzen و همکاران (1972)، Yaws و همکاران (1976) و Yaws (1995-1995a) تخمین ویسکوزیته مایعات را میسر می سازد. هنگامی که این ثابت ها از داده های تجربی مشتق می شوند، می توان آنها را با اطمینان مورد استفاده قرار داد، اما گاهی اوقات (Yaws ، 1995، a 1995) آنها بر اساس ویسکوزیته های برآورد شده بوده و در چنین مواردی، باید با احتیاط استفاده شوند. مقادیر ویسکوزیته فاز مایع نیز در مقالاتDean (1999)، Lide (1999) و Perry وGreen (1997) یافت می شوند. ویسکوزیته مایعات بزرگتر از گازهایی است که در همان دما قرار دارند. به عنوان مثال، در شکل 9-8، ویسکوزیته بنزن مایع و بخار به عنوان تابعی از درجه حرارت رسم شده است. نزدیک به نقطه جوش طبیعی (K°4/353)، ویسکوزیته مایع حدود 36 برابر ویسکوزیته بخار و در دمای پایینتر، این نسبت حتی فراتر می رود. دو ویسکوزیته بخار در شکل 9-8 نشان داده شده است. خط گاز کم فشار متناظر با بخار در حدود 1 بار است. همانطور که قبلا در معادله (9-4.20) اشاره شد، زیر دمای بحرانی، ویسکوزیته گازهای با فشار پایین با درجه حرارت تقریبا به صورت خطی نغییر می کنند. منحنی به عنوان بخار اشباع به اثر افزایش فشار بخار در دماهای بالاتر اشاره می کند. ویسکوزیته بخار اشباع شده در دمای بحرانی باید با مایع اشباع شده (برای بنزن، Tc=560 °K) برابر باشد.
شکل 9-8 ویسکوزیته های مایع و بخار بنزن ( K° 562 °K; Tc= 2/353Tb=) |
بیشتر انحنای منحنی دما- ویسکوزیته اگر لگاریتم ویسکوزیته به عنوان تابع مطلق درجه حرارت رسم شود، ممکن است حذف شوند. این تغییر در شکل 9-9 برای چهار مایع اشباع شده نشان داده شده است:
اتانول، بنزن، n-هپتان و نیتروژن. (برای اجازه تغییرات در محدوده درجه حرارت، کاهش دو طرفه دما به کار گرفته شد) به طور معمول، مقدار نقطه جوش طبیعی مقدار می باشد. برای دماهای پایین تر از نقطه جوش ، لگاریتم ویسکوزیته با به صورت خطی تغییر می کند. بالاتر از نقطه جوش طبیعی، این ترتیب دیگر ادامه نمی یابد.
شکل 9-9 ویسکوزیته مایعات مختلف بر حسب دما (استفان و لوکاس 1979) |
در منطقه غیر خطی، چندین روش تخمین پیشنهاد شده است، و آنها در بخش 9- 12 توضیح داده شده اند. در منطقه خطی، متداول ترین روش های مربوطه دقیق نبوده و بسیاری از تکنیک های برآورد، از یک رویکرد اشتراکی برای تاکید بر اثرات ساختار شیمیایی بر ویسکوزیته استفاده می کنند.
منحنی های شکل 9-9 نشان می دهند که در دماهای کاهشی قابل مقایسه، ویسکوزیته های تركیبات قطبی از مایعات غیر قطبی مانند هیدروكربن ها، که خودشان بزرگتر از مولکول های ساده مانند نیتروژن بالاتر هستند. اگر یکی از تلاشها برای اصلاح شکل 9-9 با استفاده از یک ویسکوزیته بی بعد مانند (برای مثال، معادلات (9-4.13) به (9-4.15)) تابع ، جدایی بین منحنی ها کاهش یابد، به خصوص در کاهش یابد. با این حال، در مقادیر پایین تر از ، هنوز تفاوت های قابل توجهی بین ترکیبات نمونه وجود دارد. در استفاده از ویسکوزیته در محاسبات مهندسی، اغلب علاقه مند به ویسکوزیته دینامیکی نبوده، اما، در عوض، نسبت ویسکوزیته دینامیکی به چگالی مورد توجه قرار گرفته است. این مقدار، به طور معمول به نام ویسکوزیته سینماتیکی، با واحد یا استوکس بیان می شود.
9-9 تاثیر فشار بالا بر ویسکوزیته مایعات
با افزایش فشار مایعات، ویسکوزیته افزایش می یابد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.