توضیحات
عنوان فارسی: سيستم عامل linux
- مقدمه
- چکیده
- فصل 1
- تاریخچه لینوکس
- معرفی لینوکس ها
- لینوکس های فارسی
- فصل 2
- ویژه گی های لینوکس
- تفاوت لینوکس با ویندوز
- دلایل انتخاب لینوکس از طرف کاربران
- هزینه
- امنیت و پایداری
- نیازهای سخت افزار اندک
- تنطیم و شخصی سازی
- واسطه گرافیکی
- واسطه متنی
- دستیابی به سیستم عامل
- اجرای برنامه از لوح فشرده
- نرم افزارهای کاربردی
- کسب /خرید نرم افزار
- نصب نرم افزارها
- ویروس و جاسوسی
- رمز کاربران
- خطاهای برنامه
- محدودیت ها
- پشتیبانی از سخت افزارها
- سخت افزار
- کاربران متعدد
- شبکه بندی
- تقسم بندی دیسک
- ذخیره بر روی دیسک
- سیستم فایلها
- در جه بندی فایل ها
- فصل 3
- نصب ویندوز / لینوکس
- نصب لینوکس RedHat
- نصب مایکروسافت آفیس در لینوکس
- نمایندگی های لینوکس در ایران
- روش های نصب لینوکس اوبنتو در کنار ویندوز
- فصل 4
- نصب Apache، mysql، php بر روی لینوکس(LAMP)
- فصل 5
- پیوست
- دستورات متنی لینوکس
مقدمه
بدون شک یکی از رقابتهای کشورهای پیشرفته، در زمینه کامپیوتر است و مــــــا هر روز شاهد پیشرفت این تکنولوژی عظیم هستیم. سیستم عامل ها و نرم افزارهای کامپیوتری نیز همزمان با این تحولات به پیش می روند.
سیستم عامل یکی از مهمترین اجزاء نرم افزاری یک کامپیوتراست.
سیستم عــــــــامل رابط بین نرم افزارها و عملکرد سخت افزار ها می باشد و نقش مدیریتی دارد.
تعدادی از سیستم عامل ها عبارتنداز:
BeOs , Windows , DOS , Unix , Linux ,…
لینوکس یک سیستم عامل رایگان، کدباز(Open Source)، بسیار انعطـــــاف پذیر و با قابلیت های بالاست و روی هر کامپیوتری قابل نصب است تااینکه محیطهــــــــــــای گرافیکی لینوکس (X Windows) بوجود آمدند که سیل کاربران کــــــــــــامپیوتر به این سیستم عــــامل رو آوردند و امروزه هم تعداد کاربران لینوکس از مرز 15 میلیون نفر گذشته است.
چکیده:
در این تحقیق مزیت های لینوکس را در سایت های مختلف مطالعه کرده و تفاوت های خاص وینوز با این سیستم عامل کد باز را تشخیص می دهیم همچنین انواع مختلف لینوکس ها در بازار را شناخته و روش نصب رایج ترین آنهاها را بصورت تصویر ی بیان کردیم در پایان پیوستی از دستورات متنی لینوکس را در جدولی بیان شده است
فصل 1
- تاریخچه لینوکس
در سال ۱۹۹۱ با آغاز پروژۀ شخصی یک دانشجوی فنلاندی به اسم لینوس تروالدز شروع شد که قصد داشت یک سیستمعامل رایگان بسازد. از آن زمان هستۀ لینوکس به وجود آمد که رشد ثابتی را در سرتاسر تاریخش داشته است. از اولین نسخۀ کد منبع ارئه شدۀ آن در سال ۱۹۹۱ این هسته از تعداد کمی فایل سی با لایسنس ممنوعیت توزیع تجاری تا نسخه ۳٫۱۸ در تاریخ ۲۰۱۵ با بیشتر از ۱۸ میلیون خط کد منبع با پروانه عمومی همگانی گنو رشد کرده است.
در سال ۱۹۸۳ میلادی ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرمافزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرمافزاری محسوب میشد برنامهنویسان با یکدیگر همکاری میکردند که این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد.
آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامهنویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود و تنها یک هسته مناسب و آزاد کم بود. حتی سیستمعامل مینیکس نیز با وجود در دسترس بودن کد منبع آن، آزاد نبود و حق نشر مخصوص داشت. کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز میشد اما به نظر میرسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان نیاز است.
این تأخیر برای لینوس توروالدز قابل تحمل نبود. بنابراین خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد. متن پیام او چنین بود:
درود به هر کس که آن بیرون از مینیکس استفاده میکند. من هماکنون روی سیستمعاملی آزاد برای رایانههای AT ۳۸۶-۴۸۶ کار میکنم فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژه گنو بزرگ و حرفهای نیست). از ماه آوریل کار را آغاز کردهام و هماکنون این سیستمعامل آمادهاست و کار میکند. دوست دارم از دیدگاه دیگران در مورد سیستمعاملم با خبر شوم. چه آنان که مینیکس را دوست دارند و چه آنان که دوست ندارند.
چرا که سیستمعامل من تا حدی شبیه به مینیکس است.
لینوکس برخلاف مینیکس یک سیستمعامل ساده نوشته شده توسط پروفسور اندرو تننبام که برای آموزش طراحی سیستمعامل به کار میرفت) که از معماری ریزهسته استفاده میکرد، با ایده هستههای یکپارچه طراحی شده بود. اولین نسخهٔ لینوکس در سپتامبر ۱۹۹۱ در اینترنت منتشر شد. دومین نسخه آن به فاصله کمی در اکتبر همان سال منتشر شد. از آن پس هزاران برنامهنویس و هکر در سراسر دنیا در این پروژه شرکت کردند
پنگوئن تاکس نشانه و مایه خوش شانسی هسته لینوکس است. لینوس توروالدز مالک علامت تجاری لینوکس است که کرنل لینوکس در طول زمان در حال رشد بوده است. از زمان انتشار اولیه کد منبع در سال ۱۹۹۱، لینوکس از چند فایل کوچک زبان برنامهنویسی سی تحت لیسانس انتشار غیرتجاری، به نسخه ۳.۱۰ در سال ۲۰۱۳ که شامل ۱۶ میلیون خط کد تحت لیسانس پروانه عمومی همگانی گنو رسیده است.
- معرفی لینوکسها
Redhat: یکی از پرطرفدارترین و معروف ترین توزیع های لینوکس می باشد که کاربرد تجاری داشته و بیشتر جهت مصرف در سیستم های سرویس دهنده استفاده می شود و شرکت های بزرگ سخت افزاری مانند IBM و Dell در سیستم های خود پشتیبانی می کنند.
Ubuntu: عضو تيم توسعه Debian و در آن فايرفاكس و Open Office به کاربر ارایه گردیده است. این توزیع یک توزیع رایگان می باشد و مخصوص استفاده خانگی است.
Arch Linux : یک توزیع که بر پایه قوانین KISS بنا شده همراه با سیستم انتشار Rolling.
Slackware : اين توزيع لينوكس بيشتر براي حرفه اي هاست چون تمام مراحل پيكربندي كاملا دستي واز طريق خط دستوري انجام میشود.
CentOS : یک توزیع که از همان سورسی که redhat استفاده میکند، مشتق شده است، توسط یک گروه داوطلبی که به آن اختصاص داده شدند، نگهداری میشود همراه با سازگاری 100% با ورژن Redhat و یک ورژن به روز رسیده شده که همیشه بهطور 100% سازگار و همراه نیست.
: Debian یک توزیع غیر تجاری که توسط جامعهای از توسعه دهندههای داوطلب نگهداری میشود که تعهد قوی ای به قوانین نرم افزارهای آزاد دارند.
Fedora : یک توزیع بر پایهٔ جامعه است که توسط Red hat سرپرستی میشود. اين توزيع كه مي توان گفت از Redhat گرفته شده براي كاربران معمولي لينوكس داراي پيچيدگي هاي بيشتري است، اما نقطه قوت آن را مي توان در نوآوري در طراحي و پشتیبانی گستره وسيعي از نرم افزارهاي مبتني بر لينوكس در Fedora دانست.
: Gentoo روش نصب در اين توزيع اگرچه در آغاز به شکل كامپايل كردن بود اما بعدا امكان افزودن پکیچ RPM به آن افزوده شد.
Knoppix: اولین توزیع سی دی زنده، که کاملا از یک رسانهٔ قابل حمل اجرا میشود. بدون نصب در دیسک سخت. از Debian گرفته شده و اين توزيع پس ازبوت شدن در كامپيوتر كاربر، بسياري از انواع نرم افزارهاي ريزودرشت مانند چندين مرورگر اينترنتي، چندين برنامه office را به وي ارائه مي كرد بطوري كه كمتر كاربري لازم مي دانست برنامه اي را نصب نمايد.
: Mandriva یک توزیع گرفته شده از Redhat که در فرانسه و برزیل محبوب می باشد، امروزه با همان نام و به وسیله یک شرکت فرانسوی اداره میشود. اين توزيع امروزه يكي از لينوكس هايی با محيط زيبا و قابل اطمينان است كه از برنامه Rpm Drake براي نصب آسان بسته هاي RPM استفاده ميكند.
OpenSUSE : اين توزيع هم به مانند Ubuntu هم باميزكار GNOME و هم KDE ارائه مي شود. در واقع هر یک از اسامی که در بالا در زمینه سیستم عامل لینوکس گفته شد بر اساس نام شرکت یا سازمانی است که این توزیع را تولید کرده است، برای مثال Redhat یک شرکت است. همانطور که گفته شد توزیع های لینوکس بسیار گسترده اند و حتی لینوکس هایی وجود دارند که بر اساس منطقه یا زبان یا کشور خاصی بومی سازی شده اند، حتی در ایران نیز ما نسخه های بومی سازی شده از همین لینوکس را داریم که بعضا برخی اوقات از آنها به عنوان سیستم عامل ملی نیز نام برده می شود،
- نسخه های فارسی لینوکس
در پایین لیستی از نسخه های لینوکسی که به زبان پارسی بومی سازی شده اند را به همراه توضیحات مختصری
می توانید مطالعه کنید.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.