توضیحات
عنوان فارسی: طبقه بندی قواعد شکلی و ماهوی حقوق جزای بین الملل
- مقدمه
- حقوق جزای بین الملل
- اهداف حقوق جزای بین الملل
- چهارچوب مفهومی
- صلاحیت سرزمینی و صلاحیت فراسرزمینی
- مبانی اصل صلاحیت شخصی
- شرایط اعمال اصل صلاحیت شخصی
- نتیجه گیری
مقدمه
در عصر حاضر توسعه روابط اجتماعی و سهولت رفت و آمد موجب شده که پدیده مجرمانه همانند دیگر پدیده های اجتماعی به قلمرو سرزمینی محدود نماند. به گونه ای که سیر تاریخی علوم جنایی از چندی پیش وارد دوره جدیدی شده است و اندیشمندان حقوق جزای بین الملل به دنبال طرح این نظریه برآمده اند که کشورها باید با راهکارهای گوناگون از قبیل همکاری نزدیک و تبادل اطلاعات و گسترش موارد استرداد به این سیر تکاملی کمک کنند و اجازه ندهند که هیچ مجرم و تبهکاری بدون مجازات باقی بماند.
حقوق جزای بین الملل علمی است که در پی تعیین صلاحیت محاکم جزایی یک کشور در مقابل مراجع جزایی کشور دیگر و نیز تعیین قلمرو اعتبار قوانین خارجی و احکام جزایی صادره از محاکم خارجی و اجرای آنها نسبت به اشخاص یک کشور است. بنابراین حقوق جزای بین الملل را نباید یا حقوق بین الملل جزایی که در پی پاسخ گو کردن تمام دول در برابر یک دادگاه کیفری بین المللی است اشتباه گرفت.
یکی از مهم ترین مباحث مطرح در حقوق جزای بین الملل اصول صلاحیت فراسرزمینی است. منافع مشترك تمامی کشورها در جهت حفظ نظم بین المللی و جلوگیری از بی مجازات ماندن مجرمین، آنها را ناگزیر می سازد که برای اقدامات و تصمیمات قضایی کشورهای دیگر اعتبار قایل شوند البته برای اعمال هر کدام از اشکال صلاحیت فراسرزمینی (اصل صلاحیت شخصی اعم از جنبه مثبت و منفی، صلاحیت واقعی، صلاحیت جهانی ) در عرصه بین المللی شرایطی درنظر گرفته شده است، تا ضمن اینکه موجبات تعقیب و مجازات مجرمین فراهم گردد، هیچگونه لطمه ای نیز به اصل حاکمیت کشورها وارد نگردد.
حقوق جزای بین الملل
حقوق بین المللی جزایی عام متشکل از مجموعه قواعد حقوقی مربوط به کیفر جرایم بین المللی ناقص حقوق بین الملل است که مهمترین مسایل آن تصمیم گیری برای جرائمی مثل قتل وغارت افراد غیر نظامی ونسل کشی است.
این تعریف شامل ۳ عنصر است :حقوق بین الملل جزایی که نحوه مبارزه علیه جرایم بین المللی را تنظیم می کند در این مورد اعمال کیفر نسبت به عامل نقض مقررات بین الملل با رعایت قواعد خاص وویژه حقوق جزا که تصمیم گیری تنها شامل اشخاص حقیقی مجرم است.
کیفر ممکن است با ارتکاب یک جرم بین المللی مورد استناد قرار گیرد که در این مورد قواعد حقوق بین الملللی در جهت حفظ ارزش های عالیه ی انسانی نظم اجتماعی بین المللی را برقرار می کند.
قواعد حقوق بین الملل جزایی قواعدی است حقوقی که ا زا راده دولت ها ناشی می شود در مورد حقوق بین المللی عام دولت ها از طریق معاهده از طریق عرف مورد قبول کشورهای متمدن موظف به روابط حقوق مزبور می شوند.
۲ـ حقوق جزای بین الملل خاص یا حقوق جزای برون ملی به حقوق داخلی مربوط می شود ومربوط به قسمتی از حقوق جزای داخلی است وسعی آن در تعیین صلاحیت محاکم کیفری مملکت در زمینه مبارزه علیه جرایمی است که یک عامل برون مرزی در آنها وجود دارد این عامل برون مرزی مربوط به محل وقوع جرم وتابعیت مرتکب جرم است.
آنچه در حقوق جزای بین المللی خاص مطرح می گردد بطور خلاصه عبارتست از صلاحیت یک دولت در کیفر جرایم ارتکابی در خارج از قلمرو آن ،جرایم ارتکابی بوسیله اتباع دولت در سایر کشورها وجرایم ارتکابی به زیان کشور توسط اتباع خودی یا بیگانگان در خارج از کشور بدین ترتیب تفاوت حقوق بین امللی جزایی با حقوق جزای بین الملل اینست که در حقوق بین المللی جزایی ناشی از توافق دولت هاست که در حقوق جزای بین الملل حاصل صلاحیت قانونی هر دولت است
اهداف حقوق جزای بین الملل
در حقوق جزای بین الملل با دو دسته قواعد و مقررات سرو كار داریم.
دسته اول حقوق كیفری بین المللی : مقررات حقوق كیفری داخلی هر كشوری هستند كه موضوعاتشان جزائی بین المللی است یعنی برای مسایل بین المللی آن كشور تعیین تكلیف می كنند كه طبیعتاً محاكم همان كشور اجرا می كنند بعنوا مثال مواد 3 تا 8 ق.م اسلامی در مورد مسایل جزایی بین المللی كه پیش می آید برای ایران تعیین و تكلیف می كنند،بنابراین ذاتاً حقوق كیفری بین المللی حقوق داخلی است یعنی حقوق كیفری است ولی مسایل بین المللی دارد.در حقوق ایران منابع حقوق كیفری بین المللی قانون است و یا منابع فقهی است.
دسته دوم حقوق بین الملل كیفری : كه ذاتاً قواعد حقوق بین المللی هستند ولی موضوعاتشان جزایی است بعنوان مثال كنوانسیونهای متعددی داریم در حقوق بین الملل و برخی از كنوانسیونهای موضوعاتشان جزایی است كه با همكاری دولت ها درخصوص معاضدت ها وهمچنین موضوع استرداد مجرمان را مشخص می كند این دسته از حقوق ذاتاً بین المللی است ولی مضوعاتشان جزایی است و لذا به این دسته حقوق بین المللی كیفری یعنی جزیی از حقوق بین المللی است كه موضوعش جزایی است و به بحثهایی مانند تجارت بین الملل، دریاهای بین المللی،بحث محیط زیست،مبارزه با مواد مخدر و یا كنوانسیون مبارزه با تروریست میپردازد و در رأس منابع حقوق بین الملل كیفری معاهدات بین المللی است.
اصولاً دولتها همواره تعهد دارند كه اقدامات ملی خصوصاً اقدامات تقنینی خود را مطابق تعهدات بین المللی خود انجام دهند و اساساً اگر كشوری حقوق ملی خود را مغایر با موازین بین المللی تعیین و تدوین كند با سایر كشورهاناهماهنگ خواهد بود و از همكاری آنها محروم و منزوی می شود. لذا در اغلب موارد تأثیر گذاری و تأثیر پذیری این دو شاخه حقوق كیفری بین المللی وحقوق جزای بین الملل بر هم به قدری یاد است كه نمی توان قاعده را صرفاً مبتنی بر یكی از این دو شاخه قایل گردید مثلاً استرداد مجرمین سیاسی انجام نمی شود،و این یك قاعده بین المللی است و یا وقتی از واژه حقوق جزای بین الملل استفاده می كنیم مسامحتاً هر دو شاخه بدو تفكیك به كار می بریم.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.