توضیحات
عنوان فارسی: گرین هاوس
- مقدمه
- وضعيت انرژي در ايران و جهان و لزوم توجه بيش تر به انرژيهاي تجديدپذير
- انواع فناوريهاي استفاده از انرژي خورشيدي
- کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمان
- روشهای مختلف کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمان
- گرمایش و سرمایش ساختمان با استفاده از انرژی خورشیدی
- آبگرمکنهای خورشیدی
- سیستمهای غیرفعال خورشیدی
- سیستمهای فعال خورشیدی
- انرژی خورشیدی و محیط زیست
- هزینههای پنلهای خورشیدی
- منابع
مقدمه
امروزه موضوع انرژی یکی از موضوعات مهم و بحث برانگیز محافل اقتصادی است. افزایش جمعیت، اتلاف انرژی و آلودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی، عواملی هستند که هر روز محدودیتهای آینده بشر و مخاطرات آن را گوشزد میکنند. با توجه به محدودیتهای موجود، تنها استفاده از روشهای درست مصرف، بهینهسازی وسایل مصرف انرژی و به کارگیری انرژیهای نو میتواند بحران انرژی را مهار کند.
از زمان انقلاب صنعتی به نظر میرسد بشر از روشهای مصنوعی برای تامین شرایط آسایش در ساختمان استفاده میکند. این روش نه تنها گران است بلکه باعث تخریب محیط زیست میگردد. این است که دوباره توجه معماران و دست اندرکاران صنعت ساختمان به سمت بهره گیری هر چه بیشتر و بهتر از عوامل طبیعی برای گرمایش و سرمایش ساختمان معطوف گردیده است.
سابقه استفاده بشر از انرژیهای نو بسیار طولانی است و تقریباً به هنگام پیدایش انسان بر میگردد. اما نگاه امروزیها به این منابع انرژی، نگاه ابتدایی و ساده نیست بلکه میخواهیم نیاز امروز بشر متمدن و صاحب فناوریهای بسیار گسترده و پیچیده را تامین کنیم. بنابراین میبایست انرژی خورشیدی را به انرژیهای مورد نیاز تبدیل نمائیم و یا به اصلاح فناوری مصرف کنندگان بپردازیم. به نحوی که بتوانند مستقیماً از انرژی خورشیدی بهره برداری کنند.
از طرفی رشد علم و صنعت و فن آوري در جهان امروز، روشهاي مختلف استفاده از انرژي را که در دوران قبل از انقلاب صنعتي معمول بود دگرگون کرده، و شناخت منابع انرژي جديد، تحولي عظيم در توسعهي صنعتي و تکامل اجتماي بشر به وجود آورده است. وابستگي شديد جوامع صنعتي به منابع انرژي به خصوص سوختهاي فسيلي و به کارگيري و مصرف بيرويهي آنها، منابع عظيمي را که طي قرون متمادي در لايههاي زيرِزمين تشکيل شده است تخليه مي نمايد.
اگر تمامي سوختهاي فسيلي را جمع کنيم و بسوزانيم، اين انرژي، معادل تابش 4 روز خورشيد به سطح زمين است و از اين لحاظ خورشيد، منبعي عظيم از انرژي به شمار ميرود. با توجه به اين که منابع انرژي زيرزميني با سرعت فوق العادهاي مصرف ميشوند و در آينده اي نه چندان دور چيزي از آنها باقي نخواهند ماند، نسل فعلي وظيفه دارد به آن دسته از منابع انرژي که داراي عمر و توان زيادي هستند روي بياورد و دانش خود را براي بهره برداري از آنها گسترش دهد.
انرژی خورشیدی، انرژی است ارزان، فراوان، سالم و تمیز که سالیان متمادی بشر از آن استفاده کرده است اما پس از دستیابی به منابع سوخت فسیلی، تجربیات گذشته را رها کرده و روز به روز به استفاده از این منابع افزود. به طوری که پس از آن چنان مصرف لجام گسیخته و اتلاف این منابع، آینده تیرهای در پیشرو است که در آن منابع سوخت پایان یافته است. این دور نما سبب شده تا درگوشه و کنار جهان بار دیگر امکان استفاده از انرژی خورشیدی و بکارگیری آن در گرمایش و سرمایش منازل مسکونی مورد توجه قرار گیرد.
ميزان انرژياي كه خورشيد در مدت زمان يك ساعت به زمين ارزاني ميدارد، معادل انرژی مورد نياز تمام انسانها در طول يك سال است؛ گزارهاي عجيب و البته تكاندهنده. باور اين واقعيت كه انرژي مورد نياز ساليانه 7 ميليارد انسان براي گرمايش، سرمايش، حملونقل و …، در طي يك ساعت از خورشيد به زمين ميرسد، اما ما براي تامين انرژي، زمين را كاويده و در جستجوي سوختهاي فسيلي آن را تكهتكه ميكنيم، سخت و تاسفبار است. شكل زیر اين واقعيت را به خوبي به تصوير ميكشد. ميزان انرژي كه زمين در طول يكسال از خورشيد دريافت ميكند با رنگ نارنجي و ميزان انرژي مصرفي سالانه جهان با رنگ آبي نشان داده شده است كه به نوعي تصديقكننده همان جمله ابتداي پاراگراف است. از طرف ديگر مكعبهاي سبز، قرمز، خاكستري و زرد كل ذخاير فسيلي موجود در جهان را نشان ميدهد كه مجموع آنها حتي كمتر از انرژي يكسال خورشيد است. به علاوه در ميان انرژیهای تجديدپذير نيز، انرژي خورشيدي فراوانترين انرژي محسوب ميشود.
مسئله ديگري كه لزوم بهرهگيري از انرژی خورشيدي را دوچندان ميكند، پيامدهاي زيست محيطي حاصل از بهكارگيري انبوه سوختهاي فسيلي و انتشار كربن است. بر اساس دورنماي فناوري انرژي، 38 درصد از كاهش انتشار كربن در سال 2050، از طريق اصلاح سبد توليد برق جهان صورت ميگيرد. براي دستيابي به اين مهم، نقشهراه آبي آژانس بينالمللي انرژي (Blue Map) بايد اجرايي شود كه در آن سهم توليد برق خورشيدي 11 درصد در نظر گرفته شدهاست. هدف نقشهراه آبي آژانس، رساندن سطح انتشار كربن سال 2050 به نصف مقدار حال حاضر، يعني 14 ميليارد تن در سال است. در صورتي كه 11 درصد توليد برق از انرژي خورشيدي در سال 2050 محقق شود، سالانه 5/2 ميليارد تن كربن كمتر به محيطزيست تحميل خواهد شد.
فن آوري ساده، آلوده نشدن هوا و محيط زيست و از همه مهمتر ذخيره شدن سوختهاي فسيلي براي آيندگان، يا تبديل آنها به مواد و مصنوعات پُر ارزش با استفاده از تکنيک پتروشيمي، از عمده دلايلي هستند که لزوم استفاده از انرژي خورشيدي را براي کشور ما آشکار ميسازد.
2- وضعيت انرژی در ايران و جهان و لزوم توجه بيش تر به انرژیهاي تجديدپذير
انرژي را ميتوان به عنوان بنياد و اساس زندگي اجتماعي معرفي کرد. پس از افزايش قيمت نفت در سال 1973 کشورهاي پيشرفته صنعتي مجبور شدند به مسئلهي انرژي بهصورت جدي تري بنگرند و اين ديد پس از افزايش مجدد قيمت نفت بعد از انقلاب اسلامي ايران وسعت بيش تري يافت. اين مسئله به عنوان بحران انرژي نام گرفت و سرآغاز تحقيقاتي در زمينهي صرفه جويي و يا بهينهسازي مصرف انرژي گرديد.
مهمترين نکتهاي که براي مردم عادي در مورد صرفهجويي در انرژي مطرح ميگردد اين است که آيا اين صرفهجويي تاثيري در استاندارد زندگي دارد و باعث کاهش سطح آسايش آن خواهد شد يا نه؟ جواب منفي است، زيرا اين عمل باعث ميشود که ضمن حفظ استاندارد زندگي و سطح توليد ناخالص ملي، ميزان انرژي مصرفي کاهش يابد.
درست است که مصرف انرژي باعث افزايش رفاه و استاندارد زندگي مي شود، اما بايد دقت نمود که آيا ميتوان همواره اين رشد مصرف را حفظ نمود. با عنايت به رشد مصرف بالاي 5 درصدي در ايران به راحتي ميتوان مشاهده کرد که هر 10 سال مصرف انرژي ما دو برابر ميشود. با اين روند و با توجه به افت فشار چاههاي نفت و مشکلات حفاري، استخرج و سرمايه گذاري آيا ميتوان اميدوار بود که بعد از دو دهه بتوانيم نيازهاي خود را مرتفع نماييم و آيا توليد ما پاسخگوي نيازهايمان خواهد بود؟ و اگر هم چنين باشد مازادي براي صدور نفت و بهدست آوردن ارز خواهيم داشت؟ اين در حالي است که موسسه مشاور اکلاريون طي تحقيقات خود دادههايي را گردآوري کرده و با کارشناسان مصاحبههايي دربارهي آخرين تحولات بازار گرمايش خورشيدي و برق خورشيدي در چهارده کشور عضو اتحاديه ي اروپايي همراه با سوييس انجام داده است. ماريون شونهر يافتههاي خود دربارهي نيروي حرارتي خورشيدي در اين بررسي را در گزارشي با عنوان “طلوع” ارائه ميدهد. اين گزارش نشان ميدهد که اين صنعت بدون برخورداري از پيشرفت مناسب، دستخوش تحولي بنيادني نخواهد شد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.