توضیحات
عنوان فارسی: سواد رسانه ای
- چکیده
- اهداف پژوهش
- اهمیت پژوهش
- سوالات و فرضیات
- مواد و روش
- سواد
- تعاریف مختلف سواد
- تاریخچه پیدایش سواد
- انواع سواد
- سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده، همسر و دوستان به نحو احسن
- سواد ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط و تعامل با تمامی اعضای جامعه (آداب معاشرت روابط اجتماعی احسن(
- سواد مالی: توانایی مدیریت اقتصادی درآمد (چگونگی پس انداز، سرمایه گذاری و مدیریت خرج(
- سواد رسانه: اینکه بدانیم کدام رسانه ها معتبر و کدام نا معتبر است؛ توانایی تشخیص وثوق اخبار و دیگر پیام های رسانه ای
- سواد آموزش و پرورش: توانایی تربیت فرزندان به نحو احسن
- سواد رایانه: توانایی استفاده از مهارت های هفت گانه رایانه( ICDL )، مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، استفاده از رایانه و مدیریت فایل ها، واژه پردازی
- رسانه
- رسانه چیست؟
- تاریخچه رسانه
- انواع رسانه
- سواد رسانه ای
- سواد رسانه ای چیست ؟
- سواد رسانه ای در سطح جهان
- سواد رسانهای یعنی چه؟!
- رویکردها به رسانه
- سواد رسانه ای در ایران
- نتیجه گیری
- منابع
سواد
1-1تعاریف مختلف سواد
سواد به معنی میزان دریافت آگاهی و برداشت اطلاعات از موضوعی که بر اثربرقراری یک ارتباط با محیط اطراف خواه از طریق اطرافیان و یا در مواجعه با حوادث ، رویدادها و حتی از طریق بصری حاصل شده باشد ، و در نتیجه دارای یک بازخورد باشد.
در تعریف سنتی سواد، توانایی خواندن و نوشتن است و یا توانایی بهکاربردن زبان برای خواندن، نوشتن، گوشدادن و سخنگفتن؛ ولی در مفهوم نوین این واژه به سطحی از خواندن و نوشتن که برای ارتباط کافی است گفته میشود و یا سطحی که یک فرد بتواند مفهوم را بفهمد و انگارهها و اندیشههایش را تا جایی که بتواند در آن جامعه سهیم باشد، بیان کند. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو (UNESCO) تعریف زیر را دادهاست: «باسوادی توانایی شناخت، درک، تفسیر، ساخت، برقراری ارتباط و محاسبه در استفاده از مواد چاپشده و نوشتهشده مربوط به زمینههای گوناگون است. باسوادی زنجیره آموزشی را که توانایی رسیدن به اهداف، توسعهٔ دانش و پتانسیل، و شرکت کامل در جامعهای بزرگتر را برای یک فرد فراهم میکند، دربر دارد.
2-1تاریخچه پیدایش سواد
تاریخ سواد به هزاران سال پیش باز میگردد، اما در اروپا پیش از انقلاب صنعتی که هنوز کاغذ ارزان و کتاب ارزان وجود نداشت (و در میانهٔ سده ۱۹ در آموزشگاهها توزیع شد) تنها درصد کمی از جمعیت این کشورها باسواد بودند. به دلیل تأکید برای یادگیری خواندن متن عربی قرآن، در ۱۲ قرن گذشته بسیاری از مسلمانان از سطح بالایی از سواد برخوردار بودهاند.از سده ۵ تا ۱۵ میلادی در اروپا جمعیت یهودیان باسواد نسبت به جمعیت مسیحیان باسواد بیشتر بودهاست.
3-1انواع سواد
بر اساس تعریف یونسکو شخص با سواد فردی است که دارای پارامتر های زیر باشد.
1-3-1سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده، همسر و دوستان به نحو احسن
در نگاه كلي، سواد عاطفي اصطلاحي آموزشي است كه در نقطه ي مقابل هوش عاطفي، كه بيشتر مورد استفاده ي دنياي صنعت و تجارت است، قرار مي گيرد. اين اصطلاح را به اشكال مختلفي تعريف كرده اند اما علي الاصول به آن توانايي اتلاق مي شود كه ما به وسيله ي آن قادر به انديشيدن، تشخيص دادن، اداره كردن، دريافتن و انتقال عواطف خود به طور مناسب و درك و فهم اين مطلب هستيم كه اين عوامل چگونه رفتارها و مناسبات ما را شكل مي دهند و بر انديشيدن ما تأثير مي گذارند.
2-3-1سواد ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط و تعامل با تمامی اعضای جامعه (آداب معاشرت- روابط اجتماعی احسن(
به طور کلى بشر، اجتماعى خلق شده و ارتباط برقرار نمودن با ديگران جزء نيازهاى او محسوب مىشود. غرايز اجتماعى انسان بهصورت يک سلسله ‘تقاضا’ در باطن انسان وجود دارد که تعليم و تربيت در رشد و شکوفائى و پرورش آن نقش بهسزائى دارد. انسان زمانى يک زندگى سالم اجتماعى خواهد داشت که بتواند با ديگران ارتباط اجتماعى سالم برقرار نمايد و در ارتباط با ديگران رشد کرده، به ديگران اعتماد داشته باشد و خود را متعهد و مسئول اجتماع خويش بداند.
3-3-1سواد مالی: توانایی مدیریت اقتصادی درآمد (چگونگی پس انداز، سرمایه گذاری و مدیریت خرج(
سواد مالی عبارت است از دانش و درکِ مفاهیم و مخاطرات مالی، و مهارتها، انگیزش و اطمینان برای بهکاربستن چنین دانش و درکی، بهمنظور اتخاذ تصمیمهای اثربخش در طیفی از زمینههای مالی برای بهبود رفاه مالی افراد و جامعه و توانمندسازی در جهت مشارکت در زندگی اقتصادی می باشدکه این نشان می دهد که افرادی می توانند زندگی بهتری داشته باشند که از سواد مالی مناسبی برخوردار باشند.
4-3-1سواد رسانه: اینکه بدانیم کدام رسانه ها معتبر و کدام نا معتبر است؛ توانایی تشخیص وثوق اخبار و دیگر پیام های رسانه ای
سواد رسانهای (Media Literacy) در یک تعریف بسیار کلی عبارت است از یک نوع درک متکی بر مهارت که براساس آن میتوان انواع رسانهها و انواع تولیدات آنها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد. به زبان ساده، سواد رسانهای مثل یک رژیم غذایی است که هوشمندانه مراقب است که چه موادی مناسب هستند و چه موادی مضر؛ چه چیزی را باید مصرف کرد و چه چیزی را نه و یا اینکه میزان مصرف هر ماده بر چه مبنایی باید استوار باشد.سواد رسانهای میتواند به مخاطبان رسانهها بیاموزد که از حالت انفعالی و مصرفی خارج شده و به معادله متقابل و فعالانهای وارد شوند که در نهایت به نفع خود آنان باشد. به دیگر سخن، سواد رسانهای کمک میکند تا از سفره رسانهها به گونهای هوشمندانه و مفید بهرهمند شد.
5-3-1سواد آموزش و پرورش: توانایی تربیت فرزندان به نحو احسن
خانواده مهم ترین عامل سازنده شخصیت کودک است، کودکان سال های اولیه عمر خودشان را که از نظر تربیتی مهم ترین سال های زندگی به شمار می رود در محیط خانواده سپری می کنند به همین دلیل امر تربیت را در این دوران باید کاملاً جدی گرفته شود و دلیل آن این است که اگر والدین در این دوران تربیت کودکان را امری ساده بینگارند و در تربیت آن ها سهل انگاری کنند باید انتظار رفتاری ناصحیح و خلاف هنجارهای جامعه را از کودکان داشته باشیم. بنابراین، بایستی به اهمیت تربیت کودک در دوران کودکی زیر سایه والدین آگاهی یافته و با بهره گیری از روش های مناسب فرزندانی شایسته تربیت کرد.
6-3-1سواد رایانه: توانایی استفاده از مهارت های هفت گانه رایانه( ICDL )، مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، استفاده از رایانه و مدیریت فایل ها، واژه پردازی
کار کردن با رایانه و نرم افزارهای آن نیاز به دانش دارد. به این دانش سواد رایانهای گفته میشود. این سواد برای زندگی در عصر حاضر لازم و ضروری است. چون بیشتر کارهای روزمره به این دستگاه گره خورده است. سواد رایانهای به طور خاص بیشتر به کار کردن با رایانه برای انجام کارهای خانگی و اداری گفته میشود، به علاوۀ اینکه افراد بتوانند نیازهای خود را از طریق شبکۀ جهانی اینترنت هم برطرف سازند. بدین صورت بیشتر با نرم افزارهایی مثل سیستم عامل، نرم افزارهای اداری مثل آفیس و مرورگر باید کار کنند. این برنامهها معمولاً توسط شرکتها و سازمانهای مختلف تولید میشوند که کاربران به خواست خود میتوانند از یکی از آنها استفاده کنند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.