توضیحات
عنوان: تکنولوژی تله مدیسین و دستگاههای مرتبط با آن
- چکیده
- فصل اول: تکنولوژی تله مدیسین
- مقدمه
- تکنولوژی تله مدیسین
- تاریخچه پزشکی از راه دور
- اولین بیمارستان مجازی در جهان
- اهداف اساسی بیمارستان های مجازی
- تعریف انجمن تله مدیسین بریتانیا برای واژه تله مدیسین
- کشورهای استفاده کننده از تکنولوژی تله مدیسین
- فصل دوم: تله مدیسین، کاربردها و تکنیکها
- مقدمهای بر فرایند تله مدیسین
- تحقق و کاربردی شدن تله مدیسین در سطح گسترده
- مزایای تله مدیسین
- مهمترین موانع موجود بر سر کاربردی شده تله مدیسین
- کاربرد تله مدیسین در ایران
- راهکارها یی جهت استفاده پزشکی از راه دور در ایران
- کاربردهای اصلی پزشکی از راه دور
- انواع پزشکی از راه دور
- مشاوره از راه دور
- آموزش از راه دور
- تصویربرداری از راه دور
- آسیب شناسی ازراه دور
- پاتولوژی از راه دور
- درمان امراض پوستی
- مراقبتهای خانگی از راه دور
- جراحی از راه دور
- اولین جراحی از راه دورفرااقیانوسی در جهان
- روشRobotic
- مزایای روش Robotic
- معایب روش Robotic
- جراحی کنترل شونده از طریق صدا
- جراحی رباتیک مغز
- کمک های کامپیوتر ها در جراحی
- نیازهای ضروری برای جراحی از راه دور
- حوزههای تقسیم بندی تله مدیسین
- اطلاعاتی كه سامانه تله مدیسین منتقل میکند
- جنبه های حقوقی، اخلاقی و قانونی ارائه خدمات پزشکی از راه دور
- فصل سوم: تجهیزات تله مدیسین
- مسائل تكنولوژیك پزشكی از راه دور
- انتخاب بستر ارتباطی راه دور
- تکنولوژی صدا و تصویر
- شبکه
- ارتباطات در سیستم پزشكی از راه دور
- سیستم های عملیات راه دور در پزشکی از راه دور
- فاكتورهای مكانیكی
- فضای قابل دسترسی توسط سیستم فرمانبر
- بار مؤثر و نیروی قابل دسترس
- نیروی گرفتن
- نسبت بارمؤثر به جرم بازو( نسبت جرم)
- تعداد درجات آزادی
- كوپل بین مفاصل
- فشردگی
- گشتاور روی بازو
- اینرسی
- واكنش
- اصطكاك
- قابلیت انعطاف
- تقابل بین حركات ممكن و حركات لازم برای انجام كار
- فاكتورهای كنترلی
- معیار پایداری
- معیار ردیابی
- معیار پایبندی
- معیار كارایی
- سرعت و شتاب
- دقت مكانی
- رزولوشن مكانی
- انحراف
- فاكتورهای انسانی
- حساسیت
- كیفیت فیدبك سیگنالهای كنترل به اپراتور
- طراحی ایستگاه كنترل
- عملكردهای كامپیوتر
- ملزومات اپراتور
- فاكتورهای امنیتی
- مقاومت
- مقاومت در برابر فاكتورهای محیطی
- اعتبار
- قابلیت نگهداری یا قابلیت تعمیرپذیری
- قابلیت خودتعمیری
- قابلیت حفظ ایمنی
- قابلیت محافظت از خود
- دسترسیپذیری
- فاكتورهای دیگر
- هزینه
- توان مجتمع و كارایی انرژی
- زیبایی
- سیستم های تله رادیولوژی (Tele Radiology Systems)
- سیستم های ویدئو کنفرانس ( Video Conferencing Systems)
- تصویرگیری التراسوند از راه دور(Teleultrasound)
- دستگاههای مانیتور ضربان قلب جنین از راه دور
- سیستم تله مدیسین آمبولانس
- سیستمهای تله پاتولوژی
- پاتولوژی از راه دور ایستا
- پاتولوژی از راه دور پویا
- مشکلات پاتولوژی از راه دور
- کاردیولوژی از راه دور
- نتیجه گیری
- مراجع
چکیده
پیدایش اینترنت و گسترش آن تغییرات زیادی را در هر علم و صنعتی ایجاد کردهاست، علم پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبودهاست و اینترنت علاوه بر تأثیراتی که در پیشرفت خود آن داشتهاست در توسعه و بهبود ارائهی خدمات پزشکی نیز تأثیرات بسزایی داشتهاست. پس از بوجود آمدن کامپیوتر و پیشرفت آن و پس از آن سیستمهای اطلاع رسانی پیشرفته از قبیل شبکههای کامپیوتری وجهانی شدن اینترنت همگان به این فکر افتادند که از این سیستمها برای اطلاع رسانی به سود خود استفاده کنند. در این میان بخشها ی درمانی نیز به این فکر افتادند تا از طریق اینترنت خدمات بهتری را به کلیه مردم ارائه دهند چون این بخش مهمترین وظیفه را بر عهده داشت. سلامت الکترونیک و ارائه خدمات بهداشتی یکی از زمینههای علم و فناوری است که دارای رشدی فزاینده در زمینهی بهداشتی-درمانی در جهان است. در واقع سلامت الکترونیک، یک واژه جدید است که برای توصیف آن نیاز به استفاده ترکیبی از فناوری اطلاعات و ارتباطات الکترونیکی در بخش سلامت و درمان داریم. سلامت الکترونیک روش تازهای در مراقبتهای بهداشتی، تشخیصی و درمانی است که با فرایندهای الکترونیکی و ارتباطی پشتیبانی میشود. در این سیستم همه خدمات بهداشتی اعم از پرونده الکترونیک بیمار، تله مدیسین، پزشکی بر اساس شواهد، اطلاع رسانی به شهروندان، اطلاع رسانی به متخصصان و تیمهای مجازی پزشکی ارائه میشود. تله مدیسین پلی ارتباطی میان علوم پزشکی و مهندسی است و در آن جامعه پزشکی از امکانات مهندسی برای ارتقای سطح سلامت جامعه استفاده میکند. در تحقیق حاضر مروری بر تعاریف، کاربردها، مزایا و معایب تکنولوژی پزشکی از راه دور پرداخته شد. همچنین به نحوه تعامل اجزاء مختلف این تکنولوژی جهت ایجاد بستر آن پرداخته شد. همچنین مروری بر بیماریهای قابل درمان با آن و نیز دستگاههای استفاده شده برای برقراری این تکنولوژی انجام گرفت. همچنین این پایاننامه در 3 فصل تهیه گردیده است. که در فصل اول مقدمه و مفاهیم اولیه بیان گردید. در فصل دوم به معرفی مزایا، معایب و کاربردها پرداخته شد. و در نهایت در فصل سوم مفاهیم تکنولوژی تله مدیسین بررسی گردید.
مقدمه
پزشكی از راه دور به استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی از راه دور گفته میشود. فناوری ارتباطات این امکان را فراهم میکند تا خدمات پزشکی به مراکزی که از لحاظ جغرافیایی از مرکز ارائه دهنده مجزا هستند فراهم شود. ارتباط تلهمدیسین معمولا از طریق خطوط تلفن معمولی برای انتقال سیگنالهای دیجیتالی به کمک کامپیوتر تامین میشود. همچنین امکانات پیشرفته ارتباطی نظیر فیبرهای نوری، خطوط ماهوارهای و موارد مشابه دیگر امکانات گستردهای را در انتقال اطلاعات فراهم میکنند. از این روی در پژوهش حاصل به بررسی ابعاد مختلف این تکنولوژی پرداخته خواهد شد. این مهم شامل بررسی تکنولوژی تله مدیسین و یا پزشکی از راه دور، همینطور اینکه کدام یک از کشورها این تکنولوژی را دارا هستند و در خدمات درمانی از آن بهره میگیرند، همچنین مطالعه اجمالی از اینکه در درمان و یا تشخیص چه بیماری هایی از این تکنولوژی استفاده شده است، همچنین به صورت جزئیتر درباره دستگاهها و تجهیزاتی که برای این فرایند درمانی استفاده میشود توضیحاتی آورده شده است. همچنین تکنولوژیهای چگونگی ارسال و دریافت اطلاعات از طریق این دستگاهها که به صورت آنلاین به دست پزشک میرسد تحقیقاتی انجام شده است[1].
تکنولوژی تله مدیسین
تله مدیسین به استفاده از مخابرات و فناوری اطلاعات و تکنولوژیهای ارتباطی برای فراهم آوردن مراقبت سلامت و خدمات و حمایت از بیمار یا امدادشونده در زمانی که فاصلهای بین دو گروه پزشکی و گیرنده خدمات پزشکی وجود داشته باشد تعریف میشود. از جمله اهداف پزشک از راه دور بهبود مراقبت از بیمار، بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم، دسترسی بهتر به پزشکان جهت مشاوره، در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار، کاهش هزینههای مراقبتهای پزشکی، ایجاد خدمات مراقبت پزشکی (در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع)، کاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی میباشد. پزشکی از راه دور شامل مشاوره از راه دور، آموزش الکترونیکی پایش از راه دور، جراحی از راه دور، درمان امراض پوستی از راه دور، تصویربرداری التراسوند از راه دور، آسیبشناسی از راه دور، درمان اختلالات شناختی از راه دور میباشد.
امروزه پزشکی از راه دور تا حدی پیشرفت کردهاست که امکان انجام جراحی از راه دور نیز به وجود آمده است. یعنی یک جراح در منطقهای دورتر از بیمار در یک کشور با بهره گیری ازارتباطات اینترنتی بسیار قوی و زیرساختهای فنی دقیق، این امکان را مییابد که در یک اتاق جراحی درکشور دیگری، به وسیله رباتها، عمل جراحی انجام دهد [1]. گذشته از ظهور حسگرها، دسترسی گسترده پزشكان و بیماران به تلفنهای همراه و دستگاههایی كه امكان اتصال به اینترنت درهمه جا را دارند و نیز پهنای باند مناسب رؤیای تأمین سلامتی و مراقبت از راه دور را بیشتر به واقعیت نزدیك میكند. شركتها نیز تحقیقاتی در این زمینه انجام میدهند از جمله یكی از شركتها درحال كار بر روی دستگاه جدیدی است كه به افراد اجازه می دهد درجه حرارت، سطح اکسیژن خون، قلب و دیگر اعضای حیاتی و مؤثر بدن را با نگه داشتن آن نزدیک به بدنشان چك كنند. سپس این اطلاعات از طریق گوشی های هوشمند برای پزشك ارسال میشود[2].
تاریخچه پزشکی از راه دور
پزشکی از راه دور ایدهای است که دهه ها درباره آن بحث شده و حالا به نظر میرسد که به تدریج وارد حوزه بهداشت و درمان می شود. انجمن پزشكی از راه دور آمریکا تخمین میزند که در سال 2012 میلادی 10 میلیون آمریکایی به طور مستقیم از خدمات پزشکی از راه دور بهره مند شده اند و گزارشی كه به تازگی منتشر شده پیشبینی میكند پزشکی از راه دور در سال 2013 به میزان 53 درصد رشد میكند و در سال 2017 شش برابر میشود. از این رو آگاهی از تاریخچهی این تکنولوژی برای استفاده از آن در کشورهای در حال توسعه ضروری به نظر میرسد.
در ابتدا، انجام اعمال پزشکی منوط به حضور بیمار و پزشک در یک مکان و زمان خاص بود. ولی با اختراع دستگاه چاپ توسط گوتنبرگ در سال 1451 میلادی، اولین انقلاب و تحول بزرگ در گسترش علم ایجاد شد و امکان توزیع و انتشار اطلاعات پزشکی را در مقیاس وسیع فراهم ساخت. با این حال هنوز هم بیمارستانهای بزرگ در مناطق پر تراکم شهری قرار داشتاند. این وضعیت به طور آشکار در دسترسی مردم به مراقبتهای پزشکی تفاوتهایی ایجاد میکرد. با وقوع تحولات بزرگ در فناوری این تفاوتها کم رنگ شد، چرا که اختراعات جدید بشر، با غلبه بر موانع و مرزهای جغرافیایی موجب تماس نزدیکتر پزشکان و بیماران گردید. همچنین بهبود سامانههای ارتباطی، مثل تلگراف که در سال 1844 میلادی و تلفن که در سال 1876 میلادی اختراع شدند، به طور قابل ملاحظهای سبب افزایش دسترسی و بهبود ارتباط بین پزشکان و بیماران و همچنین ارتباط با سایر پزشکان گردید. لذا میتوان گفت پیشینه استفاده از فناوری ارتباطات در فرایند درمان، به اواسط قرن 18 باز میگردد [3]. واژه پزشکی از راه دور، نخستین بار در سال1920 به کار گرفته شد، هرچند که کاربری آن از سالها پیش آغاز گردیده بود. در سال 1948 برای نخستین بار تصاویر رادیولوژی بین دو بیمارستان فیلادلفیا و پنسیلوانیا در آمریکا و از طریق خطوط تلفن انتقال داده شدند. با پیشرفت و گسترش فناوری، پزشکی از راه دور نیز به دنبال آن پیشرفت کرد. در اواخر دهه 1950 با ظهور تلویزیون و پیشرفتهای به دست آمده در زمینه تلویزیونهای مداربسته و ارتباطات از راه دور، متخصصین پزشکی استفاده از این فناوریها را در موقعیتها و محیطهای بالینی متفاوت آغاز کردند. در سال 1959، ویتسون نخستین برنامهی پزشکی از راه دور عملی را راه اندازی کرد. هدف از این برنامه، مراقبت از بیماران روانی و آموزش پزشکی بود. همچنین این سیستم برای تعلیم دانشجویان پزشکی نیز استفاده میشد. با استفاده از ابزارهای ویدئویی اتاقهای درمانگاه و کلاسهای درس به هم متصل شده بودند و ارتباط نزدیکی بین محیط آموزش و شرایط عملی درمان فراهم شده بود[4].
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.