توضیحات
عنوان: گزارش سیاستی پیامدهای خطوط لوله عربی بر تنگه هرمز
- چکیده
- مقدمه
- امنیت انرژی
- اهمیت عبور ترانزیت نفت و گاز در تنگه هرمز
- ایالات متحده و رویکرد ضد ایرانی
- در جستجوهای بدیل های مسیر تنگه هرمز
- نتیجه گیری
- منابع
- پیامدهای خطوط لوله عربی بر تنگه هرمز
چکیده
طی چند دهه گذشته منازعه ، مبارزه و رقابت دایمی به یک پدیده عادی در منطقه خلیج فارس تبدیل شده است.
از میان عوامل موجود، می توان به روابط پرتنش بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران و تهدید به بستن تنگه هرمز، اشاره کرد.
در این راستا آمریکا و هم پیمانان عربیش، اندیشه چندگانه مجاری صدور نفت از خلیج فارس به نقاط مختلف جهان را در درستور کار قرارا داده اند.
که این موضوع مورد بحث است.. این مقاله به بررسی این فرضیه پرداخته است که تنش موجود میان غرب و جمهوری اسلامی ایران از یک سو و بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و جمهوری اسلامی ایران از سویی دیگر، به همراه موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز در شرایطی خاص، موجب خواهد شد که هزینه های طرح جایگزین آبراه تنگه هرمز برای کشورهای صادر کننده نفت در این حوزه توجیه پذیر شود که پیامد آن کاهش اهمیت تنگه هرمز است و در این باره، از مزیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران کاسته خواهد شد.
مقدمه
واقع شدن ایران در قلب انرژی جهان و موقعیت استراتژیک منحصر به فردی که ایران در آن قرار دارد باعث انطباق دو موقعیت ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک برای کشورمان شده است. این وضعیت برای واشنگتن که دارای روابط خصمانه ای با تهران می باشد ناخوشایند است. آمریکا می داند که ایران می تواند از وضعیت ژئوپلیتیکی مناسب خود هم از بعد مزایای ژئواکونومیک قدرت خود را افزایش دهد و هم از بعد ژئواستراتزیک نفوذ و اثرگذاری خود را گسترش دهد.
از منظر آمریکا، انرژی مهم ترین متغیر ژئوپلیتیکی ایران است که می تواند به وسیله آن سایر اهداف خود را پیگیری کند و در نتیجه درصدد است تا این مزیت ژئوپلیتیکی ایران را تحلیل برد.
طبق آمارهای غیررسمی در هر ده دقیقه یک کشتی غول پیکر از این آبراه بین المللی می گذرد . در دهه های گذشته و به ویژه در سال های اخیر کشورهای غربی و در راس آن آمریکا درصدد برآمده اند که با اتخاذ سناریوهای مختلف از اهمیت این منطقه استراتژیک بکاهند و وابستگی خود را به این آبراه بین المللی تا جایی که امکان دارد کاهش دهند.
حال در اینجا سوالی که مطرح می شود این است که آمریکا و هم پیمانانش در منطقه برای کم اهمیت کردن ارزش آبراه خلیج فارس و تنگه هرمز به عنوان منطقه استراتژیک انرژی جهان چه راهکاری را در دستور کار خود قرارداده اند؟
فرضیه ما این است که ایالات متحده در راستای جامه عمل پوشاندن به نیات خود در راستای کم اهمیت کردن نقش تنگه هرمز به روشهای مختلف مانند مانند ترویج ایران هراسی در بین کشورهای مختلف منطقه و ترغیب آنها برای دور زدن تنگه هرمز با کشیدن لوله های جایگزین انتقال نفت در پی کاهش وابستگی به آبراه تنگه هرمز جهت عرضه نفت خام به بازارهای جهانی است .
هدف از این تغییر مسیر و دور کردن عبور نفت از خلیج فارس این است که ایران را ازهرم استراتزیک مهمی که در اختیار قرار دارد محروم سازد و کارایی آن را در حد ممکن کاهش دهد که در واقع این عمل به طور موثری از اهمیت تنگه هرمز خواهد کاست.
اگرچه ممکن است این تصور نیز ایجاد شود که این اقدام پیش شرط و یک تمهید مهم برای جنگی باشد که آمریکا علیه تهران و متحدان آن آغاز و هدایت خواهد کرد . در این چارچوب است که خط لوله نفت خام ابوظبی و یا خط لوله حبشان-فجیره برای عدم استفاده از تنگه هرمز ، از طرف امارات متحده عربی مطرح می شود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.