توضیحات
عنوان: تحقیق پایگاه داده های چند رسانه ای
- چکیده
- مقدمه
- مدیریت اطلاعات مالتیمدیا در پایگاه داده
- موارد مهم دیگر در مورد ذخیره و بازیابی داده های مالتی مدیا
- Continuous-Media Data
- ماهیت دادههای مالتیمدیا
- فرمت داده های مالتی مدیا
- پردازش Query ها
- پایگاه داده های تجاری که داده های مالتی مدیا را پشتیبانی می کنند
- منابع و مراجع
پایگاه داده چند رسانه ای
چکیده
رشد سریع استفاده از کامپیوتر برای پردازش دادههای مالتیمدیا مسالهای را مطرح کرد و آن نحوه ذخیره و بازیابی این نوع دادهها بود. دادههای مالتیمدیا را میتوان به صورت زیر تعریف کرد:
به مجموعه متن، گرافیک و صدا برای نمایش اطلاعات در پایگاه دادههای امروزی غالبا تنها از متن برای نگهداری اطلاعات استفاده میشود اما از حدود سال 1985 بحث پایگاه دادههای مالتیمدیا مورد توجه قرار گرفت. اهمیت این نوع دادهها بسیار زیاد است.
استفاده از داده های چند رسانه ای ،به طور قابل ملاحظه ای در کاربردهای مختلف فناوری اطلاعات، افزایش یافته است.تامین دسترسی امن، به این نوع از اطلاعات ،نیاز به سیستم مدیریت امنیت و مجموعه ای از قوانین امنیتی دارد.در حال حاضر از سیستم های مدیریت پایگاه داده ی چند رسانه ای برای ذخیره ،مدیریت و توزیع این نوع از داده ها ،استفاده می شود. موضوع مهمی که در انتشار اسناد چند رسانه ای در وب،مورد توجه قرار می گیرد ؛توزیع امن داده های چند رسانه ای می باشد. در واقع علاوه بر حفاظت از محتوای داده ،برقراری تاملات امن و اختفای اطلاعات محرمانه ،اهمیت بیشتری دارد.
پایگاههای داده چند رسانه ای عموما حاوی بردارهای ویژگی با ابعاد بالا هستند که مدیریت، دسته بندی و بازیابی این داده ها را پیچیده خواهد کرد. بنابراین در این به ساختمان داده ای مناسب جهت پرس و جوس مشابهت و شاخص گذاری مناسب نیاز داریم. روش های کاهش ایعاد در سیستمهای بازیابی تصویر و ویدیو براساس محتوا به منظور کاهش هزینه اندازه گیری، افزایش کارایی و دقت بالای بازیابی کاربرد فراوان دارد. اکثر تکنیکهای کاهش ابعاد فعلی از تبدیلات خطی برای تبدیل بردلرهای ویژگی تصویر به بردارهای با ابعاد کمتر استفاده می کنند. این روشها برای نمایش تصویر و افزایش کارایی مفید اند اما تعداد ویژگی هایی که می بایست اندازه گیری شوند را کاهش نمی دهند، زیرا هر ویژگی جدید ممکن است ترکیبی هطی از ویژگی های اصلی تصویر باشد. از طرفی این روش ها در بانکهای تصویری پویا بصورت کارا عمل نمی کنند، چون انتخاب ویژگی ها براساس محاسبات پیچیده و مشکل انجام می شود. بین پایگاه داده های چند رسانه ای و پایگاه داده سنتی تفاوت های اساسی وجود دارد. این تفاوت ها منجر به وجود آمدن مباحث جدیدی از جمله پرس و جوهای فازی گردیده است. در سال های اخیر موضوع پرس و جوهای فازی در پایگاه داده ی چند رسانه ای، به شدت مورد توجه قرار گرفته است و کاربردهای این حوزه را بصورت قابل ملاحظه ای توسعه داده است. یکی از کابربردهای پی گاه داده های چند رسانه ای احراز هویت تصاویر چهره اشخاص است که اغلب از تکنیک های پردازش تصویر استفاده می شود، که دارای پیچیدگی و نیاز به زمان زیاد برای محاسبات آنها می باشد. در این مقاله روشی برای احراز هویت چهره با استفاده از پرس و جوهای فازی با وزن دهی خاص پیشنهاد می شود.
پایگاه داده چند رسانه ای
مقدمه
رشد سریع استفاده از کامپیوتر برای پردازش داده های مالتی مدیا مساله ای را مطرح کرد و آن نحوه ذخیره و بازیابی این نوع داده ها بود. داده های مالتی مدیا را می توان به صورت زیر تعریع کرد:
به مجموعه متن، گرافیک و صدا برای نمایش اطلاعاتذخیره این نوع داده ها امکانات خاص خود را میطلبد . هر کدام از این نوع داده ها به چندین زیرمجموعه تقسیم میشوند و فرمتهای مختلفی برای ذخیره و نمایش آنها وجود دارد به عنوان مثال عکسها را می توان با فرمت BMP یا GIF ذخیره کرد که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند . مبحث پایگاه دادههای مالتی مدیا یکی از مشکلترین و پیچیده ترین مباحث در زمینه پایگاه دادهها است . مفاهیمی که در زمینه مباحث پایگاه داد ه های مالتی مدیا با آنها برخورد میشود را میتوان به صورت زیر طبقه بندی کرد:2.چه نوع زبانی برای بیان این Query استفاده می شود؟4.نحوه ایجاد فهرست روی این نوع از داده ها 6.چگونگی نمایش نتایج Queryمدیریت اطلاعات مالتیمدیا در پایگاه داده:-نحوه اجرای Query ها هم خود به خود تحت تاثیر تغییرات فوق قرار خواهد گرفت .همان طور که قبلا هم گفتیم داده های مالتی مدیا به داده هایی نطیر عکس و یا فیلم گفته میشود. این نوع داده ها هنوز هم غالبا در خارج پایگاه داده و به صورت فایل در کامپییوتر ذخیره می شوند. این روش در غالب موارد مشکل حادی ایجاد نمی کند زیرا امکاناتی که پایگاه داده برای مدیریت و نگهداری داده ها در اختیار کاربران می گذارد در مورد این نمونه داده ها اهمیت کمتری دارد و غلبا تعداد این نوع از داده ها چندان زیاد نیست. البته همان طور که قبلا هم اشاره شده حجم ین نمونه از داده ها نسبت به سایر انواع داده هایی که به آنها سرو کار داریم زیادتر است. اما چنانچه تعداد این نوع داده ها زیاد باشد بهتر است آنها را در پایگاه داده ذخیره کنیم. یک روش برای این کار این است که خود داده ها را به صورت فایل ذخیره کرده اما اطلاعات مربوط به آنها مثلا حجم داده ، مشخصات ایجاد کننده آن و مکان داده ها در روس دیسک در پایگاه داده ذخیره شود. مزیت این کار این است که حجم داده هایی که باید در پایگاه ذخیره شود به مراتب کمتر می شود اما ذخیره کردن خود دیتا خارج از پایگاه باعث می شود که برخی از امکاناتی که پایگاه داده در اختیار کاربران می گذارد نتوانیم استفاده کنیم. به عنوان مثال ، دیگر نمیتوان روی داده ها فهرست ساخت و یا حتی ممکن است مشکلات حادتری ایجاد کند مثلا ممکن است در حالی که مشخصات یک داده در داخل پایگاه وجود نداشته باشد خود آن داده چون در بیرون از پایگاه ذخیره شده پاک شود و DBMS نمیتواند کنترلی روی این موارد داشته باشد. به هر حال بهتر است که کلیه اطلاعات در داخل خود پایگاه ذخیره شود.
توجه
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.