توضیحات
عنوان: بررسی دوام بتن های حاوی الیاف
- فصل اول مقدمه
- فصل دوم بررسی خصوصیات مکانیکی الیاف های بتنی
- ناحیه انتقال در بتن
- کاربردهای الیافی در بتن و مشخصات عمومی الیاف
- تقسیم بندی انواع الیاف
- هندسه، شکل ظاهری و اندازه الیاف
- قطر معادل الیاف
- نسبت ظاهری الیاف
- ضریب ارتجاعی الیاف
- پیوستگی الیاف به خمیر سیمان
- تجمع مواد بین سطوح مشترک
- بافت سطحی و شکل الیاف
- ضریب پواسون
- فاصله الیاف و سطح مخصوص
- خاصیت ارتجاعی
- کرنشپذیری الیاف
- مقاومت کششی الیاف
- شیوه قرارگیری و توزیع الیاف در خمیر سیمان، ضریب تاثیر الیاف
- حجم بحرانی الیاف
- طول بحرانی الیاف
- فاصله بحرانی الیاف
- خصوصیات بتن تازه حاوی الیاف
- وزن مخصوص
- دوام بتن الیافی
- مقاومت ذوب و انجماد
- خوردگی الیاف بتن بدون ترک
- خوردگی الیاف بتن ترک خورده
- دوام الیاف پلیمری در محیط سیمانی
- بتن الیافی ترکیبی
- تاثیر الیاف بر خصوصیات مکانیکی بتن سخت شده
- مقاومت فشاری
- مقاومت کششی
- مقامت در کشش مستقیم
- مقاومت خمشی
- مکانیزم شکل گیری ترک و گسترش آن
- مکانیزم انتقال تنش
- مکانیزم متصل کردن ترک
- اتصال سنگدانه ها
- اتصال به وسیله دادن الیاف
- تاثیر مواد جایگزین سیمانی در بتن الیافی
- موارد استفاده و محدودیت های کاربرد بتن الیافی
- استفاده و کاربرد بتن الیافی در ایران
- فصل سوم نمونه بررسی تاثیر الیاف ها روی خصوصیات مکانیکی بتن
- مطالعات تجربی
- مصالح و طرح های اختلاط
- مقاومت فشاری
- مقاومت خمشی
- نتیجه گیری
- منابع و مراجع
فصل اول
مقدمه
خرابی وانهدام بتن بهشدت به تشکیل ترکها و ریزترکها وابسته است. با افزایش بارگذاری، ریزترکها به هم متصل شده و ترکها را تشکیل میدهند. درنهایت این ترکها در جسم بتن منتشر میشوند. بهمنظور رفع این مشکل و همچنین ایجاد شرایط همگن، در چند دهه اخیر از یک سری رشتههای نازک که در تمام حجم بتن گسترده شده است، استفاده میشود؛ که به آنها الیاف گفته میشود.
الیاف شیشه ازجمله مشهورترین تقویت کننده های مورداستفاده در بتن است. کاربرد این الیاف از سال 1511 در شوروی و انگلستان به طور همزمان آغاز شده است.
بتن مسلح به الیاف شیشه، یک ماده کامپوزیت شامل یک ملات از سیمان هیدرولیکی و سنگدانه ریز است که با الیاف شیشه تقویت میشود. این بتن مقاومت فشاری بالای ملات سیمان را با مقاومت بسیار بالای خمشی و کششی که از جانب تقویت با الیاف به وجود آمده است، همراه میسازد. برای تولید بتن مسلح به الیاف شیشه، از دو روش اسپری و پیش مخلوط استفاده میشود.
به منظور تولید یک بتن پیش مخلوط باکیفیت بالا، در مرحله ی اول تمام مصالح شامل سیمان، ماسه، آب و مواد افزودنی باهم در یک مخلوط کن ترکی بشده تا یک دوغاب باکیفیت و کارایی مناسب تولید شود. مرحله دوم، الیاف بهآرامی به ملات اضافه می شود. درروش اسپری همزمان ملات سیمان، ماسه و الیاف شیشه ی بریده شده به وسیله ی فشار هوا از سر اسپری بر روی سطح موردنظر پاشیده می شود.
الیاف شیشه که بهخصوص در کشش و خمش باعث بهبود ویژگیهای بتن میشود، در محیط بتن نقاط ضعفی از خود نشان میدهد که برای بهبود آن از روش های مختلف استفاده میشود. انجام تحقیق
امروزه با استفاده از انواع الیاف شیشه، پلیپروپیلن، فولاد و بعضاً کربن، تولید انواع بتن های کامپوزیتی در کاربردهای مختلف صنعتی ممکن گردیده و بهکارگیری آنها درکشورهای پیشرفتة دنیا مورد قبول بخش ساختمان و عمران واقع شده است. بتن الیافی خواص مناسبی همچون شکلپذیری بالا، مقاومت فوقالعاده، قابلیت جذب انرژی و پایداری در برابر ترک خوردن را دارا می باشد که متناسب با آنها می توان موارد کاربرد فراوانی برای آن یافت. به طور مثال در ساخت کف سالنهای صنعتی، می توان از این نوع بتن به جای بتن آرماتوری متداول سود جست این نوع بتن از بهترین مصالح مورد استفاده در ساخت بناهای مقاوم به ضربه، همچون سازه پناهگاه ها و انبارهای نگهداری مواد منفجره به شمار می رود و بنای شکل گرفته از بتن، قابلیت فوق العاده ای در جذب انرژی ضربه دارد. همچنین در ساخت باند فرودگاه ها به خوبی می توان از این نوع بتن کمک گرفت. موارد دیگری از به کارگیری این بتن، ساخت قطعات پیش ساخته ساختمانی همچون پانل های سایبان و یا پاشش بتن روی سطوح انحنادار همچون تونل ها می باشد. بهکارگیری این بتن در بنای یک سازه علاوه بر موارد یاد شده از مزایایی همچون عایق بودن سازه در برابر صدا و سرعت بالای اجرا نیز برخوردار است. اما از آنجا که نحوه قرار گرفتن الیاف داخل بتن کاملاً تصادفی می باشد، از این بتن معمولاً نمی توان به نحو مطلوبی در ساخت تیرها و ستونها بهره گرفت و در این نوع سازه ها استفاده از روش سنتی و شبکه بندی فولادی بهصرفه تر و مناسبتر می باشد. لازم است به این نکته توجه شود که ناکارآمدی یک تکنولوژی جدید در نقاط ضعف خود نباید مانع نادیده گرفتن کاربردهای مناسب آن در نقاط قوت آن و عدم توجه به آن گردد. تاکنون مشخص شده است که انواع الیاف ها می توانند ظرفیت کرنش مقاومت دربرابر ضربه میزان جذب انرژی مقاومت سایشی و مقاومت کششی بتن را افزایش دهند. بطور کلی برای کاربرد در سازه الیاف فولادی می تواند نقش مکملی برای میلگرد داشته باشد. الیاف فولادی با پخش ترکها مقابله می کنند ومقاومت بتن را در برابر خستگی ضربه جمع شدگی و تنشهای حرارتی افزایش داده و بتن در همه مدهای شکست روی خواص مکانیکی بتن تاثیر مثبت می گذارد.از اهم متغیرهایی که بر خواص بتن با الیاف فولادی اثر می گذراند میتوان به خواص ماتریس بتن بازدهی الیاف و مقدار الیاف اشاره کرد. تکنولوژی بتن پرمقاومت توسعه ای جدید در صنعت ساخت سازه های بتنی محسوب می شود. در بتن سخت شده مقاومت و دوام دو عامل اصلی بوده وهر چه مقاومت فشاری بتن بیشتر می شود بتن تردتر شده ودر نتیجه مقاومت کششی آن به نسبت افزایش مقاومت فشاری افزایش نمی یابد و نیز از تحمل کرنش پایین تر برخوردار است. بدین دلیل نیاز به استفاده از الیاف در بتن پرمقاومت کاملا مشهود است .جهت افزایش مقاومت کششی و جلوگیری از گسترش ترک و بویژه افزایش نرمی از الیاف در بتن استفاده می شود. مقدار افزایش با تغییر این مقاومت ها بستگی به مقاومت بتن بدون الیاف شکل الیاف ودرصد الیاف دارد.
بتن پرمقاومت شامل الیاف فولادی، ترکیبی است از سیمان، مصالح سنگی، آب، فوق روان کننده، دوده سیلیس وهمچنین درصدی از الیاف فولادی که بطور درهم و کاملا اتفاقی ودر جهات مختلف در مخلوط پراکنده شده است. وجود الیاف فولادی مشخصات مکانیکی بتن را نسبت به حالت بهبود میبخشد. بتن پرمقاومت یک ماده ترد وشکننده است در حالیکه افزودن الیاف فولادی به بتن پرمقاومت سبب بهبود رفتار ترد بتن وتغییرمد شکست آن میگردد.
در این تحقیق تلاش شدهاست به بررسی و تعریف خصوصیات مکانیکی الیاف بتنی پرداخته شده است. در انتهای آن یک تحلیل و بررسی برای الیاف شیشه و دیگر موارد انجام گرفته و نتایج آن مورد تحلیل قرار گرفته شده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.