توضیحات
عنوان: همبستگی اجتماعی از نگاه دورکیم
- مقدمه
- بیان مساله
- اهمیت و ضرورت تحقیق
- سوالات تحقیق
- اهداف تحقیق
- تعریف مفاهیم اساسی تحقیق
- پیشینه تحقیق
- مبانی نظری و ارایه نظریات مرتبط با موضوع
- مراحل تکامل و تطور تقسیم کار
- کارکرد مثبت و منفی تقسیم کار
- تفاوت و شباهت جوامع ساده و مدرن
- نقد نظریه همبستگی دورکیم
- نتیجه گیری
- منابع
1- مقدمه
استمرار و پایداری حیات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یک جامعه، در گرو انسجام و همبستگی بین اجزاء و عناصر سازنده ساختار اجتماعی است. انسجام، توافق در اهداف، ارزش ها و نگرش هاست و در فرایندی اجتماعی متولد می شود و محصول کنش عقالنی و مختارانه است. از سوی دیگر، انسجام، پدیده ای نیست که یک بار برای همیشه ایجاد شود، بلكه نیازمند بازسازی و بازتولید مستمر است. انسجام از جمله مؤلفه های توسعه اجتماعی به شمار می رود که با توجه به کارکردهای آن تأثیر زیادی در توسعه روستایی دارد. این مفهوم تأکید بر فرایندی است که در طی آن با ایجاد تغییراتی در حوزه های گرایشی، ادراکی، ارزشی، قابلیت ها و باورهای انسان ها، کنش ها و رفتارهای خاصی در پی خواهد داشت که مناسب توسعه است)عنبری، 1390 :59.
انسجام یا همبستگی اجتماعی معمولا مفهومی را میرساند که بر پایه آن در سطح یک گروه یا یک جامعه، اعضا به یكدیگر وابسته اند و به طور متقابل نیازمند یكدیگر. انسجام اجتماعی هم چنین نوعی احساس ارتباط، گرایش و تعامل با دیگران است و منظور از آن » احساس مسئولیت متقابل بین چند نفر یا چند گروه است که از آگاهی و اراده برخوردار باشند«. انسجام اجتماعی در این معنا، در واقع احساس همبستگی، پیوند و تعهد عاطفی است که اعضای جامعه نسبت به یكدیگر دارند. این برداشت از انسجام که به برداشت روانشناسان اجتماعی از این مفهوم نزدیک است، آن را عمدتاً به صورت احساس نزدیكی عاطفی با افراد دیگر تعریف می کند. اما به نظر میرسد، انسجام اجتماعی مفهومی فراتر از احساس نزدیكی با ارتباط عاطفی افراد با یكدیگر باشد و در واقع باید چیزی باشد که بر ماحصل این احساس نیز داللت کند. طبق آنچه عموماً در جامعهشناسی از مفهوم انسجام اجتماعی مستفاد میشود، این مفهوم به درجه یا نوع همگرایی یک جامعه و در واقع، به پیوندها و روابطی که اعضای یک جامعه یا گروه را به یكدیگر مرتبط می سازند، اشاره دارد)چلپی، ( 1395 :17).
جامعه به عنوان یک کل متشكل از گروه های مختلفی است تا اینكه بهتر و راحت تر به اهداف خود برسد و به نوعی همان گروه بزرگ با هدفی واالتر و برتر است که افراد تشكیل دهنده آن دارای ادراك های مشترك و پیوندهای عاطفی و وابستگی های متقابل و نقش های اجتماعی می باشند ک ه این امر آنان را بیش از پیش به یک دیگر وابسته می کند و نوعی وحدت و یک پارچگی را در میان آنان تشدید می نماید که البته تنها با داشتن گروه های مختلف امكان حیات پیدا نمی کند بلكه عامل مهم در ادامه حیات یک جامعه وجود انسجام در بین گروه هاست چرا که اعضاء گروه با داشتن انسجام، سخت تر کار می کنند تا به هدف های مورد نظر برسند(کتابی، 1393 :27).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.