توضیحات
عنوان: نیترات
- چکیده
- مقدمه
- خطرات نیترات برای سلامتی انسان
- کاربرد و موارد مصرف نیترات
- نتیجه گیری
- منابع
یکی از مهمترین عنصرهای موجود در طبیعت نیتروژن میباشد و چرخه آن یکی از مهمترین چرخه های بیولوژیکی است. نیترات، با بالاترین عدد اکسایش نیتروژن از اکسیداسیون مواد آلی توسط باکتری ها تشکیل میشود. نیترات ترکیبی بیرنگ، بی بو و بدون مزه است که هم در آبهای سطحی و هم در آبهای زیرزمینی وجود دارد .نیترات در هوا، خاک و مواد غذایی بهخصوص سبزی ها جود دارد و به طور طبیعی در بدن انسان یافت میشود. این ترکیب، به خودی خود سمی نیست اما متابولیک های آن ممکن است تأثیر منفی روی سلامتی انسان داشته باشد. نیترات به عنوان افزودنی غذایی نگهدارنده و عامل ضد میکروبی در گوشت و ماهی ها نیز استفاده میشود. ترکیبهای حاوی نیترات و نیتریت در تولید نیتروزامینها با اثر سرطانزایی نقش مؤثری دارند. سرطان دستگاه گوارش، معده، مثانه، دهان، ایجاد ناهنجاریهای مادرزادی بر روی جنین، افزایش اندازه غده تیروئید و ایجاد گواتر از اثرات این ماده است. نیترات تركیبی متشكل از یك اتم نیتروژن و سه اتم اكسیژن میباشد كه از لحاظ شیمیایی به دلیل دارا بودن یك بار منفی تركیبی آنیونی میباشد و در طبیعت از طریق تركیب شدن با كاتیونها میتواند به حالت خنثی تبدیل گردد دراین تحقیق مروری بر نیترات خواهیم داشت .
نیترات یک ماده شیمیایی به فرمول NO3- است. نیترات اکسیدهترین شکل نیتروژن است که در سیستمهای طبیعی یافت میشود. نیتروژن یک یون با بار منفی (آنیون) است که با یونهای بار مثبت (کاتیون) ترکیب میشود و به صورت نمکهای نیترات پتاسیم یا نیترات سدیم در میآید. نیترات یکی از محلولترین آنیونهایی است که شناخته شده است. نیترات به صورت نیترات سدیم و نیترات پتاسیم به عنوان کود کشاورزی به کار میرود. نیترات مادهای است که آبهای زیرزمینی و سطحی را به طور گستردهای آلوده میکند. تجمع نیترات در محیط میتواند ناشی از هرزآبهای کشاورزی که به علت مصرف بیش از حد کودهای نیتراتی حاوی این ماده هستند، که به طور منتشر آب را آلوده میکنند یا آلودگیهای نقطهای از فاضلابهای انسانی به درستی دفع و فراوری نشده است.
علاوه بر این پسماندهای حاوی نیترات در بسیاری از فرآیندهای صنعتی مانند کاغذسازی و مهمات سازی تولید میشوند. سوزاندن سوختهای فسیلی مانند نفت و گار در نیروگاهها و ماشینها و همه موتورهای با احتراق درونسوز به ایجاد اسید نیتریک و آمونیاک میانجامد که هوا را آلوده میکند. این مواد ممکن است به صورت بارانهای اسیدی به زمین بازگردند و باعث آلودگی سطح زمین هم بشوند ,[1] [6].
پتاسیم نیترات یا شوره یک ترکیب شیمیایی با فرمول {\displaystyle KNO_{3}} است. این ماده در محلهایی مانند دیواره ی غارها به صورت طبیعی به شکل گرد سفیدرنگی وجود دارد. پتاسیم نیترات یک اکسیدکننده تقریباً قوی است. نیترات پتاسیم آب را جذب میکند، بنابراین در محصولاتی مانند باروت که از شوره استفاده میشود در صورت قرارگیری در هوای آزاد رطوبت میگیرد و خراب میشود.
یکی از واکنشهای مهم پتاسیم نیترات، پتاسیم نیترات و شکر است که در بسیاری از سوختهای موشکها استفاده میشود و همچنین به دلیل خروج و از این واکنش ابر دودزایی درست میکند که به عنوان بمب دودزا استفاده میشود اما در حقیقت این واکنش نسبت دقیق دارد و بدون داشتن نسبت درست واکنش درست عمل نمیکند. نسبت آن 6 به 6 شکر به پتاسیم نیترات است[2] . انجام تحقیق
خطرات نیترات برای سلامتی انسان
نیترات یک تهدید بالقوه سلامتی به خصوص برای نوزادان است، چرا که باعث بیماری به نام “متهوگلوبینمی” یا “سندروم نوزاد کبود” را ایجاد میکند. این عارضه به خصوص اگر نوزاد از شیر خشک رقیق شده با آب با نیترات بالا تغذیه شدهاند، ممکن است رخ دهد. اما نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، حتی اگر مادر از آب با غلظت بالای نیترات نوشیده باشد، در معرض خطر متهموگلوبینمی نیستند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.