توضیحات
عنوان: نیاز به استانداردهای حسابداری اسلامی
- چکیده
- فصل اول
- مقدمه
- شرح و بیان مسئله
- روش تحقیق
- اهداف ، کاربرد و ضرورت موضوع
- مسائل ، مشکلات و چالش های مربوط به موضوع
- چالش های حسابداری اسلامی
- تحلیل فقهی چالشهای حسابداری اسلامی
- فصل دوم
- مقدمه
- چارچوب نظری
- تاریخچه نظام حسابداری در جهان در چارچوب تاریخچه حسابداری اسلامی
- توسعه حسابداری اسلامی
- حسابداری اسلامی نوین
- تفاوت حسابداری اسلامی با حسابداری مرسوم
- مشکلات حسابداری مرسوم
- حسابداری اسلامی در سطح نظری
- انواع معاملات مشروع در اسلام
- اهداف حسابداری اسلامی
- خصوصیات حسابداری اسلامی
- تئوری حسابداری چارچوب نظری استانداردهای حسابداری
- استانداردهای حسابداری ایران
- طراحی الگوی اسلامی ایرانی تدوین استانداردهای حسابداری
- بررسی موانع اجرای استانداردهای حسابداری مؤسسات مالی اسلامی در نظام بانکداری ایران
- بررسی ادبیات مربوط به محیط حسابداری IFIها
- بررسی ادبیات مؤسسات مالی اسلامی و محیط قانونی
- حسابداری اسلامی به استناد آیات قران، احادیث و روایات پیامبر اسلام و امامان شیعه
- اصول حسابرسی از دیدگاه قرآن، پیامبر و امامان شیعه
- معرفی مؤسسه های علمی تحقیقاتی فعال در حسابداری و بانکداری اسلامی
- مؤسسات علمی تحقیقاتی داخلی
- مؤسسات علمی تحقیقاتی خارجی
- پیشینهی تحقیق
- پیشینه پژوهش های داخلی
- پیشینه پژوهش های خارجی
- فصل سوم
- مقدمه
- نتایج و کاربرد استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در گزارشگری مالی اسلامی
- نقش سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی در ایجاد استانداردهای حسابداری
- نقش آینده سازمان حسابداری و حسابرسی در استانداردهای حسابداری نهادهای مالی اسلامی
- بحث و پیامدهای آینده
- پیشنهادات
- منابع
چکیده:
اسلام همانند سایر ادیان الهی دارای جهانبینی و نظام اعتقادی خاص خود است. اسلام دینی است که تنها به حوزههای فردی محصور نمیشود، بلکه سیستم منسجمی برای زندگی انسان در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و تمام جنبههای مهم و تأثیرگذار بر زندگی انسان عرضه میکند. بنابراین برای مسلمانان،جدایی دانش- که با نوع و سبک زندگی انسان عجین است- از رهنمودهای مذهبی نارواست؛ چرا که منجر به رفتار غیراسلامی در جریان پیشرفت دانش و به کارگیری آن میشود. بسیاری از اندیشمندان مسلمان عقیده دارند که نظام حسابداری که خود جزئی از دانش بشری است باید به آموزههای دین اسلام متصل گردد و این چیزی است که حسابداری اسلامی نامیده میشود. از آنجا که بسیاری از جنبههای اقتصاد اسلامی تا حد زیادی با اقتصاد غربی متفاوت است، تکنیکهای حسابداری انگلیسی- آمریکایی که براساس اقتصاد غربی و هم راستا با نیازهای تئوریک آنها بنا شده، نمیتواند به آسانی در محیطی با اقتصاد اسلامی به کار گرفته شود. بنابراین استانداردهای حسابداری بینالمللی که بر چنین تکنیکهایی بنا شدهاند مشکلاتی را برای مسلمانان در سراسر جهان به وجود خواهد آورد؛ از این رو برای مسلمانان مهم و ضروری است که حسابداران آنها با توجه خاص به نیازهای اسلامی جوامع آنها، آن گونه استانداردهای حسابداری را تدوین نموده و توسعه دهند که با نیازهای جوامع آنها و نظریههای اقتصاد اسلامی و فرهنگ جوامع مزبور سازگار باشد. بنابراین یکی از اهداف اصلی این پژوهش بررسی دیدگاه های تهیه کنندگان صورت های مالی با توجه به شیوه های گزارشگری موسسات مالی اسلامی (IFIs) است، بنابراین به این سوال پاسخ می دهیم که آیا نیاز به مجموعه ای جداگانه از استانداردهای حسابداری اسلامی برای موسسات مالی اسلامی وجود دارد یا خیر.
Abstract:
Islam like other religions with God’s has its own worldview and belief system. Islam is a religion that are not enclosed only the individual areas But offers a coherent system for human life in the areas of political, economic, cultural, religious and all the important aspect affecting human life. Thus, the separation of knowledge (which motley with types and styles of human life) into religion guidelines is undue for Muslim religious because it is lead to non-Islamic behavior during development and deployment of knowledge. Many Muslim thinkers believe that the accounting system, which is part of human knowledge, must be connected to the teachings of Islam and this is what is called the Islamic accounting.
So many aspects of Islamic economy are different largely with western economies, Accounting English – American techniques that based on the western economic and is aligned with that Theoretical requirement cannot easily be used in environment with the Islamic economy. Therefore, the international accounting standards on base such this technique will create some problems for Muslims around the world. Because of this for Muslims is critical who Muslims accountant with particular attention to the needs of Islamic societies, as developing and editing the accounting standards which compatible with the needs to develop their societies and theories of Islamic economics and culture. Therefore one of the most important purposes of this paper is to examine views of financial statements preparers with regard to the practices in reporting Islamic Financial Institutions (IFIs), thereby contributing to answer whether there is indeed a need for a separate set of Islamic accounting standards for IFIs.
Keywords: Interaction of culture and accounting, Islamic accounting purposes, Islamic accounting standards, Accounting andauditing for Islamic financial institutions (AAOIFI), International financial reporting standard(IFRS),Islamic accounting standards, Islamic financial institutions(IFIs)
فصل اول:
مقدمه:1-1
امروزه در کشورهای اسلامی بدلیل تفاوتهای بنیادی محیطی با غرب موضوع حسابداری اسلامی مطرح شده است. حسابداری اسلامی به صورت فرایند شناسایی، اندازه گیری و گزارشگری مشروعیت فعالیتهای مالی که برای تصمیم گیری، محاسبه سود واقعی عملیات سرمایه گذاری اسلامی بر اساس دستورات اسلام مفید باشد، تعریف شده است. منظور از فعالیتهای مشروع عبارت است از مضاربه، مرابحه، مشارکت، اجاره به شرط تملیک و.. که در مقابل فعالیتهای غیر مشروع مانند ربا، قرار،بهره تضمین شده و… مطرح می شوند.مهمترین اهداف حسابداری اسلامی عبارتند از: سودمندی برای تصمیم گیری، مباشرت، پاسخگویی، پاسخگویی اسلامی و پاسخگویی از طریق زکات. با توجه به اهمیت بحث حسابداری اسلامی ، تلاش ها و نیازهای جامعه مخصوصاً دورنمای رو به رشد این شیوه حسابداری که از شفافیت بالاتری برخوردار بوده و مفاهیم اخلاقی گسترده تری را در بر می گیرد می توان چشم انداز روشنی را برای آن ترسیم کرد که البته به تلاش های فراگیری نیاز دارد. تقویت خود باوری ، نگاه سیستمی به اقتصاد اسلامی و حسابداری اسلامی ، تدوین چارچوب نظری ، تنظیم اصول و قواعد مورد قبول ، نشر مبانی حسابداری اسلامی ازطرق مختلف ، ایجاد ساختارهای رسمی و تربیت نیروی انسانی ، آموزش نظری مبانی حسابداری اسلامی و آموزش نحوه عمل های حسابداری مبتنی برمعارف اسلامی مواردی است می تواند دورنمای مناسبی را برای این شیوه حسابداری بر پایه واقعیت های دین اسلام ترسیم کرده همچنین به حمایت قانونی و برون گرائی و تعامل با مجامع بین المللی هم نیاز خواهد داشت. (حسینی، 1395). انجام تحقیق
برای تدوین و ایجاد استانداردهای مناسب برای حسابداری، احتیاج به یک جریان قیاسی است که خود احتیاج به نظریه ی محکم و هم راستا با شرایط محیطی دارد. بهترین نظریه، آن است که بر اساس شرایط محیطی، یعنی در محیطی اسلامی و ایرانی، تعریف شود. اسلام همانند سایر ادیان الهی دارای جهان بینی و نظام اعتقادی خاص خود است و دینی است که تنها به حوزه های فردی محصور نمی شود، بلکه سیستم منسجمی برای زندگی انسان در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و تمام جنبه های مهم و تأثیرگذار بر زندگی وی عرضه می کند. بنابراین برای مسلمانان، جدایی دانش (که با نوع و سبک زندگی انسان عجین است) از رهنمودهای مذهبی نارواست؛ چرا که منجر به رفتار غیراسلامی در جریان پیشرفت دانش و به کارگیری آن می شود. بسیاری از اندیشمندان مسلمان عقیده دارند که نظام حسابداری که خود جزئی از دانش بشری است باید به آموزه های دین اسلام متصل گردد و این چیزی است که حسابداری اسلامی نامیده می شود.از آنجا که بسیاری از جنبه های اقتصاد اسلامی تا حد زیادی با اقتصاد غربی متفاوت است، تکنیک های حسابداری انگلیسی آمریکایی که بر اساس اقتصاد غربی و هم راستا با نیازهای نظری آن ها بنا شده، نمی تواند به آسانی در محیطی با اقتصاد اسلامی به کار گرفته شود. بنابراین استانداردهای حسابداری بین المللی که بر چنین تکنیک هایی بنا شده اند مشکلاتی را برای مسلمانان در سراسر جهان به وجود خواهد آورد؛ از این رو برای مسلمانان مهم و ضروری است که حسابداران آن ها با توجه خاص به نیازهای اسلامی جوامع خود، استانداردهای حسابداری را آن گونه تدوین نموده و توسعه دهند که با نیازهای جوامع آن ها و نظریه های اقتصاد اسلامی و فرهنگ جوامع مزبور سازگار باشد. (مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، 1396).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.