توضیحات
عنوان: نقش و اهمیت ابعاد توسعه اقتصادی
- مقدمه
- توسعه اقتصادی
- مفهوم توسعه
- توسعۀ پایدار
- توسعه به مفهوم پیشرفت تاریخی
- توسعه به مفهوم پیشرفت برنامه ریزی شدۀ اقتصاد، اجتماعی و سیاسی
- توسعه به مفهوم رشد اقتصادی
- اهمیت زیرساختها برای توسعه اقتصادی
- اولویت دوم
- طرح تحول اقتصادی و نقش آن بر شکست وضع کنونی
- منابع
مقدمه
آیا می توانیم از کشورهای توسعه یافته باشیم؟ راه های رسیدن به توسعه کدام است؟ موانع توسعه نیافتگی کدامند؟ این قبیل سئوالات از مهم ترین پرسش هایی است که از زمان تقسیم جهان به دو بخش توسعه یافته و توسعه نیافته در ذهن تقریباً اکثر مردم، بویژه متفکرین، دانشمندان سیاسی و محققین امر توسعه در کشور نقش بسته و هر یک برای دستیابی به توسعه و قرار گرفتن در سطح کشورهای توسعه یافته طرح ها و ایده های مختلفی را که اغلب برگرفته از مطالعات و یافته های کشورهای غربی است ارائه نموده اند. این مسئله از اهمیت خاصی بر خوردار است، چرا که از یک سو ، متأسفانه مطالعات آکادمیک توسعه ای در سطح نخبگان علمی کشورهای جهان سوم، به جز چند مورد جزیی صورت نگرفته و از سوی دیگر، مطالعات غربی انجام شده را نیز نمی توان به کشورهای جهان سوم و کشورمان تعمیم داد. زیرا شناختی از جهان سوم و کشورمان توسط کشورهای توسعه یافته صورت نگرفته است.
توسعه اقتصادی
یكی از ابعاد توسعه، اقتصادی است و حكایت از فرایندی دارد كه به موجب آن، درآمد واقعی سرانه در یك كشور و در دورۀ طولانی مدت افزایش می یابد و طی آن ظرفیت های تولیدی جامعه، با تكیه بر گسترش، به كارگیری و درون زایی دستاوردهای مدرن علمی- فنی بیشتر می شود. در نتیجه، رشد مداوم اقتصادی جامعه و بهبود وضعیت رفاهی افراد آن، دگرگونی و تحول در بنیانهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، علمی، و فرهنگی جامعه پدید میآید. اما اینكه چه شرایط اقتصادی میتواند به این فرایند كمك كند، پرسشی اساسی است كه در پاسح آن، عناصر و زمینه های متعددی قابل طرح است. برای نمونه وجود سرمایه و نرخ پس انداز ملی، میزان اخایرطبیعی، سرمایه های انسانی، امنیت اقتصادی و از این قبیل.مسلما كشورهایی كه از منابع و اخایر معدنی و طبیعی مانند آهن، نفت و زغال سنگ برخوردارند، احتمالاً توسعه صنعتی بیشتری دارند، چون نیازمند واردات این موادنیستند. استخراج و فروش این مواد باعث ایجاد فرصت شغلی و گسترش سیستم های حمل و نقل میشود و در عین حال به برخی كشورها، برتری نسبی سیاسی و تجاری می بخشد. خود این منابع و ارزش ارزی صادرات آن ها برای كشورها می تواند به تقویت صنایع و دیگر بخشهای اقتصادی منجر شود. بسیاری از كشورهای اروپایی طی انقلاب صنعتی با اتكا به صنایع آهن و زغال سنگ توسعه یافتند. هر چند این واقعیت
كه بسیاری از كشورهای آفریقایی و خاورمیانه با منابع سرشار معدنی، به ویژه نفت، از نظر اقتصادی و اجتماعی پیشرفت چندانی نكردهاند، بیانگر این نكته است كه صرف وجود این زمینه ها، برای توسعه كافی نیستند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.