توضیحات
عنوان: مدارهای چاپر(برش دهنده ها)
- مقدمه
- چاپرهای DC
- قطعات در مدار چاپر (برش دهنده ها)
- چاپر کاهنده (Step down)
- بررسی عملکرد چاپر کاهنده در حالتی که بار آن مقاومتی باشد
- بررسی عملکرد چاپر کاهنده در حالتی که بار آن سلفی باشد
- زمان خاموشی چاپر
- مبدل چاپر افزاینده (Boost)
- عملکرد چاپر افزاینده
- نحوه عملکرد مبدل افزاینده کاهنده
- چاپر نوع A
- چاپر نوع B
- چاپر نوع C
- چاپر کاهش پله ای با بار مقاومتی
- چاپر افزایش پله ای
- امپدانس الکتریکی
- امپدانس مختلط
- نتیجه گیری
مقدمه
مبدلهای DC به DC امروزه بسیار پرکاربرد هستند چرا که بسیاری از ابزارهای الکترونیک صنعتی به منابع ولتاژ DC نیاز دارند، و چنانچه ما بتوانیم منابعی برای آنها تامین کنیم که در عین DC بودن، قابلیت تغییر نیز داشته باشند، عملکرد بسیار بهتری خواهند داشت. به عبارت دقیقتر با این کار آنها را کنترلپذیرتر میکنیم.به عنوان مثال میتوان قطارهای متروی زیرزمینی، واگنهای باری برقی و سایر ماشینهایی که مبتنی بر باتری کار میکنند را نام برد. مدارهای مبدل معروف به چاپر (Chopper) این امکان را برای ما مهیا میکنند که با تامین و تغییر منبع DC، این ابزارها و ماشینآلات را بیش از پیش تحت کنترل خود درآوریم.
تبدیل کننده جریان مستقیم به متناوب، وسیلهای برای قطع جریان یا پرتو نور یا تشعشعات مادون سرخ در پریودهای زمانی یکسان و معینی به منظور تقویت آنها با یک تقویت کننده جریان متناوب مدار چاپر در مواردی ممکن است برای تبدیل جریان مستقیم به مستقیم منتها با ولتاژ یا جریان مستقیم به متناوب هم بهکار رود.چاپرها در حقیقت دستگاههای الکترونیک قدرت استاتیکی محسوب میشوند که ولتاژ/ توان DC ثابت را به ولتاژ/ توان DC متغیر تبدیل میکنند. اگر بخواهیم دقیقتر و البته به زبان ساده در مورد آنها صحبت کنیم، چاپرها سوییچهای پرسرعتی هستند که اتصال بین بار و منبع را دائما قطع و وصل میکنند و به این ترتیب یک ولتاژ DC متغیر یا به عبارت بهتر، بریده بریده در خروجی ایجاد میکنند. انجام تحقیق
در بسیاری از كاربردهای صنعتی به یك مبدل برای تبدیل یك منبع dc ولتاژ ثابت به یك منبع dc ولتاژ متغیر نیاز می باشد. چاپر dc وسیله ای است كه مستقیماً ولتاژ dc با یك سطح مشخص را به سطح ولتاژ dc دیگری تبدیل می كند و به نام مبدل dc به dc یا رگولاتور متغیر نیز شناخته می شود.
چاپرها به طور گسترده ای برای كنترل موتور در اتومبیل های الكتریكی ، چنگال های بالابرنده،درحفر معدن و … به كار می روند . از مشخصات چاپرها ، كنترل دقیق شتاب ، بازده بالا و پاسخ دینامیكی سریع می باشد و در ترمز dcجهت بازگرداندن انرژی به منبع به كار گرفته می موتورهای شوند كه خود می تواند سبب ذخیره سازی انرژی در سیستم های حمل و نقل با توقف زیاد می باشد. رگولاتورها در طراحی منابع تغذیه dcنیز به كار گرفته می شوند كه این منابع تغذیه باید بتوانند توان معینی را در مقادیر مشخص ولتاژ و جریان كه توسط مصرف كننده تع یین می شود ، تنظیم و تحویل دهند. به طور كلی منابع تغذیه را می توان به دو دسته عمده زیر تقسیم كرد.
از مزایای مهم منابع تغذیه سوئیچینگ می توان به داشتن فیدبك ، برای تثبیت و پایداری خروجی و یا به عبارت دیگر برای كنترل تغییرات ولتاژ و جریان خروجی كه در اثر كاهش و افزایش بار ایجاد می شود ، اشاره نمود . بسته به طراحی مناسب مدار فیدبك ، می توان خطای ولتاژ و جر یان را در حد μs جبران نمود. همچنین در این منابع دقت تغییرات جریان و ولتاژ می تواند بسیار زیاد باشد و به همین دلیل این منابع می توانند برای تغذیه مدارت الكترونیكی حساس به ولتاژ و جریان استفاده شوند.
چاپرها را می توان به سه دسته چاپرهای افزاینده ، كاهنده و افزاینده -كاهنده تقسیم نمود . در چاپرهای افزاینده ولتاژ خروجی بیشتر از ولتاژ ورودی است و در چاپرهای كاهنده برعكس آن است . و در دسته سوم ولتاژ خروجی بسته به نیاز می تواند بیشتر یا كمتر از ولتاژ ورودی باشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.