توضیحات
تحقیق عدم تخصص نیروی انسانی در کار
مقدمه
در مقام مقايسه، ميزان اثربخشي و بازدهي سازمانهای كشورهاي در حال توسعه نسبت به ساير كشورهاي پيشرفته در سطح نازلي است و اين امر يكي از مشكلات تمامي كشورهاي مذكور است. يكي از دلايل عمده آن ضعف تخصصي و يا عدم استفاده مؤثر از متخصصان است. در اين كشورها نيروي انساني متخصص بسيار كم است و از نيروي متخصص موجود نيز به درستي و در جاي خود استفاده نميشود. در جوامع سنتي يعني جامعهاي فقير که توانايي ايجاد ارزش افزوده را ندارد. جامعه به دليل نداشتن انديشه و الگوي توسعهيافتگي قادر نيست ثروت و دانايي توليد کند و اين اتفاق يعني تداوم چرخه اقتصادي که فقر را ترويج و توسعه ميبخشد. اما جوامع کنوني جهان براي عبور سريع از اقتصاد ناکارآمد سنتي ميکوشند نيروي انساني ماهر و متخصص را در متن و ساختار هر برنامهاي قرار دهند. مثال مشهور اين موضوع همان کشور سوئيس و ژاپن است که خداوند هيچ يک از منابع طبيعي را در اختيار آنان قرار نداده است. اما اين کشورها با قرار دادن نيروي متخصص و کارآمد در راس و محور برنامههاي خود و توسعه برنامههاي جدي براي خود ترويج اقتصادِ «داناييمحور» چندين دهه است که در نقطهاي ايستادهاند که هماکنون از زمره کشورهاي ثروتمند، پيشرفته و صنعتي قرار گرفتهاند. روي ديگر اين سکه کشورهايي هستند که نفت،گاز، آهن و … دارند اما سال به سال در حال فرو رفتن در ورطه تورم و توسعه نيافتگي هستند. شایسته سالاری یكی از عوامل اساسی توانمندسازی دولت ها و ارتقای سطح دانش و تخصـص مـدیـران و گردانندگان هر كشور است. امروزه، انتصابات غیرسیاسی دولت ها بر پایه اصول شــایـسـتــه ســالاری و عمـدتـاً از طـریـق آزمـون هـای تخصصی صورت می گیرد، اما هنوز هم تعداد مدیران توصیه شده و منصوبان غیرمتخصص چشمگیر است. بي شک در جهان پر شتاب و سرشار از تحول و رقابت امروز آنچه موجبات تحقق مزيت رقابتي سازمانها را تضمين ميکند، نيروي انساني متخصص، با کيفيت، خلاق و پوياست. ازاين روست که در عصر حاضر منابع انساني بناي اصلي فرآيند افزايش کارائي و اثربخشي و با ارزشترين سرمايه و کليد طلايي رقابت ها قلمداد شده است. بدين سبب مديريت منابع انساني بعنوان رويکردي جامع به مديريت استراتژيک قلمداد ميشود.
بیان مسئله
تحقيقهاي وسيع انجام شده در سازمانها نشان ميدهند كه تنها 17 درصد از كاركنان با همه توان، استعداد وانگيزه خود درگير كار هستند ، 63 درصد در حد معمول و در چارچوب حداقل استانداردها و انتظارها كار ميكنند و 20 درصد بقيه (به دليل عدم تناسب استعداد، تمايل، علاقه و تخصص خود با شغل) نه تنها ناراضي و ناراحت هستند بلكه اصرار دارند كه ناخشنودي و نارضايتي خود را به كاركنان ديگر نيز انتقال دهند. اين امر مويد آن است كه روشها و فرايندهاي استخدام و انتصاب نظاممند نبوده و نتيجه آنها تفاوت چنداني با انتخاب تصادفي ندارد.
آمارهاي موجود نشان ميدهد که ارزش بازار سازمانها تا حدود زيادي (گاهي تا 90 درصد) به داراييهاي نامشهود آنها بستگي دارد؛ که از جمله مهمترين آنها ميتوان به استعداد، سرعت و انعطاف در مواجهه با شرايط متغير، ظرفيت يادگيري، فرهنگ کار، مسئوليتپذيري و نحوه جبران خدمت، تشريک مساعي و کار تيمي و در نهايت ارزش عملکرد تيم مديريت سازمان و توانايي سازمان براي تربيت مديران اثربخش اشاره کرد. به اعتقاد بيشتر مديران، منابع انسانيِ خوب، دارايي هر سازمان تلقي شده و انتخاب صحيح کارکنان از اهميت فراواني برخوردار است. در اين راستا بايد به ويژگيهاي نيروي کار توجه داشت. ويژگيهاي کمي و کيفي منابع انساني به ويژه شایستگی و تخصص، شخصيت، تجربه و غيره از آنجا حائز اهميت است که يا نقطه ضعف سازمان محسوب ميشود يا نقطه قوت آن. اين موضوع را ميتوان در سازمان ها مورد بررسي قرار داد و با تعريف و شناسايي متغيرهاي موثر بر اثربخشي اين مراکز به نتايج مطلوب دست يافت. نیروی انسانی یکی از اساسی ترین شاخص های توسعه یافتگی کشورها محسوب می شود. عامل نیروی انسانیِ متخصّص و ماهر است که باعث پیشرفت سازمان ها یا کشورها و بهره وری بهینه از امکانات و منابع کشورها می شود ؛ زیرا نیروی مدیر و مدبّر است که می تواند منابع دیگر را به کار گیرد. سرمایه «نیروی انسانی متخصّص»، تنها سرمایه ای است که نمی توان مانند منابع فیزیکی دیگر، مقدار دقیق پولی آن را محاسبه کرد.وبی توجهی به این امر مشکلاتی را برای کشور بوجود می آورد که می توان به فرار مغزها به عنوان یکی از این مشکلات اشاره نمود. در این تحقیق سعی شده است در خصوص میزان اهمیت به تخصص و مهارت شغلی و تاثیر آن بر سازمان و اقتصاد مورد ارزیابی قرار گیرد و با بررسی ابعاد مختلف منابع انسانی و راههای توسعه نیروی کار متخصص به عنوان اصلی ترین موضوع در اثر بخشی سازمان و آثار بی توجهی به این اصل که منجر به عدم اثر بخشی سازمان ، رشد و رکود اقتصادی کشورها می باشد را بیان کنیم.ما دراين تحقيق به دنبال پاسخ به اين سؤال هستیم نیروی انسانی غیر متخصص تا چه اندازه باعث اتلاف و عدم اثر بخشی سازمان ها می شود
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.