توضیحات
فهرست مطالب تحقیق سرمایه گذاری جعاله :
- مقدمه
- اوراق بهادار اسلامی (صکوک)
- مفهوم شناسی جعاله
- اقسام جعاله
- تعریف عقود مبادله ای و عقود مشارکتی انواع آنها
- عقود مبادله ای (با بازدهی ثابت)
- ماهیت عقد جعاله
- احکام اساسی عقد جعاله
- اوراق جعاله
- . . .
- شرایط و ضوابط لازم جهت اخذ جعاله از بانکها
- جمع بندی
مقدمه
بخش گستردهای از طرحها و پروژههای در سطح ملی میباشند که تأمین منابع مالی این طرحها با توجه به کارایی، نوآوری و الزامات شریعت میبایست انجام شود. در بسیاری از کشورهای دنیا به منظور تأمین مالی بخشهای مختلف اقتصاد، از اوراق قرضه استفاده میشود که به جهت ربوی بودن، قابل استفاده در کشورهای اسلامی نیست. اندیشمنان اسلامی برای حذف ربا و اوراق قرضه از بخش مالی اقتصاد – بازار پول و سرمایه – انواع اوراق اسلامی (صکوک) را طراحی و ارائه کردهاند که تنوع و گوناگونی آنها در حال افزایش است.
مفهوم شناسی جعاله
از حیث علم لغت، جعاله به تثایث الجیم است؛ یعنی هم به صورت جٌعاله و هم به صورت جَعاله و هم به صورت جِعاله قرائت میشود که مورد آخر رایجتر است. معنای لغوی جعاله عبارت است “پاداشی که برای عامل عمل قرار دهند و یا وعده دادن مال برای کسی که به عمل معینی قیام می کند”. معنای اصطلاحی آن نیز شامل معنای فقهی و معنای قانونی (حقوقی) است. در بیان فقها، جعاله عقدی (قراردادی) است که به موجب آن، فرد(جاعل) متعهد میشود تا در برابر عملی که برای وی انجام میشود، پاداش معینی به عامل پرداخت نماید. در این معنا ارکان جعاله عبارت است از جاعل، عامل، عمل (نتیجه فعل عامل)، جعل. براساس ماده 561 قانون مدنی، معنای قانونی جعاله عبارت است از “التزام شخص به ادای اجرت معلوم در مقابل عملی اعم از اینکه طرف معین باشد یا غیرمعین”. یکی دیگر از تسهیلات بانکی جعاله است که به موجب آن جاعل یا کارفرما در مقابل انجام عمل معین (طبق قرارداد) ملزم به ادای مبلغ یا اجرت معلوم میگردد. طرفی که عمل یا کار را انجام میدهد”عامل” یا پیمانکار نامیده میشود. این عقد در بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن و ساختمان، بازرگانی و خدمات استفاده میشود. نحوه اجرای عقد جعاله در مواردی که بانک عامل است، اینگونه است که بانک ضمن انعقاد قرارداد با متقاضی، انجام کاری مشخص را قبول مینماید، سپس باتوجه به شرایط خاص کار موضوع قرارداد، بانک حسب مورد، تمام یا قسمتی از عملیات اجرایی کار پذیرفته شده را طبق قرارداد دوم به غیر واگذار و به این ترتیب ایفای تعهد میکند. جعاله از عقود مبادله ای است.در جعاله، ایجاب از طرف جاعل میباشد. ایجاب یا به صورت عام است یا خاص. در ایجاب عام، همواره این امر مفروض است که التزام به پرداخت عوض یا اجرت، در مقابل اولین کسی است که عمل را انجام داده است قبول در جعاله ممکن است صریح باشد و ممکن است ضمنی باشد، همانطور که در جعالۀ عام چنین است.
اقسام جعاله
جعاله به اعتبار چگونگی ایجاب و پیشنهاد آن، بر دو قسم است:
1- جعاله خاص: که ایجاب برای شخص معین است و طرف خطاب یک یا چند نفر خاص هستند. مثل این که پدر به فرزند خود بگوید: اگر فلان مسأله را حل کنی هزار تومان به تو خواهم داد.
2- جعاله عام: که در آن هدف جاعل رسیدن به مقصود خود است و برای او فرقی ندارد که توسط چه کسی انجام بگیرد. مثل اینکه بگوید: هر کس فلان کار را انجام دهد، این قدر پاداش می دهم
توجه:
- برای دانلود فایل تحقیق لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.