توضیحات
عنوان: دستگاه MRI
- تاریخچه
- مقدمه
- تصویربرداری MRI
- اجزای تشکیل دهنده دستگاه MRI
- آمادگی های لازم برای انجام ام آر آی
- موارد کاربرد MRI
- کاربرد ام آر آی در تشخیص بیماری ها
- مراحل انجام تصویربرداری MRI
- حین انجام ام آر آی
- طرز کار ام آر آی چیست ?
- نکته پایانی در ارتباط با MRI
- پس از اسکن ام آر آی
- مزایا MRI
- معایب MRI
- تحولات MRI
- عوارض ام آر آی
- تفاوت ام آر آی و سی تی اسکن
- اهمیتMRI
- ام آر آی مغزی چیست؟
- آثار بیولوژیکMRI
- مواد حاجب در MRI
- امکان خواندن ذهن انسانها با استفاده از MRI
- جدول مقایسه ای
- نتیجه گیری
- منابع
تاریخچه
در سال 1937 میلادی اولین آزمایش در رابطه با MRI انجام شد. شخصی به نام رابی حدود هفت سال بعد از آن گزارش کاری در مورد MRI ارایه کرد و برنده جایزه نوبل شد. در سال 1946 فرد دیگری به نام پلاک آزمایشی را در مورد اجسام حجیم انجام داد و در سال 1952 جایزه نوبل را گرفت. در سال 1971 جینریک تصویر دو بعدی از MRI گرفت، و در سال 1973 هم تصویری از دو ماده غیر همجنس گرفت، و اولین تصویر از حیوانات زنده در سال 1974 گرفته شد و بالاخره MRI تجارتی در دهه 1980 پایهریزی شد.
ام ار آی یک انقلاب بزرگ و تحولی عظیم در قرن حاضر است. مجموعه ای از دانشمندان از سقراط، خوارزمی و خیام تا دامادین، لوتربر و مانسفیلد در ایجاد این فن آوری به صورت مستقیم و غیر مستقیم نقش داشته اند. با عمری در حدود سه دهه، MRI توانایی تشخیص شگرفی را ارائه داده است که بسیار فراتر سایر روش های تصویر برداری است. MRI روشی است که در حدود چند سال از عمر آن می گذرد. ولی در این مدت پیشرفت های بسیاری کرده و جوایز نوبل متعددی به این موضوع تعلق گرفته است. جایزه نوبل پزشکی سال 2003 به خاطر اختراع ام آر آی به”پاول التربر” از دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاین “پیتر منزفیلد” ازانگلستان اعطا گردید. دانشمند آمریکایی ارمنی تبار، “ریموند دامادیان” همچنین از بنیانگذاران این نوع پویشگر میباشد. ابداع این روش به دهه 70 میلادی توسط این کسان باز میگردد.
پاول التربر نشان داد که به کار بردن گرادیان در میدان مغناطیسی ایجاد تصویرهای دو بعدی را ممکن می سازد. وی در سال 1973 توضیح داد که چگونه با اضافه کردن گرادیان مغناطیسی به آهنربای مرکزی امکان آشکارسازی مقطع عرضی لولهای که در آن آب معمولی وجود دارد و با آب سنگین احاطه شدهاست، ممکن میشود. هیچ روش تصویر برداری نمیتواند بین آب سنگین و آب معمولی فرق قائل شود. پیتر منسفیلد گرادیان را در میدان مغناطیسی مورد استفاده قرار داد تا بتواند به طور دقیق تفاوتهای تشدید را نشان دهد. این قدم اصلی برای ایجاد یک روش کاربردی تصویرسازی بود. همچنین وی نشان داد که چگونه با تغییر سریع گرادیان میتوان به سرعت تصویر بدست آورد ، که به این روشPlaner scaning Echo میگویند. این روش در دهه اخیر در کاربردهای بالینی مفید بوده است. تعدد در جوایز نوبل مربوط به MRI اهمیت این موضوع را به خوبی نشان می دهد. این روش ، تصاویری با دقت باال از اندامهای بدن فراهم می کند و امروزه به میزان زیادی در دنیا کاربرد دارد و می تواندجایگزین روشهای قبلی شود.
زیرا با توجه به دانش امروزه ما هیچ عارضه جانبی ندارد.[1]
مقدمه
ام آرآی (MRI) که مخفف عبارت Imaging Resonance Magnetic) ) یکی از بهترین روش های تصویربرداری است که تاکنون برای بیماران هیچگونه عوارضی ایجاد نکرده است. ام آر آی توانایی این را دارد که تصاویر تولید شده را به صورت مقطعی تهیه کند در حالی که در دستگاه رادیولوژی تصاویر از روش سایه سازی بدست می آمد و تصاویری که به ما نشان داده می شد وابسته به سایه ای است که به وسیله استخوان ها ایجاد می شود. ام آر آی روشی پرتونگارانه در تصویربرداری تشخیصی پزشکی و دامپزشکی است که در دهههای اخیر بسیار فراگیر شدهاست و بر اساس رزونانس مغناطیسی هسته است. همچنین نام دیگر این نوع تصویر برداری (NMR) مخفف عبارت (nuclear resonance magnetic) نیز می باشند. [2],[3] انجام تحقیق
در تصویربرداری ام آر آی ما علاوه بر تصویربرداری از بافت های سخت می توانیم از بافت های نرم نیز تصویر تهیه کنیم. پایه و اساس تصویر برداری در ام آر آی تنها به مغناطیس وابسته است و از پرتوهای ایکس در تصویربرداری با ام آر آی استفاده نمی شود و به همین دلیل است که تصویر برداری با آم آر آی برای بدن انسان عوارضی ندارد. [4],[5]
با ام آر آی میتوان در جهات فوقانی-تحتانی )گزیال(، چپراستی )ساژیتال( و پسوپیش )کورونال( و حتی در جهات اُریب و مایل تصویرگیری نمود. یک سیستم ام آر آی از سه میدان مغناطیسی استفاده میکند:
میدان خارجی ثابت و قوی (.B)
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.