توضیحات
عنوان :تحقیق تشخیص عیب فرآیند شیمیایی
عموما تشخیص عیب به یک یا چند منظور زیر انجام میشود.
- آشکار سازی عیب جهت تعیین وقوع رخداد عیب
- ایزولاسیون عیب جهت تعیین محل دقیق رخداد عیب
- شناسایی عیب جهت تعیین دامنه عیب رخ داده
طراحی یک سیستم تشخیص عیب مبتنی بر روئیتگر دارای سه مرحله به شرح زیر میباشد.
الف- تولید باقیمانده
این مرحله جزو مراحل مهم سیستم تشخیص عیب میباشد. در این مرحله خروجی فرایند توسط یک روئیتگر لوئنبرگر یا فیلتر کالمن تخمین زده میشود. خطای تخمین در این مرحله به عنوان باقیمانده یا همان residual تعریف میشود. تشخیص عیب مبتنی بر روئیتگر بر اساس اصل جداسازی اغتشاش بوده که در آن باقیمانده با فرض جدا بودن اثر عیب ها بر ورودی های مختلف محاسبه میشود. به منظور ایزولاسیون خطا فرض میشود که اثر یک عیب مجزای از اثرات عیب های دیگر است. یک روش جهت دستیابی به چنین هدفی استفاده از روئیتگر با ورودی نامعلوم است. ایده اساسی در تشخیص عیب مبتنی بر روئیتگر در شکل 1 نشان داده شده است. در این ساختار از مدلی از فرایند موازی با فرایند استفاده کرده و ورودی ها و خروجی ها را در اختیار آن قرار میدهیم. روئیتگر با تشکیل خطای تخمین و با استفاده از یک بهره روئیتگر به تخمین حالتهای سیستم میپردازد. در صورتی که بهره روئیتگر را به درستی تعیین نماییم, روئیتگر توانایی تخمین حالت ها را با سرعتی مناسب خواهد داشت. ساختار روئیتگر میتواند از نوع لئونبرگر با فیلتر کالمن باشد که اولی ساختاری قطعی و دومی ساختاری تصادفی دارد که در آن از اطلاعات نویز نیز جهت بدست آوردن بهره بهینه تخمینگر استفاده میشود. در این ساختار که همان خطای تخمین است به عنوان باقیمانده در نظر گرفته میشود.
شکل 1: سیستم تشخیص عیب مبتنی بر روئیتگر
در این شکل
سیگنال u ورودی فرایند,
سیگنال y خروجی فرایند,
سیگنال f عیب هایی که باید وقوع آنها تشخیص داده شود
سیگنال d اغتشاشات وارده بر فرایند
سیگنال r باقیمانده یا همان خطای تخمین در روئیتگر
روئیتگر تشخیص عیب نباید به سیگنال d حساس باشد و تنها باید وقوع عیب های ناشی از f را تشخیص بدهد. در این شکل ماتریس K بهره روئیتگر است که باید به نحوی طراحی شود که با سرعتی مناسب منجر به تخمین صحیح خروجی های سیستم توسط روئیتگر شود.جهت فراهم نمودن اطلاعات مفید برای سیستم تشخیص عیب باید باقیمانده را به نحوی تعریف نماییم که
ب- ارزیابی باقیمانده
در این مرحله با تشکیل باقیمانده در مرحله قبل به ارزیابی آن میپردازیم. ارزیابی به گونه ای انجام میشود که بر اساس یک فرایند تصمیمگیری منطقی به تشخیص وقوع یا عدم وقوع عیب منجر خواهد شد. چندین روش تصمیمگیری منطقی وجود دارد که همه آنها منجر به یک متغیر منطقی میشوند که صفر یا یک بودن آن نشاندهنده عدم وقوع یا وقوع عیب خواهد بود. در یک فرایند تصمیم گیری ساده متغیر به صورت زیر تعیین میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل تحقیق لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.