توضیحات
عنوان: ترمودینامیک پیشرفته
- چکیده
- مقدمه
- مفهوم برگشتناپذیری
- بررسی نسبی مبردها
- مدل ترمودینامیکی و تحلیل تئوری
- نتایج و بحث
- نتیجهگیری
- منابع
چکیده
در این تحقیق، تحلیل بازگشتناپذیری در یک سیستم تبرید تراکمی بخاری حاوی دو تبخیرکننده تحت شرایط سرمایش و گرمایش مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش اثر چهار مبرد مختلف R407C، R410A،R404A و R134a بر روی بازگشتناپذیری در نظر گرفته شده است. اثر دمای کندانسور و کمپرسور بر روی مؤلفههای بازگشتناپذیری سیستم مانند تبخیرکننده، کمپرسور و کندانسور مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این، مقادیر کاریی اکسرژی مؤلفههای سیستم در یک شرایط عملیاتی خاص بهدست آمده است. نتایج بررسی نشان میدهد که بالاترین مقدار بازگشتناپذیری برای ev-1 و ev-2 بهترتیب با استفاده از مبرد R407C و R404A بهوجود میآید. در مقابل، مبرد R134a بهصورت تقریبی کمترین مقدار بازگشتناپذیری را برای همهی شرایط و همهی مؤلفههای کمپرسور سبب میشود. در این حالت میتوان اظهار کرد که مبرد R134a میتواند بهعنوان مناسبترین مبرد برای سیستمهای تبرید تراکمی بخاری حاوی دو تبخیرکننده در نظر گرفته شود، چون دارای کمترین مقدار بازگشتناپذیری است. علاوه بر این، بازگشتناپذیری کلی مؤلفههای سیستم در صورتیکه تابعی از ev-1 باشد، تغییر نمیکند. اگر دمای ev-2 افزایش پیدا کند، بازگشتناپذیری کلی کم میشود. همچنین، اگر دمای کندانسور بیشتر شود، بازگشتناپذیری کلی نیز افزایش پیدا میکند.
کلمات کلیدی: بازگشتناپذیری، اکسرژی، تبخیرکننده، کمپرسور، کندانسور.
1- مقدمه
فنآوری تبرید یک نقش حیاتی برای زندگی انسانها ایفا میکند. وقتیکه حدود 15 الی 20% از برق جهان با استفاده از کاربردهای تبرید حاصل میشود، میتوان اظهار کرد که زندگی مدرن بدون استفاده از این سیستمهای امکانپذیر نمیباشد. تبرید عبارت است از جذب حرارت از یک سیال و دفع آن به سیال دیگر (سیال میتواند هوا یا آب و یا هر نوع گاز یا مایع دیگر باشد). در کلیه سیستمهای تبرید حفظ سرما مستلزم جذب حرارت از موادی با درجه حرارت کمتر و خارج کردن این حرارت به محیطی با درجه حرارت بالاتر میباشد. براساس نظریهی کلاسیوس این حالت بهعنوان قانون دوم ترمودینامیک شناخته میشود.
زمانی از صنعت تبرید فقط برای تهیه یخ استفاده میشد؛ ولی امروزه برای تهیه و نگهداری مواد غذایی بهطور مؤثر و در عملیات صنعتی و تهویه مطبوع برای خنکسازی در سطح وسیعی از تبرید استفاده میشود. کاربرد تبرید در رشتههای مختلف صنعتی و زندگی موجودات زیاد بوده ولی بهطور خلاصه میتوان آن را به چهار دسته تقسیم کرد:
الف) در تهیه و نگهداری مواد غذایی مانند منجمد کردن مواد غذایی مثل گوشت، پاستوریزه کردن و نگهداری شیر و بستنی؛
ب) در صنایع شیمیایی مانند تقطیر گازها، رطوبتگیری از هوا، نگهداری مایع در فشار کم و دفع حرارت در تحولات شیمیایی؛
ج) در دستگاههای سردکننده خانگی و صنعتی؛
د) در تهویهی مطبوع و تهویه صنعتی.
در کلیهی سیستمهای عملی تبرید، حفظ سرما مستلزم گرفتن حرارت از موادی با درجه حرارت پایینتر و خارج کردن این حرارت به محیطی با درجه حرارت بالاتر میباشد یا به عبارت دیگر به هر تحولی که در آن حرارت گرفته میشود تبرید میگویند. مراحل بنیادی و اساسی تبرید عبارتند از:
- افزایش درجه حرارت مایع مبرد
- تغییر فاز
- انبساط مایع
- انبساط گاز ایدال
- تولید خلاء
- انبساط گاز حقیقی
- عملیات الکتریکی
کارایی انرژی و رابطهی آن یک موضوع مهم در سیستمهای مهندسی مدرن میباشد. کارایی برای فنآوری تبرید فقط به طراحی خوب سیستم وابسته نیست، بلکه تحت تأثیر هزینه، انتخاب مؤلفههای مناسب و نگهداری مبرد نیز قرار دارد. حتی اگر این فنآوری بهصورت گسترده در کاربردهای تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد، باز هم بررسی کارایی انرژی در این سیستم به یک مرحلهی قابل قبول نرسیده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.