توضیحات
عنوان: برقراری سیستم های اطلاعاتی در پروژه ها و تاثیر آن در مدیریت هزینه پروژه
- چکیده
- مقدمه
- اهمیت اطلاعات در فرایند مدیریت و كنترل پروژهها
- ارتباط میان مدیریت دانش و مستندسازی فنی
- سیستم اطلاعاتی مستندسازی فنی
- نقش مدیریت اطلاعات در کاهش هزینه های پروژه
- تحول مدیریت پروژه به کمک فناوری اطلاعات
- کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت پروژه
- دفاتر مدیریت پروژه
- دفتر مدیریت پروژه
- تاریخچه دفتر مدیریت پروژه
- جایگاه دفتر مدیریت پروژه در چارت سازمانی
- سیستم های مدیریت اطلاعات
- سیستم های اطلاعات مدیریت (MIS)
- بررسی موانع و مشکلات پیادهسازی سیستمهای اطلاعات مدیریت (MIS) در كشور
- پیشنهادهایی به مدیران در خصوص پروژه استقرار و پیادهسازی MIS
- سیستم اطلاعات مدیریت پروژه
- سیستم اطلاعات مدیریت پروژه ( PMIS )
- مزایای اجرای سیستم مدیریت پروژه
- نقش PMIS در مدیریت هزینه ی پروژه ها
- معرفی سیستم اطلاعات مدیریت پروژه
- نقش PMIS در مدیریت زمان بندی پروژه ها
- نقش PMIS در مدیریت هزینه ی پروژه ها
- مستند سازی فنی
- ضرورت مستندسازی فنی در پروژههای عمرانی
- Micro Soft Project
- ده مزیت برتر استفاده از EPM
- تشكیل یك برنامه سازمانی پروژه Enterprise Project Plan
- تعاریف سازمانی Organization Standards
- تقویمهای سازمان Enterprise Calendars
- فیلدهای سفارشی سازمانی Enterprise Custom Fields
- منابع پروژههای سازمانی Resources for Enterprise Projects
- منابع سازمان
- روش منابع جایگزین Resource Substitution Wizard
- تنظیمات پروژه سازمانی Enterprise Project Options
- مستندات Documents
- حقوق دسترسی Permissions
- تفاوت pmis و mis
چکیده
شرکتهای عمرانی، در دنیای پر تحول امروزی، نقش عمدهای در روند اقتصاد جهانی ایفاء می کنند و حجم
قابل توجهی از نقدیگی کشورها در این شرکتها جریان دارد. امروزه این شرکتها با فضای جدیدی مواجه
هستند. از یک سو نیاز کشورها به ایجاد و توسعه زیربناهای مورد نیاز به طور روزافزون افزایش مییابد و از دیگر سو، تحولات جهانی بر روند کاری آنها تاثیرات قابل توجهی میگذارد. این شرکتها به طور مداوم در حال افزایش هستند، ولیکن دوام و بقای آنها مستلزم استفاده از ابزارهای مدیریتی و اطلاعاتی نوین میباشد، چرا که اگر نتوانند با استفاده از این ابزارها، قیمت تمام شده خود را کاهش و کیفیت اجرا را افزایش دهند، جایی در عرصه رقابت نخواهند داشت. این شرکتها میبایست در طی برنامهای مدون، ساختارهای سنتی خود را به ساختارهای نوین مدیریتی، تغییر داده و خود را برای مواجهه با شرایط پیش رو آماده سازند.
یکی از راهکارهای مؤثر که سهم بسزایی در کاهش هزینه های شرکتهای عمرانی و افزایش بهر وری آنها دارد، مستندسازی فنی پروژهها است. مستندسازی فنی، یکی از ابزارهای مدیریت دانش، برای انتقال تجربیات و دانش ضمنی و عینی ایجاد شده در پروژه ها می باشد. با توجه به ماهیت کار پروژههای عمرانی، مستندسازی هدفمند، صحیح و کامل آنها نیازمند استفاده از ابزارهای مناسب فناوری اطلاعات، از جمله سیستمهای اطلاعاتی میباشد.
در این پژوهش، تاثیر سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر مستندسازی فنی، بر چرخـه مـدیریت دانـش و بـه تبـع آن مستندسازی فنی سازمان مورد بررسی قرار گرفته است. باشد که نتیجه این پژوهش پاسخگوی بسیاری از مشـکلات موجود در مستندسازی پروژه های عمرانی گردد و بتواند نقش مؤثری در کاهش دوبارهکاریهـای موجـود در ایـن پروژهها و هزینه تمام شده آنها داشته باشد.
در لایحه بودجه سال 88 کل کشور، حجم بودجه عمرانی کشور بالغ بر 22 هزار میلیارد تومان و بودجه
جاری کشور حدود 67 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. با توجه به حجم سرمایهگذاریهای بخش
خصوصی در طرحهای عمرانی و تجمیع آن با سهم بودجه دولت، مشاهده می شود که سهم قابل توجهی
از نقدینگی کشور صرف پروژههای عمرانی میشود.
بدین ترتیب ضرورت به کارگیری دقت و توجه در این سازمانها بیش از پیش احساس میشود. در روند احداث پروژههای عمرانی و صنعتی، یکی از عمده معضلات جاری کشور به خصوص جامعه مهندسی و مدیریتی، عدم دسترسی به اطلاعات و تجربههای پیشین است که نتیجه آن بی بهره ماندن از راهکارهای پاسخگو و تجربه شده، دوبارهکاری و تکرار بیانتهای خطاها و اشتباهات و هرز سرمایه های گرانقدر ملی است.
هدف مدیریت دانش این است که یک سازمان از بدین جمعی خود، آگاهی یافته و دانش فردی و ترتیب، به مؤثرترین شکل، از دانش خود استفاده نماید.
مستندسازی ، نیز یکی از ابزارهای کارآمد مدیریت دانش بوده و می تواند در انتقال هرچه بهتر دانش و
تجربیات کسب شده در پروژههای عمرانی، کاربران پروژهها را یاری نماید.
انجام صحیح و کامل مستندسازی فنی پروژههای عمرانی، بدون استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات
امری مشکل و تقریباً غیر عملی است.. مسئولان دفاتر فنی و کنترل پروژهها، آنقدر درگیر جمع آوری
اطلاعات میشوند، که هدف اصلی مستندسازی فنی را که همانا مدیریت و انتقال دانش عینی و ضمنی به
را فراموش میکنند و بلکه انبوهی از دانش و تجربه حاصل می- ساختن یک برج بزرگ، فقط تعداد زیادی خانه حاصل شود که اگر به طور صحیح جمع آوری، ذخیره سازی و بازیابی شوند و از آنها در دیگر پروژهها استفاده گردد، صرفه جوییهای حاصله، میتواند به اندازه ارزش ریالی همان برج اولیه باشد. از اینرو در این پژوهش تلاش گردیده است تا ضرورت استفاده از سیستمهای اطلاعاتی نرم افزاری برای مستندسازی فنی در پروژههای عمرانی بررسی شود. چرا که با استفاده از این گونه سیستمها بسیاری از مشکلات مستندسازی ها کاسته میشود و انجام مستندسازی میتواند پروژه ها به اهداف خود نزدیکتر شود.
مقدمه
امروزه اقدام به هر كاری قبل از انجام برنامه ریزی و بررسی مراحل و نتایج حاصل از آن اشتباهی بزرگ محسوب می شود. چرا كه بیش از گذشته سیستمها بر یكدیگر تأثیر گذار و تأثیر پذیر شده و ارزش منابع محدود و در اختیار نیز افزایش یافت هاند. این در حالی است كه بواسطه پدید آمدن و اشاعه روشها و فن آوری های جدید، سطوح مدیریت در سازمانها در حال كاهش و ساختارهای سازمانی در حال افقی تر شدن هستند. در گذشته كلیه برنامه ها و اطلاعات در اختیار مدیران ارشد قرار داشت و كاركنان تنها مجری دستورات بودند، لیكن در یك سازمان مبتنی بر اطلاعات، برنامه ها به صورت طبقه بندی شده و حاوی جزئیات و ارتباطات لازم در اختیار كلیه كاركنان قرار گرفته و هر شخص مسئول فعالیتهای مربوط به خود می باشد. در چنین ساختاری تمایل به انجام فعالیتهای مقطعی در قالب پروژ ههای بزرگ و كوچك افزایش یافته و نتیجه آن استفاده بهینه از ظرفیت منابع و امكانات، حاكمیت نظم در امور، و دستیابی به اهداف در چارچوب هزینه و در
محدوده زمانی از قبل تعیین شده می باشد.
در همین رابطه رویه های ارائه شده در مبحث مدیریت، برنام هریزی و كنترل پروژه به عنوان ابزاری مؤثر و پویا در امر زمانبندی فعالیتهای اجرائی در قالب پروژه ها، لحاظ نمودن محدودیتها و بهینه سازی برنامه ها، و در ادامه اعمال نظارت دقیق بر روند پیشرفت امور و برنامه ریزی مجدد مورد استفاده قرار گرفته و از طریق مدد رسانی به مدیریت، نتایج شایان توجهی را در جهت انجام به موقع تعهدات در زمان مقرر، توام با بهره برداری كامل از منابع و با هزینه ای پیش بینی شده ارائه می نماید.
روش برنامه ریزی پروژه در كشور از گذشته در موضوعات احداث صنایع و فعالیتهای عمرانی به صورت نه چندان دقیق و كامل مورد استفاده واقع می شده و هم اكنون نیز با مقداری گستردگی بیشتر نسبت به قبل در زمینه های دیگر نیز كاربرد پیدا كرده است، ولی به دلیل پاره ای از مسائل كه غالباً به عدم وجود قطعیت در بخشی از امور مرتبط با پروژه ها به خصوص موضوع تأمین منابع و امكانات، و همچنین عدم آگاهی و تمایل مدیران سنتی نسبت به اتخاذ شیوه های برنامه ریزی و تبعیت از آنها باز می گردد، در سایر انواع طرحها و پروژه ها مورد استفاده قرار نمی گیرد. خوشبختانه در طی چند سال اخیر مدیران صنایع و مؤسسات نسبت به بكارگیری شیوه های برنامه ریزی و كنترل و دستیابی به نتایج شایان توجه آن تمایل بیشتری ابراز نمود هاند كه از جمله این شیوه ها، نظام برنامه ریزی و كنترل پروژه می باشد.
نظام برنامه ریزی و كنترل پروژه در خصوص پروژ ههایی كه سابقه انجام آنها در گذشته وجود داشته باشد و غالب امور آنها قطعی و زمانهای فعالیتها نیز معین باشند، با سهولت بیشتری قابل پیاده سازی و بهره برداری است ولی در مورد پروژه های دارای امور و زمانهای غیر قطعی و احتمالی، برنامه ریزان توفیق لازم را بدست نمی آورند، كه از جمله آنها می توان به مشكل بودن گردآوری داد ههای مورد نیاز برای برنامه ریزی، لزوم به كارگیری رو شهای برنامه ریزی پیچیده تر و عدم دسترسی به متخصصین این امر كه در مجموع باعث طولان یتر شدنفرایند برنامه ریزی و افزایش هزین ههای مربوطه و به طور كلی صرف نظر كردن از اهتمام نسبت به برنامه ریزی به علت موارد مذكور در غالب اوقات می گردد اشاره نمود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.