توضیحات
عنوان: بررسی پارامترهای پویایی جمعیت سیاه ماهی
- مقدمه
- تعریف مفاهیم
- ساختار سنی
- طول و وزن
- ضریب رشد لحظه ای
- بحث و جمع بندی
- منابع
مقدمه
دستکاری و تغییر بسیاری از اکوسیستم های آبی از سوی انسان از جمله ساخت سدها بر روی رودخانه ها موجب ایجاد زیستگاه های جدیدی برای آبزیان می شود. سدها با تبدیل رودخانه ها به آبگیرها، سبب تغییرات وسیعی در سیمای طبیعی محیط و رودخانه میشوند. تغییر شرایط زیستگاهی از آب جاری به آب ساکن می تواند شرایط اکولوژیکی و تکاملی جدیدی را پیش روی آبزیان آن قرار دهد که باید به آن شرایط پاسخ دهند. به عبارت دیگر، اجتماعات موجود در این محیط ها از جمله ماهیان ساکن زیستگاه های جدید، برای ادامه حیات مجبور به سازگاری با شرایط اکوسیستم جدید می شوند (مرمضی، 1393).
با احداث سد، تغییرات وسیعی درشرایط محیطی مانند درجه حرارت، کدورت، عمق، سرعت جریان آب،جنس بستر و انباشت مواد غذایی در کف دریاچه که از نواحی بالادست میرسند، ایجاد می شود .دریاچه های پشت سد محیط های ناپایداری هستند که،تغییراتبسیار سریع به لحاظ هیدرولوژی، اقلیم شناسی و اکولوژی از بخش رودخانه ای به سمت بخش دریاچه ای آنها اتفاق می افتد (جوهری، 1387).
سازگاری ماهیان نسبت به این تغییرات وسیع اکولوژیکی محیط رودخانه، به شکل تغییرات ریختی یا رفتاری بروز می-کنند. چون این ویژگی ها در محیط جدید، کارکرد بهتر و مطلوبتری خواهند داشت وتا حدی میتوانند تغییرات طبیعی محیط را جبران کنند.و جود نژادهای خاص در آب های داخلی می تواند نتیجه همین سازگاری های اکولوژیکی در این اکوسیستم ها بوده که بیانگر رابطه بین جمعیت های منطقه ای و زیستگاه های آنها باشد و دلیلی بر عدم تشابه جمعیت های منطقه ای هستند (استواری، 1391). انجام تحقیق
این جدایی زیستگاهی می تواند جمعیت های متفاوتی از هر گونه رادر زیستگاه های مختلف ایجاد کند. برای بررسی و شناخت جمعیتهای مختلف هر گونه و پی بردن به تاثیر احتمالی جدایی زیستگاهی متاثر از احداث سد، نیاز به مطالعه ویژگی های پویایی شناختی هر جمعیت میباشد تا بتوان بر ذخایر هرگونه و جمعیت و وضعیت کلی اکوسیستم ها مدیریت بهتری داشت. پارامترهای پویایی جمعیت، اساس مدل های تحلیلی در بحث ارزیابی ذخایر هستند و با محاسبه آنها میتوان اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت ذخایر به دست آورد (حاتمی، 1377).
بررسی پویایی شناسی جمعیت های ماهیان یکی از پایه های مهم دانش بوم شناسی ماهیان است که علاوه بر کاربرد در پژوهش های بومشناختی در مطالعات بیوسیستماتیک و حفاظت هم نقشی کلیدی دارد.
جمعیت و ذخایر ماهیان پویا هستند وپارامترهای حیاتی آنها با گذشت زمان تغییر می کند، در نتیجه ثبات طولانی مدت اینشاخص ها به عنوان شاخص های ساختار جمعیت غیرممکن است وبه همین جهت این پارامترها باید در زمانهای مختلف بررسی شوند.
از فاکتورهای مهم و متنوع پویایی شناسی جمعیت آبزیان سن، رشد، تولیدمثل و تغذیه می باشند. مطالعات این فاکتورهای مهم زیست شناختی ماهیان، سبب بهره برداری صحیح از جمعیت ماهیان، حفاظت از گونه ها مهم آبزی و موفقیت در تکثیر طبیعی و مصنوعی آنهاشده که با توجه به این اطلاعات میتوان مدیریتی صحیح تر در راستای اهداف شیلاتی و زیست محیطی ارائه نمود (استواری، 1391).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.