توضیحات
عنوان: بررسی بلایای طبیعی از طریق تفسیر تصاویر ماهواره ای و عکس های هوایی
- چکیده
- مقدمه
- تعریف بلایای طبیعی
- خسارات ناشی از بلایای طبیعی
- تعریف سنجش از راه دور
- کاربرد تصاویر ماهواره ای
- تفاوت تصاویر ماهواره ای با عکس های هوایی همراه مقیاس و دست یابی
- پیش بینی بلایای طبیعی با استفاده از خدمات ماهواره ای
- مهمترین بلایای طبیعی
- سیل
- پایش ماهواره ای سیل
- کشند سرخ
- پایش ماهواره ای کشند سرخ
- زمین لرزه (زلزله)
- پایش ماهواره ای زمین لرزه
- بررسی زلزله به کمک تصاویر راداری
- خشکسالی
- پایش ماهواره ای خشکسالی
- بلایای طبیعی دیگر
- ضایعات اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی
- نتیجه گیری و جمع بندی
- منابع
چکیده:
محیط زیست شامل محیط انسانی و محیط طبیعی است. بررسی اثر بلایای طبیعی بر روی محیط انسانی بطور گسترده و توسط کشورهای مختلف، بالاخص کشورهای بلاخیز مانند ژاپن، چین، امریکا و … صورت گرفته است. متأسفانه بررسی آثار این بلایا بر روی محیط طبیعی به خاطر اهمیت کمتر آن نسبت به محیط انسانی به طور گسترده و کامل صورت نگرفته است.
در این مقاله ضمن معرفی بعضی از بلایای طبیعی به بررسی این بلایا روی محیط طبیعی و انسانی با توجه به عکس های هوایی و ماهواره ای پرداخته می شود. بلایای طبیعی در اغلب موارد به خاطر تغییراتی که در محیط به وجود می آورند، باعث از بین رفتن شرایط مناسب محیط زندگی منطقه می شوند.
طوفان ها، گردبادها، مواد مذاب آتشفشان ها، خاکسترهای ناشی از فعالیت های آتشفشان ها، از بین رفتن پوشش گیاهی در اثر بیابان زایی، خشکسالی، از بین رفتن خاک مناسب بر اثر طوفان، سیل، یخزدگی، آتش سوزی حاصل از گرمای شدید، خشکسالی، رعد و برق و … و در کل اقلیم و آب و هوا از جنبه های مختلف اثرات غیر مستقیم در یک منطقه می باشند. هم چنین این عوامل می توانند بصورت مستقیم یک عامل مرگ و میر یا افزایش جمعیت در یک منطقه باشند.
مقدمه:
در طول زمان، الگوهای پوشش زمین و به تبع آن کاربری اراضی دچار تغییر و دگرگونی اساسی می شوند و عامل انسانی می تواند بیشترین نقش را در این فرایند ایفا نماید. همواره، دانشمندان تلاش نموده اند تا عوامل مسبب تغییرات کاربری اراضی و تاثیرات محیطی مربوطه را شناسایی نمایند. در دهه های گذشته به همین منظور، محققان مشاهدات مختلف و جمع آوری شده از طریق عملیات میدانی و همینطور عکس های هوایی را جهت کشف تغییرات کاربری اراضی ناشی از تحمیل فرآیندهای طبیعی و انسانی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند. اما، امروزه، بر پایه پیشرفت های تکنولوژی حاصله در قلمرو سنجش از راه دور، می توان تصاویر ماهواره ای را به منظور بررسی دقیق تر تغییرات محیطی بهنگام پردازش و نتایج نهایی را به طور مصور مدل سازی نمود.
برخی از بلایای طبیعی از جمله زمین لرزه، نشست و فروزش زمین، در نقاط جغرافیایی خاص اتفاق می افتند. در صورتی که انواع دیگر مثل گسیختگی دامنه ای یا جریان سیل ممکن است در هر جایی که شرایط آماده باشد، به وقوع بپیوندد، از فعالیت برخی از آن ها می توان جلوگیری کرد، ولی وقوع برخی دیگر اجتناب ناپذیر است.
تمام حوادث و بلایای زمین شناسی، که معمولاً به صورت طبیعی اتفاق می افتند، ممکن است بر اثر دخالت انسان نیز ایجاد شوند. در مواردی بزرگی و تواتر رخداد این خطر های القایی به مراتب بیشتر از حالت طبیعی آن هاست. آثار بلایای طبیعی بر محیط زیست معمولاً با شدت های متفاوت یکی است.
تعریف بلایای طبیعی:
در ابتدا باید به تعریفی از بلایای طبیعی دست یافت و میتوان در بیان این حوادث این گونه گفت: «هرگونه حادثهای که به صورت غیر قابل پیشبینی رخ میدهد و غیر قابل اجتناب و غیر قابل انتساب باشد، یک بلای طبیعی نامیده میشود.» بنابراین بلایای طبیعی به آن حوادثی اطلاق میشود که با هیچ صورت نتوان آن را به فعل یا ترک فعل دولت نسبت داد.
هر یک از عناصر جوی به تنهایی می توانند بلایای مهمی مانند افزایش دما و گرما زدگی، سرعت های زیاد باد و وقوع طوفان، بارش های تندری و وقوع تگرگ، یخبندان و سرمازدگی و … را ایجاد کنند. اما بیشترین خسارت جانبی و مالی بر اثر پدیده های جوی ترکیبی و خطرات ثانویه ی ناشی از آن ها می باشد، مانند طوفان، رعد و برق و خشکسالی ها، سیل، آتش سوزی و …
رویداد های جوی بیشترین خسارت جانبی را در کشورهای کمتر توسعه یافته و بیشترین خسارت مالی را در کشورهای بیشتر توسعه یافته ایجاد می کنند. در سال های اخیر نگرانی دانشمندان در مورد تغییرات اقلیمی ناشی از دخالت های بی رویه ی بشر در طبیعت و افزایش آلودگی های جوی بیشتر شده است. افزایش دمای سطح زمین که از نیمه دوم قرن اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است، معلول عواملی چون افزایش فعالیت های صنعتی و تولید روز افزون گازهای گلخانه ای است.
خسارات ناشی از بلایای طبیعی:
بحران طبیعی و بلایای طبیعی مانند زلزله ، سیل ، طوفان و …. موجب خسارات مالی و جانی می شود.تشکیل مدیریتی توانمند و اعمال روش های صحیح و مناسب جهت کنترل وضعیت بحرانی تا حد زیادی می تواند میزان خسارات را کاهش داده.توانایی کشورها در رویارویی با این خطرات بستگی زیادی به سیاست مدیریت کنترل بلایای طبیعی دارد.مدیریت بحران طبیعی به معنای سوق دادن هدفمند جریان امور به روالی قابل کنترل به قصد برگرداندن امور در اسرع وقت است که به شرایط قبل از بحران باز میگردد.
حوادث و خسارات به دو گروه :
1-حوادث ژئوفیزیک : نظیر آتش فشان ، زلزله و رانش زمین
2-حوادث اقلیمی: نظیر سیل ، طوفان و خشکسالی تقسیم می شوند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.