توضیحات
عنوان: بررسی اهمیت نقدینگی در بازار سرمایه و ارتباط آن با شوک اقتصادی
- چکیده
- مقدمه
- فصل اول : کلیات
- بیان مساله و اهمیت آن
- مبانی نظری و پیشینه تحقیق
- نقدینگی چیست؟
- فصل دوم : نقدینگی
- مدیریت نقدینگی
- ریسک نقدینگی چیست ؟
- نسبت نقدینگی چیست؟
- مدیریت نقدینگی و رویه های موثر از دیدگاه بازل
- روشهای اندازه گیری ریسک نقدینگی
- اصول ارزیابی مدیریت نقدینگی بانک ها
- فصل سوم : مبانی نظری مدیریت نقدینگی
- مبانی نظری مدیریت نقدینگی
- مدیریت مستمر نقدینگی
- معنای دقیق «هدایت نقدینگی» در اقتصاد
- دو نکته مهم در هدایت نقدینگی
- پیشنهادی برای هدایت نقدینگی به تولید
- فصل چهارم : نسبت های مالی نقدینگی در بازار سرمایه
- بازار سرمایه(capital market)
- نسبت های مالی نقدینگی
- غفلت دولت از هدایت نقدینگی به سمت تولید
- هدایت نقدینگی در بازار سرمایه
- آثار و فواید “هدایت نقدینگی” در اقتصاد کشور چیست؟
- فصل پنجم : نتیجه گیری
- منابع و مآخذ
چکیده
با توجه به شرایط اقتصادی کشور و توصیههای مکرر رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان دولتی برای سامان دادن به این وضعیت، تحقیق زیر به تبیین و تحلیل مسئلهی مهم «نقدینگی» میپردازد و تجربیات اقتصادهای بزرگ جهان در کنترل نقدینگی مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مسائل اقتصادی که بارها مورد تأکید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته، «هدایت، مدیریت و کنترل نقدینگی» است. طی سالیان متمادی مدل های مختلفی برای ارزیابی محدودیت های مالی و نقدینگی بازار سهام مطرح گردیده است. این مدل ها مورد ارزیابی های مختلف قرار گرفته اند و نتایج آزمون ها بیانگر آن است که عوامل مطرح شده در این مدل ها به تنهایی نمی توانند ارتباط این دو متغیر با نوسانات سرمایه گذاری را توضیح دهند. به همین دلیل ایده ترکیب این عوامل با یکدیگر مطرح شدنوسانات سرمایه شرکت نقش مهمی را در فرایند کشف قیمت بازی می کند و معیاری برای کارایی بازار به خصوص به لحاظ اطلاعاتی است. سرمایه گذاران با داشتن اطلاعات حسابداری می توانند عایداتشان را حداکثر کنند، بدین منظور باید از مدل های ارزش گذاری و عوامل موثر برنوسانات سرمایه گذاری استفاده کنند. با تفکیک مدیریت از مالکیت و به دنبال آن، با پیدایش تیوری نمایندگی، ارزیابی عملکرد و اندازه گیری فرصت های رشد شرکتها بعنوان یکی از مهم ترین موضوعها در حسابداری مطرح شده است. ارزیابی عملکرد و شناسایی محدودیت های مالی شرکتها همواره مورد توجه سهامداران، سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان مالی، نظیر بانکها و موسسات مالی، بستانکاران و بخصوص مدیران بوده است. در حقیقت هر سرمایه گذار ابتدا باید این اطمینان و اعتماد را بدست آورد که در مرحله اول اصل سرمایه برگشت خواهد شد وسپس بازده مورد انتظارش تحصیل می شود تا قادر به تصمیم گیری برای سرمایه گذاری باشد. بازده سهام خود تابع عوامل متعددی است، یکی از این عوامل می تواند نوسانات مربوط به ریسک اعتباری شرکت باشد.
مقدمه
افزایش غیرطبیعی نقدینگی و حرکت آن به سوی بازار کالاهای سرمایهای، موجب افزایش قیمت این کالاها و بروز مشکلات فراوان در زندگی روزمرهی مردم شده است. رهبر انقلاب در این مدت در دیدارهای مختلف، ضمن اشاره به این مشکل، هدایت و مدیریت نقدینگی ، انتقال نقدینگی به بخشهای تولید و سازندگی، ایجاد جاذبه برای سرمایهگذاری در این بخشها و تشکیل یک کارگروه پرکار و فعال و اهل کار جهادی برای مدیریت نقدینگی در کشور را مورد مطالبهی چندبارهی خود از مسئولان قرار دادهاند.رهبر در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۷ فرمودند: در نظام بانکی و مشکل نقدینگیای که الان در کشور وجود دارد، اگر چنانچه ما میتوانستیم با هنرِ هدایت این نقدینگی به کارهای سازنده و مفید، کشور را پیش میبردیم، این نقدینگی نعمت بزرگی بود؛ الان یک بلای بزرگی است؛ واقعاً یک چیز خیلی خطرناکی است…. این رقم نقدینگی خیلی رقم فوقالعادهای است؛ هم رقمش خیلی بالا است، هم رشدش زیاد است؛ ۱۵۰۰ هزار میلیارد یک چیز افسانهای است.
بانک ها موسساتی هستند که تعهدان کوتاه مدت را به دارایی های بلند مدت تبدیل می کنند. مشکل اصلی درانجام این فرآیند اجرای یک مدیریت نقدینگی کارامد است، به نحوی که بانک بتواند به درخواست های برداشت از حساب مشتریان پاسخ گفته و درخواست های وام را نیز به خوبی برآورده کند. برای مدیریت نقدینگی باید اجزای مختلفی در تعامل با یکدیگر فعالیت کنند. ساختار سازمانی مناسب، وجود ابزارهای کم هزینه و متنوع و سیستم اندازه گیری و پایش ریسک نقدینگی اجزای یک مدیریت نقدینگی کارآمد را تشکیل می دهد. در سیستم بانکداری اسلامی مشکل اصلی در مدیریت نقدینگی، کمبود ابزارهای کافی است. در سال های اخیر در پاسخ به این نیاز، کشورهای اسلامی به توسعه ابزارهای مدیریت نقدینگی اسلامی اقدام کرده اند.
منابع و مآخذ
[1] با استفاده از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت ۹۷/۴/۲۴
[2] با استفاده از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت۹۱/۶/۲
[3] با استفاده از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت، ۹۷/۶/۷
[4] با استفاده از بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت در دو تاریخ ۹۷/۴/۲۴ و ۹۷/۶/۷
[5]همتی، مریم؛ پدرام، مهدی، و توکلیان،نقش مطالعات چسبنده در پویاییهای تورم در اقتصاد ایران، پژوهشنامه اقتصادی، 1395- Aghion, P., Farhi, E. & Kharroubi, E (2015), “Liquidity and Growth: the Role of Countercyclical Interest Rates”, Bank for International Settlements, vol. 489. Alkhareif, R., and Alsadoun, N (2016), “Estimating the Output Gap for Saudi Arabia”. Saudi Arabian Monetary Agency, vol. 165
- . Caraiani, P (2010), “Forecasting Romanian GDP Using a BVAR Model”, Journal for Economic Forecasting, vol. 4.
- M (2011), “Real Time Analysis of the U.S Business Cycle”, Mimeo, Federl Reserve Bank of Atlanta.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.