توضیحات
عنوان: بررسی آلودگی های شیمیایی آب
- تاریخچه
- مقدمه
- آلودگی آب
- عوامل آلوده کننده آب
- عوامل آلوده کننده آبهای زیرزمینی
- عوامل آلوده کننده آبهای سطحی
- آلوده کنندههای صنعتی
- فاضلاب خانگی
- چشم انداز الودگی آب
- آلبرت شوایتزر
- کارول براونر، امریکا EPA
- اوزون از کجا میآید؟
- خطر مه دود
- عوامل آلوده کننده هوا
- مواد آلوده کننده هوا
- آلودگی هوا و باران اسیدی
- پیامدهای باران اسیدی
- طبقه بندی آلایندههای هوا
- اثرات آلودگی آب بربدن انسان
- علل آلودگی آب
- آلودگی آب و سلامت انسان
- جلوگیری از آلوده شدن آب
- وسعت آلودگی آب
- طبقه بندی آلوده كننده های آب
- راههای جلوگیری از آلودگی آب
- آلودگی ها و بیماری های آب ناسالم کدامند؟
- انواع آلودگی آب
- آلودگی بیولوژیکی
- آلودگی شیمیایی
- آلودگی فیزیکی
- بیماری های ناشی از آلودگی آب
- مقایسه آلودگی و پاکیزگی آب
- روش های حذف آلاینده های آب
- منابع
تاریخچه
در نوامبر سال 1986 بر اثر ریزش موادی شامل جیوه و انواع مواد آلی سمی مانند آفت کشها در رودخانه راین ، تمام آبزیان از شهر بال سوئس تا ساحل هلند کشته شدند. در سالهای اخیر با غرق شدن تانکرهای بزرگ نفتی اقیانوس پیما یا به گل نشستن آنها آسیبهایی به حیات دریایی وارد آمد.
در سال 1983 بر اثر 11000 واقعه آلوده کننده در حدود 120 میلیون لیتر مواد آلوده کننده در آبهای ایالات متحده تخلیه شده است.
مسأله ی آلودگی یکی از مهمترین و حادترین مسائل ناشی از تمدن انسانی در جهان امروز به شمار میرود؛ چرا که از اعماق چند هزار متری زمین گرفته تا معادن، آبهای تحت الارضی، بیوسفر، تروپوسفر و حتی در داخل هواپیماهای بلند پرواز و جو خارجی زمین، چرخه و سیستم حیات را مورد تهدید قرار داده است. مولکول آلاینده ای که امروزه از کارخانه یا منبع آلوده کننده ی دیگری مثلاَ در اروپا، وارد محیط میشود، اگر تجزیه نشود یا تغییر شکل ندهد، احتمالاَ بعد از چندی میتواند در ریه ی انسانهایی که در قلب جنگل های آفریقا یا دشت های وسیع آسیا زندگی می کنند وارد شود.
مقدمه
منظور از آلودگی ورود عناصر و ترکیبات تازه به محیط و یا تغییر نسبت عناصر و ترکیباتی است که در ساختار طبیعی محیط شرکت دارند. مثلا سرب در ترکیب طبیعی اتمسفر وجود ندارد، ورود آن در اتمسفر ، نوعی آلودگی است. CO2 ترکیبی است که با نسبتی مشخص در ترکیب اتمسفر شرکت دارد. افزایش نسبت این ترکیب در جو ، نوعی آلودگی تلقی میشود. خطرناکترین آلودگیهای محیط ، ناشی از کاربرد موادی هستند که بشر در طول یک سده گذشته و بویژه در بیست و سی سال اخیر به منظور مبارزه با حشرات ، بیماریهای انگلی گیاهان و همچنین حشرات ناقل بیماریهای حیوانی و انسانی بکار برده است.
همچنین استفاده اسراف آمیز از سوختهای فسیلی ، کاربرد مواد شیمیایی بسیار متنوع در صنعت استخراج و تصفیه فلزات و صنایع دیگر بویژه آزمایشهای اتمی در جو زمین ، عناصر و ترکیبات جدیدی را وارد محیط کردهاند که قبلا اکوسیستم طبیعی کره زمین با آنها روبرو نبوده است.
آلودگی منابع آبی یكی از مهمترین عوامل تهدید كننده اكوسیستم های آبی محسوب می شود. این آلودگی ها اثرات زیان باری همچون تخریب محیط زیست و خسارات اقتصادی را به دنبال دارند. منابع آب در یك تقسیم بندی كلی به 3 دسته، آب های سطحی (نهر، رودخانه، دریاچه)، آب های زیرزمینی، آب اقیانوس ها و دریاها تقسیم می شود. در یک تعریف کلی، آلودگی عبارت است از زیان های زیست محیطی كه از تخلیه مواد زائد به آب ناشی می شود. مواد و عوامل آلوده كننده، تغیراتی در آب به وجود می آورند كه آن ها را آلودگی فیزیكی، شیمیایی، زیستی و فیزیولوژیك می نامند. با آلوده شدن آب، نسبت تولید به تنفس به هم خورد.
آلودگی آب ها معمولا یك حادثه ناگهانی نیست بلكه شامل مزاحمت ها و زیان های دائمی است، به عنوان مثال جاری شدن فاضلاب ها به آبهای طبیعی و همچنین تاثیر دوره ای باران های اسیدی را می توان نام برد. همچنین در آب آلوده شده، به طور عمومی تركیب موجودات اكوسیستم كاهش می یابد، به این ترتیب تنوع زیستی كاهش پیدا می كند. هر آلودگی نیز دارای منبع خاص خود می باشد که می تواند شامل: مواد آلی و فاضلاب ها (مواد زائد اكسیژن خواه)، فلزات، هیدروكربن های هالوژندار، مواد حاصل از لایروبی، مواد جامد، پلاستیك ها، گرما، آلودگی نفتی و مواد پرتوزوآ باشد.
بحران آلودگی آب در ایران بسیار جدیتر از چیزی است که رسانه ها بیان میکنند و بیگمان این وظیفهی دولت است که با این مشکل روبه رو شود و آن را حل کند؛ اما دولت ایران چه کرده است؟ این تحقیق با عنایت به این موضوع و ضرورت آن اقدامات رابرای حل بحران آلودگی آب مورد بررسی قرار داده است و با نگاهی اجمالی به فعالیتهای دولت در راستا، بحران آلودگی آب در ایران و سیاست های دولت برای رفع آلودگی پرداخته است.
آلودگی آب
در سال 1969 برای آلودگی آب تعریفی ارائه داد: آلودگی آب عبارت است از افزایش مقدرا هر معرف اعم از شیمیایی ، فیزیکی یا بیولوژیکی که موجب تغییر خواص و نقش اساسی آن در مصارف ویژهاش شود.
آب، یک ماده ضروری جهت زندگی بر روی زمین و جزئی از بدن همه موجودات زنده است. برخی در آن زیسته و برخی آن رامی نوشند. گیاهان و جانوران برای زندگی خود به آبی تقریباً خالص نیازمند هستند و در صورت آلودگی آن به مواد شیمیایی ومیکروارگانیسم های مضر، ادامه حیات برایشان ناممکن خواهد شد. آنچنان که در برخی موارد، آلودگی شدید آب، باعث مرگماهی ها، پرندگان و سایر حیوانات و حتی گاهی منجر به انقراض گونه ای خاص گشته است. آلودگی به نهرها، دریاچه ها ومناطق ساحلی، چشماندازی نامطلوب و بویی نامطبوع خواهد بخشید و ماهیها و نرمتنان صید شده از آب آلوده، مخل سلامت بشر بوده و افرادی که اقدام به نوشیدن آب ناپاک میکنند، ممکن است مریض شوند و یا حتی در صورت استمرار طولانی مدت،دچار سرطان و یا تولد کودکان ناقص گردند. همزمان با رشد جمعیت در جهان و ایجاد توسعه در صنایع مختلف، آلودگی آب تبدیل به یکی از اساسی ترین مشکلات جهان شده است. مسأله تأمین آب سالم، در آیندهای نه چندان دور یکی از اصلی ترینچالش های جهانیان خواهد شد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که امروزه سفره های آب زیرزمینی، خصوصاً در شهرهای بزرگو پرجمعیت دنیا، دارای مشکلات فراوانی است که دلیل این معضلات، نفوذ فاضلاب های صنعتی، وجود چاه های جذبی دفع فاضلاب انسانی، استفاده بی رویه از مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی و نفوذ کودهای شیمیایی و حیوانی به اعماق زمین است.همواره اشاره شده است که آلودگی آب، علت مرگ و میر در سراسر جهان است و این که روزانه، بیش از ۱۴۰۰۰ نفر در اثرآلودگی آب می میرند. بنابراین با توجه به مسائل ذکر شده، شناسایی آلودگی های آب و کنترل آن، بسیار حائز اهمیت است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.