توضیحات
عنوان: بحران هویت در جوانان
- مقدمه
- طرح مساله
- اهداف تحقیق
- آسیب های اجتماعی
- آسیب های اجتماعی از چند جنبه قابل بررسی هستند
- ضرورت احراز هویت برای جوانان
- اقسام هویت
- جامعه، بستر مهم هویت
- پیامدهای بحران هویت
- عوامل مؤثر در ایجاد بحران هویت
- راه های دست یابی به هویت
- سابقه فرهنگ و تمدن اسلامی
- ارتباط بین هویت و سلامت روان
- خود شناسی
- مهارت های مقابله ای در بحث هویت
- یافته های تحقیق
- نتیجه گیری
- توصیه هایی به والدین در جهت کمک به حل بحران هویت
- منابع
مقدمه
هنگامى که ازمشکلات جوانان صحبت مى شود، بى اختیار به مسائلى همچون اشتغال، ازدواج، مسکن، تحصیل، اوقات فراغت و… پرداخته مى شود. البته این مسائل از مهمترین دغدغه هاى این قشربوده و مى باشد که نیازمند برنامه ریزى دقیق و به کارگیرى کلیه ظرفیت ها و توانمندى هاى دولتى وغیردولتى است تا عرصه هاى مختلف زندگى و رشد جوانان با روال منطقى و مطلوب طى مسیر نماید. هدف ما دراین تحقیق پرداختن به موضوعى بنیادى و اساسی تر به نام «هویت جوانان» مى باشد .
از ویژگى هاى عصرجدید، جریان سریع و در عین حال پیچیده تحولات مى باشد. این سرعت و پیچیدگى در بعضى موارد موجب محدود شدن قدرت تحلیل و بازشناسى رویدادها مى گردد. یکى از مشکلات جدید و نیمه پنهان بشردر دوران پیشرفت تکنولوژى و به تبع آن ارتباطات، بحران هویت است . به عقیده محققان علوم اجتماعی، انسان نوین در میان شهرهاى بزرگ و انبوه ارتباطات ، بخشى ازحقیقت وجودى خویش را ازدست داده است و احساس تعلق به جایى نداشته و درخود نمى بیند ؛ به عبارتى دچار«ازخود بیگانگی» یا «بى هویتی» شده است. به گفته اریک فروم از زمان دکارت تاکنون هویت فرد از بزرگترین مشکلات فلسفه جدید بوده است. توجه به این نکته که آغاز این بحران ازدوره نوجوانى وجوانى بوده و اهمیت ندادن به آن، باعث تا ثریا کج رفتن شخصیت فرد مى گردد و ضرورت بررسى مسئله هویت در جوانان را بیش ازپیش روشن مى سازد. انجام تحقیق
طرح مساله
مضمون اصلی این تحقیق ، بررسی بحران هویت در بین جوانان میباشد. جوانان هر کشور به دلیل آن که بدنه فعال، پویا و پرانگیزه هر ملت و بهترین منابع انسانی در زندگی جمعی محسوب میشوند، سهم مؤثری در تضمین حیات فرهنگی و ملی کشورهای متبوع دارند. دستیابی مطلوب به هویت در ابعاد فردی، دینی و ملی در جوانان، هم درجه امید به آینده را بالا میبرد و هم مایة اعتماد نهادهای اجتماعی به ویژه نهاد حکومت به آنان و نقش آنها در ضمانت زیستجمعی در دهه های آینده است. بنابراین کیفیت و درجه هویت فردی، دینی و ملی آنان میتواند نقش مؤثری در توسعه فرهنگ ملی و دینی هر کشوری ایفا نماید. بحران هویت بدون شک مهمترین آسیب اجتماعی امروز جهان است که علائم آن را میتوان در کلیه روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در سطح بینالمللی به وضوح مشاهده کرد. از این منظر هویت یکی از مقوله های کلان در فرایندهای اجتماعی و فرهنگی محسوب میشود که در یک بازه زمانی (عصر و دورهای که در آن واقعیم) و یک محدوده مکانی (جغرافیای محل زندگی) شکل میگیرد و قوام مییابد. فرد هرگاه به درک واقعی خود نایل شود، میتواند انسان شایسته و درستی شود. اگر انسانها بهطور اعم و جوانان بهطور ویژه بتوانند به هویت واقعی خود دست یابند، این امر باعث تثبیت موقعیت آنان و رسیدن به اهداف شان میشود و شناخت هویت، آنها را در پروژه شخصیتسازی که بسیار مهم است، راهنمایی میکند. با توجه به مطالب گفته شده ، اهمیت این مسئله روشن تر شده و به تببین این موضوع می پردازیم.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.