توضیحات
عنوان: اهدای جنین و ابعاد حقوقی آن
- چکیده
- مقدمه
- اهدای جنین
- انواع روشهای تلقیح مصنوعی
- شیوههای درمان ناباروری
- روشهای لقاح داخل رحمی
- روشهای لقاح خارج رحمی
- تاریخچه
- تاریخچه قانونگذاری
- قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور
- شــرایط درخواستکنندگان
- شرایط اهداکنندگان (صاحبان جنین)
- شرایط و تشریفات اهدا و انتقال جنین
- نحوه اهدای جنین
- چگونگی دریافت جنین
- نحوه ارائه درخواست به دادگاه
- بررسی حقوقی
- بررسی حقوقی تلقیح مصنوعی خارج از رحم با اسپرم شوهر
- تلقیح مصنوعی با اسپرم اجنبی
- اهدای تخمک و جنین
- لقاح مصنوعی جرم انگاری یا قانونمندی
- تکالیف و وظایف حقوقی کودکان ناشی از اهدای جنین
- نتیجهگیری و پیشنهادات
- منابع
چکیده
از اواخر قرن بیستم شاهد پیشرفتهای چشمگیری در حیطه علوم پزشکی و بهویژه پزشکی تولیدمثل بودهایم. یکی از مهمترین این پیشرفتها امکان دستیابی به روشهای مختلف درمان ناباروری است و در حال حاضر همچنان شاهد ارتقا و توسعه این روشها هستیم که افق زندگی زوجهای نابارور را روشنی بخشیده است. درعینحال استفاده از این روشها، مسائل و ملاحظات حقوقی متعددی را مطرح کرده است. مطالعه حاضر با عنوان بررسی ابعاد حقوقی اهدای جنین ازنظر حقوقی میباشد. اهدای جنین یعنی زن و شوهر قانونی اسپرم و تخمک خود را از طریق مراکز درمانی با لقاح در محیط آزمایشگاه به زن و شوهر شرعی و قانونی دیگری اهدا کنند. ازآنجاییکه فقها قائل به حرمت چنین عملی نشده و زنا در اینجا تحقق پیدا نکرده، چنین عملی، مشروع میباشد. آثاری که اهدای جنین به بار میآورد راجع به شناخت وضعیت نفقه و حضانت کودکان متولد از اهدای جنین، شناخت حفظ و نگهداری اطلاعات مربوط به اهدای جنین و چگونگی محرمیت در نکاح میباشد. قانون اهدای جنین راجع به زوجین نابارور مصوب 1382 بحث ارث را مسکوت گذاشته است. ولی به نظر میرسد ازآنجاییکه جنین رشد و تکامل خود را در رحم، زن صاحب رحم طی میکند و از آن طرف اهدای اسپرم و تخمک بهحکم قانون بهصورت مخفیانه و سری صورت میگیرد باید یک نوع رابطهای، در حکم رابطه نسبی بهحکم قانون و با توجیهات علمی بینشان برقرار شود تا راهحلی برای رفع توارث، محرمیت در نکاح ایجاد گردد.
کلید واژه: اهدای جنین، جنین، زوجین نابارور، حقوق
نظام خانواده اساس بنیادین بقای اجتماع انسانی است. گاهی به علـت عـدم تحقـق اهـداف و مقاصد ازدواج، تداوم پیوند زناشویی تهدید میشود این زمانی است که زوجین نتواننـد بـه وظـایف خود در برابر یکدیگر عمل کنند. یکی از وظایف پیونـد زناشـویی ایفـای نقـش تولیـدمثل اسـت. اختلالهای گوناگون دستگاه تناسلی زن یا مرد این نقش را با شکست روبرو میسازد. ناباروری به عدم توانایی در حاملگی بعد از یک سال نزدیکـی فعـال زوجـین بـدون اسـتفاده از وسایل جلوگیری کننده از حاملگی اطلاق میشود. در حال حاضر حدود بیش از یک و نیم میلیون نفر از زوجهای ایرانـی نابـارور هسـتند ایـن تخمین بر پایه گزارش سازمان بهداشت جهانی[1] است. طبق این گزارش 15 درصـد از زوجهای جهان معمولاً با مشکل نازایی مواجه هستند. راهحل متداول برای کمک به زوجهایی که مایل به داشتن فرزند هستند، مشاوره، جراحی برای رفـع مشـکلات سـاختمانی دسـتگاه تولیـدمثل، اسـتفاده از داروهـای بـاروری بـرای تحریـک تخمکگذاری، انتقال اسپرم شستشو داده شده و متحرک شوهر به رحم است. بیشتر منابع علمی با این روشها موافـق بـوده و ایـن نـوع اقـدامات اولیـه را بـرای درمـان پنجاهدرصد از موارد نازایی مؤثر میدانند و برای بقیه موارد روشهای درمـانی جدیـدتری مورداستفاده قرار میگیرد.
بهمنظور حل مشکل اشخاصی که به دلایل جسمی و یـا ژنتیکـی قدرت باروری ندارند، با پیشرفت علم، راهحلهایی پیدا شـده اسـت که به رفع این نقیصه کمک مینماید. یکی از این شیوهها، اهـدای گامت و جنین به زوجین نابارور، تحت شرایط خاص است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.