توضیحات
عنوان: اقتصاد مقاومتی
- چکیده
- مقدمه
- ضرورت و اهمیت تحقیق
- پرسش تحقیق
- اهداف تحقیق
- پیشینه تحقیق
- نکته درباره اقتصاد
- تعریف اقتصاد مقاومتی
- چرا اقتصاد مقاومتی
- اقتصاد مقاومتی شعار یا واقعیت
- نقش دولت، صنعت و مردم در اقتصاد مقاومتی
- تاریخچه در ایران
- ضرورت اقتصاد مقاومتی
- اقتصاد سیاسی مقاومتی
- اقتصاد مقاومتی مبتنی بر اقتصاد اسلامی
- اقتصاد مقاومتی راهحل تحریم اقتصادی
- اقتصاد مقاومتی، اجباری در مقابل نقطهضعفهای اقتصادی
- شناخت چالش ها مقدم بر ارائه راهکارها
- راهکارها و چالش ها
- تقویت و حمایت از اقتصاد دانش بنیان
- مدیریت مصرف
- تقویت بخش خصوصی
- مسئله منابع ارزی
- درآمدی بر اقتصاد مقاومتی
- الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی
- موانع اقتصاد مقاومتی
- ارکان اقتصاد مقاومتی
- راههای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی چیست؟
- موانع اجرای اقتصاد مقاومتی
- نقش اقتصاد مقاومتی برای مقابله با تحریم ها را چگونه ارزیابی می کنید
- اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد بسته و خودکفاست یا اقتصادی باز و در تعامل با کشورهای دیگر است.
- اهمیت و ارزش تولید و کارآفرینی در اقتصاد مقاومتی
- کارآفرینی، خلاقیت و خطرپذیری در حوزه اقتصاد
- کارآفرینی، بنیاد اقتصاد مقاومتی
- اهمیت غرقه سازی جامعه
- نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی
- اقتصاد، قوام جامعه انسانی
- علوم بشری در خدمت اقتصاد و آسایش بشری
- مولفه های اقتصادی
- کارآفرینی مفید
- تجارت و بازرگانی ملی در اقتصاد مقاومتی
- نقش کیفیت در اقتصاد مقاومتی
- اتقان و استواری در امور، گامی به سوی کمال
- عوامل ایجادی کیفیت
- اهمیت زیباشناسی در کیفیت
- نقش کیفیت در اقتصاد
- نتیجه گیری
- منابع و مأخذ
چکیده
بنابراین، از مهمترین مولفه ها و شاخصه های اقتصاد مقاومتی باید از خودباوری و اعتماد جامعه دانست؛ زیرا تا زمانی که جامعه از نظر فکری و فرهنگی به این مرحله از رشد و بالندگی نرسد که ما می توانیم، هرگز نمی تواند چنین اقتصادی را شکل بخشد.
مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی به معنای مدیریت افکارسازی جامعه به گونه ای است که بتواند نسبت تعادلی و تکاملی را میان عوامل و متغیرهای تشکیل دهنده اقتصاد مقاومتی شکل دهد. در این جا برخلاف مهندسی فرهنگی، خود فرهنگ به عنوان یک موضوع قابل مدیریت در دستور کار قرار می گیرد تا چنین رویکرد فرهنگی در جامعه برای رسیدن به هدفی چون اقتصاد مقاومتی پدید آید.
نویسنده در این مطلب با مراجعه به آموزه های وحیانی اسلام بر آن است تا نقش مهندسی فرهنگ را در تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کند و راهکارهایی جهت مدیریت فرهنگی بیان ارائه دهد.
مقدمه
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و عدم توفیق آمریکا برای به انحراف کشاندن و مصادره انقلاب، لجاجت آشتی ناپذیری بدلیل از دست رفتن منافع خود از خویش نشان داده است و این لجاجت و دشمنی در سه دهه بگونه های مختلف ظهور و بروز کرده است .در طول چند سال اخیر برای بحران سازی در بحث برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران، تلاش بی وقفه ای برای استفاده از این ابزار غیر قانونی آغاز کرده و در طول یک ماه گذشته با اجرای تحریم خرید نفت ایران با مساعدت کشورهای اروپایی و هم چنین تحریم بانک مرکزی از سوی آمریکا تلاش مذبوحانه خود را به اوج رسانده است.در مقابل اتخاذ چنین رویکردی ازسوی غرب مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و آن را به عنوان یک روش مهم و استراتژیک در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور عنوان کردند.
نکته جالب توجه در این میان آن است که با اتخاذ چنین رویکردی، عملاً گلوله های رها شده غرب به سوی نظام جمهوری اسلامی بی اثر می شود. ایشان در این باره فرمودند: “ما چند سال پیش «اقتصاد مقاومتى» را مطرح کردیم. همهى کسانى که ناظر مسائل گوناگون بودند، می توانستند حدس بزنند که هدف دشمن، فشار اقتصادى بر کشور است. معلوم بود و طراحىها نشان میداد که اینها میخواهند بر روى اقتصاد کشور متمرکز شوند. اقتصاد کشور ما براى آنها نقطهى مهمى است. هدف دشمن این بود که بر روى اقتصاد متمرکز شود، به رشد ملى لطمه بزند، به اشتغال لطمه بزند، طبعاً رفاه ملى دچار اختلال و خطر شود، مردم دچار مشکل شوند، دلزده بشوند، از نظام اسلامى جدا شوند؛ هدف فشار اقتصادى دشمن این است، و این محسوس بود؛ این را انسان میتوانست مشاهده کند.
ضرورت و اهمیت تحقیق
بدیهی است با توجه به آنکه دفاع دارای جنبه ها و اشکال متنوع و گوناگونی است در بعد اقتصادی نیز دفع حمله و استراتژی دشمن را می توان یک دفاع همه جانبه از سوی تمام جامعه به حساب آورد. در این برهه از زمان که دشمن با تمام توان خود پای به میدان گزارده تا آخرین تیر خود را به سوی اقتصاد مملکت رها نماید یافتن الگوهایی برای تبدیل هجمه دشمن به یک فرصت می تواند بسیار تاثیر گزار و ایده آل باشد. بدیهی است اتخاذ مواضع دفاعی و انفعالی صرف نه تنها باعث پیشروی و گستاخی بیشتر دشمن خواهد شد بلکه زمینه را برای برنامه ریزی و اجرای برنامه های آتی دشمن فراهم می نماید. در حالیکه دستیابی به چنین راه حل هایی نه تنها باعث بوجود آمدن شرایط مناسب اقتصادی می گردد بلکه در داخل کشور باعث افزایش اعتماد اقشار مختلف جامعه به دولت شده و آستانه تحمل مردم را در برابر نوسانات آتی افزایش خواهد داد. از سوی دیگر نیز در آن سوی مرزها دشمن را در موضع انفعال قرار می دهد و علاوه بر یاس و ناامیدی دشمن باعث خواهد شد تا برنامه ریزی های او ناکارامد به نظر بیاید و استراتژی خود را در این زمینه شکست خورده بیابد تا آنجا که چندی پیش بیست و چهار نفر از اعضای کنگره آمریکا در نامه ای به اوباما ناکارامدی سیاست تحریم را در قبال ایران به او گوشزد کرده بودند و خواستار تغییر رویکرد او در قبال ایران بودند.
پرسش تحقیق
شاخصه های دفاع با عنوان تبدیل تهدید ها و تحریم های اقتصادی به فرصت های اقتصادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی کدامند؟
اهداف تحقیق
شناخت شاخصهای کاربردی برای مبارزه با تحریم های اقتصادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی هدف اصلی تحقیق است و سپس با شناخت چنین مولفه هایی می توان پیشنهاد هایی برای چگونگی تبدیل تهدیدها به فرصت ارایه نمود. بنابراین همانطور که از عنوان تحقیق نیز بر می آید ابتدا به شناخت اقتصاد مقاومتی خواهیم پرداخت و پس از آن ظرفیت های تبدیل تحریم ها به فرصت هایی برای شکوفایی و بالندگی اقتصادی کشور بررسی میشوند
در این تحقیق از روش توصیف –تحلیلی استفاده شده است. در این نوشتار ابتدا شاخصه های اقتصاد مقاومتی با توجه به نظرات نخبگان و راه پردازان اقتصادی و به ویژه بیانات راهگشا و عالمانه رهبر فرزانه انقلاب تبیین میگردد و پس از آن چگونگی تبدیل آنها به فرصت های اقتصادی در قالب شاخصه های کاربردی ارایه می شود.
پیشینه تحقیق
تا کنون مقالات مختلفی در باب اقتصاد مقاومتی به رشته تحریر در آمده است که در ذیل به بعضی از آنها اشاره می شود:
«حسین تاج آبادی» در مقاله ای با عنوان اقتصاد مقاومتی ،الگوهایی از آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
«رهبر معظم انقلاب »نیز بار ها و در جلسات مختلف در این باره بحث نموده اند که بخشی از آنها بدین شرح است:
الف-2/6/1391 در دیدار با ریاست جمهوری و هیئت دولت بر لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی و راهگشایی آن تاکید نمودند.
ب-16/5/1391 در دیدار با دانشجویان بحث اقتصاد تهاجمی را مطرح نمودند
ج-8/5/91در دیدار با پژوهشگران و مدیران شرکتهای دانش بنیان در مورد ابعاد مختلف تحریمها و بخصوص اقتصادی سخنانی ایراد فرمودند و بر لزوم ارتقا سطح دانش و رابطه آن با اقتصاد مقاومتی تاکید نمودند.
د-3/5/1391 در دیدار با کارگزاران نظام بحث مقاومت مدبرانه و کاهش وابستگی به نفت ،مدیریت مصرف و حداکثر استفاده از زمان و منابع را از شاخصه های اقتصاد مقاومتی معرفی نمودند.
ه-16/6/1389 در دیدار با کارآفرینان سراسر کشور که خود مقوله کار آفرینی را یکی از مهمترین شاخصه های اقتصاد مقاومتی بر شمردند.
«امام خمینی ره»نیز به طور جداگانه در صحیفه و یا وصیت نامه سیاسی خود مولفه های مختلفی را از اقتصاد مقاومتی برشمردند که از آن جمله میتوان به اعتماد به نفس در تولیدات داخلی،عدم وابستگی به اقتصاد نفتی،قبح واردات غیر ضروری،تبلیغات دشمن و…اشاره نمودند و حتی از محصره اقتصادی با عنوان یک برکت یاد نمودند.
«محمد کاظم انبارلویی» نیز در مقاله مفصلی با نام “راهبردهای اقتصاد مقاومتی کدامند”مولفه های مختلف آنرا بررسی و تبیین نموده است.
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش تحقیق
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
بیراموند –
بسیار عالی