توضیحات
عنوان: تحقیق ارزیابی عملکرد توانمندی های تکنولوژیک صنایع روشنایی
آسیف آلحق و همکاران فنآوریهای کنترل نور در صنایع، عملکرد آنها و عوامل موثر بر روشنایی را مورد بررسی قرار دادند. آنها انواع مختلف سیستمهای کنترل، توسعه فنآوریهای مرتبط با آن، صرفهجوییهای گزارش شده از کاربرد آنها و عوامل موثر بر عملکرد آنها را در پژوهش خود ذکر کردند، که مهمترین عوامل مطرح شده توسط آنها به شرح زیر است:
بخش قابل توجهی از مصرف انرژی ساختمان و صنایع را تشکیل میدهد. سیستمهای کنترل روشنایی اتوماتیک با کاهش زمان کار لامپها براساس عوامل مختلفی مانند اشغال، زمان روز، دسترسی به نور روز، مصرف انرژی را کاهش میدهند. تکنولوژیهای مختلفی وجود دارند که کنترل نور را انجام میدهند. این تکنولوژیها در پارامترهای ورودی خود، روش کنترل آنها، الگوریتم کنترل، هزینه نصب، پیچیدگی راهاندازی و غیره متفاوتند. هر یک از طرحهای کنترل دارای مجموعهای منحصر به فرد از عوامل موثر بر عملکرد آنها در زمینه صرفهجویی در انرژی هستند.
سوئیچینگ مبتنی بر حرکت – بسته به حرکتی که توسط حسگر اشغال شناسایی شده است، چراغها را روشن یا خاموش میکند. هنگامی که ناحیهای که توسط سنسور تحت پوشش قرار گرفته است، برای مدت زمانی از پیش تعیین شده خارج شود، چراغها خاموش میشوند. آنها در حالت فعال قرار میگیرند، زیرا اشغال توسط حسگرها شناسایی میشود. به طور طبیعی، تنظیم زمان تاخیر پایینتر، صرفهجویی بیشتری میتواند بهدست آورد. اما در بعضی موارد، به ویژه در اتاق هایی که ورود و خروج مسافران نامنظم است، زمان تأخیر کوتاهتر میتواند باعث نارضایتی کاربران اتاق شود، زیرا اغلب خود را به فضاهای کاری کاملا تاریک میرسانند.
از سوی دیگر، دورههای تاخیری بیشتر، پتانسیل صرفهجویی در انرژی را از سیستم کنترل کاهش میدهد. بنابراین واضح است که قبل از اجرای سیستم کنترل، الگوی رفتار اشغال اتاق یا منطقه باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرد تا توازن بهینه بین صرفهجویی انرژی و رضایت کاربر بهدست آید. این نوع طرح برای دفاتر صنایع ترجیح داده میشود.
کم نور شدن حرکت میتواند چراغها را هنگامی که هیچ فاصلهای برای یک فاصله زمانی تعیین شده وجود ندارد، شناسایی کند. در مقایسه با سوئیچینگ، این سیستم هزینههای نصب شده بیشتر را به دلیل ضرورت استفاده از تابلوهای کنترل نور برای کنترل خروجی نور لامپها افزایش میدهد.
سنسورهای التراسونیک دومین تکنولوژی برجسته سنجش اشغال است که در مدت زمان طولانی در حال توسعه و اجرای عملی است. این دستگاه ها بر اساس اصل اثر داپلر کار میکنند. آنها امواج صوتی اولتراسونیک را منتشر میکنند و آن را با سیگنالهای منعکس مقایسه میکنند. هنگامی که یک موج صوتی اولتراسونیک منتشر شده از یک شی استاتیک منعکس میشود، سیگنال منعکس، همان طول موج سیگنال منتشر شده را دارد. اما وقتی که جسم حرکت میکند، طول موج سیگنال منعکس متفاوت خواهد بود. این اصل اثر داپلر اصل اصلی تشخیص حرکت با حسگرهای اشباع اولتراسونیک است.
یک مزیت کلیدی این تکنیک این است که امواج التراسونیک از طریق سطوح اتاق منعکس میشوند، بنابراین سنسورهای اشباع اولتراسونیک در مقایسه با سنسورهای دیگر نیازی به زمینه دید ندارند. این به این معنی است که سنسورهای التراسونیک در تشخیص حرکت ساکنان بسیار موثر هستند، که میتواند در فضاهای داخلی مفید باشد. قابلیت اطمینان سنسورهای اولتراسونیک در تشخیص حضور در فواصل طولانی با تحقیق اثبات شده است. حساسیت اضافه شده نیز باعث ایجاد مشکل در این نوع سنسورها میشود. جنبشهایی که از فعالیت در اتاق غیر از جنبش ساکن میآیند، میتوانند این سنسور را مهار کنند.
پژوهشگران از این تحقیق نتیجه گرفتند که سیستمهای کنترل نور میتوانند صرفهجوییهای قابل توجهی در انرژی و کاهش هزینههای برق را به همراه داشته باشند. کاهش تقاضای برق همچنین دارای تاثیر مثبت زیست محیطی ناشی از کاهش اثرات کربن است. اما هر یک از تکنولوژیها کنترل داراییهای مختلفی دارد که عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. الگوی رفتار ساکنان، خواص هندسی اتاق یا ساختمان، ورودی نور روز، نوع کار انجام شده و غیره اثرات عمیقی بر روی سیستمهای کنترل روشنایی دارد، تنها با بررسی دقیق این عوامل میتوان راهاندازی مناسب را انجام داد که میتواند منجر به صرفهجویی در انرژی و همچنین رضایت شغلی شود.
منابع
[1] ul Haq, Mohammad Asif, Mohammad Yusri Hassan, Hayati Abdullah, Hasimah Abdul Rahman, Md Pauzi Abdullah, Faridah Hussin, and Dalila Mat Said. “A review on lighting control technologies in commercial buildings, their performance and affecting factors,” Renewable and Sustainable Energy Reviews 33 (2014): 268-279.
[2] Görgülü S, Ekren N. Energy saving in lighting system with fuzzy logic controller which uses light-pipe and dimmable ballast. Energy Build 2013; 61:172–6.
[3] Li DHW, Lam JC. Evaluation of lighting performance in office buildings with daylighting controls. Energy Build 2001; 33:793–803.
[4] Winterbottom M, Wilkins A. Lighting and discomfort in the classroom. J Environ Psychol 2009; 29:63–75.
[5] Wen Y-J, Agogino AM, Personalized dynamic design of networked lighting for energy-efficiency in open-plan offices. Energy Build 2011; 43:1919 –24
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.