توضیحات
عنوان: اثرات مثبت و منفی صنعت توریسم
- مقدمه
- تعریف توریسم
- تاریخچه صنعت توریسم در ایران و جهان
- گونههای مختلف صنعت توریسم
- اثرات مثبت و منفی صنعت توریسم
- نتیجه گیری
1-مقدمه
در حال حاضر گردشگري (صنعت توریسم)، به عنوان يكي از بزرگترين و متنوع ترين صنايع دنيا مطرح میباشد و رشد سريع آن تغييرات اجتماعي، اقتصادي و محيطي فراواني را به دنبال داشته است و به همين دليل نيز به يك حوزه مهم مطالعاتي بين پژوهشگران مبدل شده است. از نظر اقتصادی، گردشگري بينالمللی بيشترين عايدي را ايجاد ميکند، دريافتيهای ارزي حاصل از گردشگري بينالمللی بيشتر از محصولات نفتي، خودرو و تجهيزات ارتباطي تأمين ميشود. گردشگري نقش مهمي در ترغيب سرمايهگذاری در زيرساختها، ايجاد درآمد براي دولت و اشتغالزایی مستقيم و غيرمستقيم در سراسر دنيا داشته است.
گردشگري در بستر محيط جغرافيايي صورت ميگیرد كه متشكل از محيط طبيعي، فرهنگي و اجتماعي است. هر يك از اين دو محيط متشكل از عواملي هستند كه به نوعي بر گردشگري تأثيرگذار است و از آن تأثير ميپذیرد. گردشگري ميتواند اثرات متفاوت و قابل توجهي در منطقهی گردشگر پذير بر جاي بگذارد. اين اثرات ميتوانند اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي ، سياسي و زيست محيطي باشند. با توجه به پيچيدگي و همچنين گستردگي فعاليتهای گردشگري اثرات ناشي از آن نيز ابعاد به هم پيوستهی بسياري دارند كه بايد در مطالعهی اثرات گردشگري به آنها توجه شود . در بررسي و ارزيابي اثرات گردشگري شاهد گرايش بسياري به تأكيد بر اثرات مثبت و ناديده انگاشتن و يا عدم توجه لازم به اثرات منفي ناشي از آن هستيم. حال آن كه بيشتر تحقيقات انجام گرفته پس از دههی 1970 نشان دهندهی اين امر هستند كه اثرات منفي گردشگري از اثرات مثبت آن بيشتر است. در پي رشد روز افزون گردشگري اين صنعت ميتواند اثرات مخرب و جبران ناپذيري را بر محيط و جوامع محلي وارد آورد. در این تحقیق، به اثرات مثبت و منفی صنعت توریسم میپردازیم.
2-تعریف توریسم
سازمان جهانی گردشگری در سال ۱۹۹۵ یک تعریف جامع و کلی از مفهوم توریسم منتشر کرد:
“مجموعه فعالیتهای افرادی که به مکانی جغرافیایی غیر از مکان فعلی زندگی خود سفرکرده و حداقل از یک شب و حداکثر تا یک سال در آن مکان جدید اقامت بر میگزینند و هدف آنها از مسافرت نیز گذراندن اوقات فراغت و تفریح و گشت و گذار است، درحالیکه اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد نیز شامل آن فعالیتها نمیشود، توریسم میگویند. براساس این تعریف افرادی که شامل این حوزه میشوند نیز توریست یا گردشگر نامیده میشوند.
واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط اقدام به مسافرت نمودند. با افزایش توان مالی خانوادهها و مردم و افزایش طول عمر انسانها این امر ممکن شد. اکثر توریستها اغلب برای یافتن یک آب و هوا، فرهنگ و طبیعت جدید، متفاوت و بکر دست به سفر میزنند و هدف آنها از سفر کردن این امر میباشد. مثلاً برای دیدن ساختمانهای معروف جهانی و آثار هنری کلاسیک، آموختن زبانهای جدید یک کشور خاص و یافتن طعمهای جدید در غذاهای متفاوت. گردشگری حرفهای و سازمانیافته امروزه یک صنعت بسیار مهم و حیاتی در تمام جهان است و بعضی کشورها حتی تا نزدیک به کل درآمد ناخالص ملی خود را مدیون این صنعت جذاب هستند.
3-تاریخچه صنعت توریسم در ایران و جهان
از گذشتههای دور مردم به منظور خرید، گشت و گذار، بازدید از اماکن تاریخی و شهرهای بزرگ، با ابتداییترین وسایل به سفر میرفتند. آنان اغلب در قالب کاروان و بطور دستهجمعی سفر میکردند. بسیاری از این کاروانها راهنمایانی نیز داشتند.
شاید بتوان سومریان را اولین قومی دانست که اقدام به سفرهای تجاری میکردند. در مصرحدود پنج هزار سال پیش سفرهای دریایی آغاز شد. پس از اختراع چرخ، چرخ و ارابههای چرخدار را از هر راهی نمیتوانستند عبور دهند. به همین منظور راهها ساخته شدند. اورها، بابلیان، مصریان، ایرانیان و یونانیان در این زمینه پیشگام بودند. آتن از نیمه دوم قرن پنجم پیش از میلاد به شهری با جاذبههای فراوان برای گردشگری تبدیل شده بود. اما امپراطوری روم با ثروت و امکاناتی که برای مردمانش فراهم کرده بود و جادهها و جاذبههای گردشگری و امکانات اقامت مسافران، جزء اولین کشورهایی بود که نوعی از گردشگری را پایهگذاری کرد که به سبک و سیاق گردشگری امروزی نزدیک است. رومیها برای دیدن بناهای تاریخی مانند معابد مشهور در مدیترانه به ویژه اهرام و آثار تاریخی مصر سفر میکردند. یونان و آسیای صغیر محل بازیهای المپیک، آب گرمهای طبی، استراحتگاههای ساحلی، تماشاخانهها، جشنها و رقابتهای پهلوانی از جاذبههای گردشگری آن دوران به شمار میآید.
در قرنهای چهارم و پنجم میلادی با سقوط امپراطوری روم، امنیت سفرهای تفریحی و گردشگری در اروپا دچار بحران شد و از فروپاشی این امپراطوری (یعنی آغاز قرن وسطی) تا دورۀ رنسانس (تا قرن ۱۴ م) سفر در اروپا با خطرات بسیار همراه بود. مهمترین حادثه قرون وسطی در اروپا را میتوان جنگهای صلیبی دانست. در پایان قرون وسطی، بسیاری از زائران به زیارتگاههایی مانند Canterbury در انگلستان و سنت جیمز در Composteia سفر میکردند. عدهای اندک شمار نیز به سفرهای طولانی، پرهزینه و اغلب خطرناکی چون سرزمین مقدس میرفتند. یکی از عواملی که سفر را در دنیای باستان توسعه داد، تجارت کالا علیالخصوص ابریشم و ادویهجات بود که از شرق به غرب حمل میشد و برای این منظور جاده ابریشم احداث شد که تا قرنها محل عبور تجار، مسافران و نمایندگان حکومتها در زمانهای قدیم بود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.