توضیحات
عنوان: بهبود عملکرد گشتاور ماشینهای رلوکتانسی سوییچ شونده با کاهش متقابل اثر اشباع
عنوان انگلیسی:
Improved Torque Performance of Switched Reluctance Machines by Reducing the Mutual Saturation Effect
- مقدمه
- آثار تزویج متقابل و آثار اشباع متقابلحلیل اشباع متقابل
- اثر اشباع متقابل روی پیوستگی شار فاز
- نتیجه گیری
شرح مختصر- ماشین های رلوکتانسی سوئیچ دار (SRM ها) معمولا برای کار در ناحیه اشباع طراحی می شوند، وجریان های فاز برای اخذ بهترین گشتاور خروجی دارای اورلپ یکسان هستند. این امر سبب آثار اشباع متقابل می شود. در این مقاله این آثار به دقت بررسی می شوند. نتایج تجربی اثر بزرگی و جهت جریان پیشفاز و جریان پسفاز بر شار فاز کاری را نشان می دهند. علاوه بر این، اثر اشباع متقابل روی گشتاور خروجی نشان داده می شود. اتصالات سیم پیچ فاز می تواند گشتاور خروجی را افزایش دهد.
مقدمه
SRM به دلیل ساختار ساده، تلرانس خطای بالا و پتانسیل سرعت بالا مورد توجه دانشگاه و صنعت قرار گرفته است. به هر حال یکی از اشکال های SRM این است که به دلیل ساختار، اصل کموتاسیون و شار اشباع, ریپل گشتاور افزایش می یابد. روش های مختلفی برای کنترل گشتاور SRM مطالعه شده اند. با توجه به اینکه صحبت از شار است، اغلب از روش های FEM برای محاسبه پیوستگی شار، اندوکتانس، جریان و گشتاور لحظای و استاتیک SRM استفاده می شود. برای کمینه کردن ریپل گشتاور، اورلپ رسانایی فاز مطلوب است. در این ناحیه ی اورلپ، نمی توان از برخی از برهم کنش های فاز ممانعت کرد. معمولا، پیوستگی شار فاز و گشتاور SRM به صورت مستقل بررسی می شوند. (به عنوان مثال، از آثار متقابل بین فازها، به جز SRM بسیار دقیق(Fully pitched)، اغماض می شود). معمولا نتایج دارای دقت کافی هستند. ولی زمانی که به درجه کنترل بالا نیاز است، آثار متقابل بایستی در نظر گرفته شوند.
برهم کنش بین فاز ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
آثار تزویج متقابل و آثار اشباع متقابل.
تزویج متقابل به دلیل شاری است که با لینک شدن دو فاز بوجود می آید. اشباع متقابل به دلیل تحریک فاز دوم روی سطح اشباع فاز اول پدید می اید. سطح اشباع روی پیوستگی شار و گشتاور خروجی تاثیر گذار است. در اکثر موارد، SRM (به جز SRM با سیم پیچ های بسیار دقیق) برای تزویج متقابل کوچک طراحی شده اند. کنترل فازها را می توان به صورت مستقل انجام داد. به هر حال با توجه به اینکه SRM برای کار در ناحیه اشباع طراحی شده است، تحریک فاز دیگر، که روی مسیر شار تاثیرگذار است، سطح اشباع فاز اول را تغییر می دهد. این اثر به دلیل اشباع پشت هسته، که بین فازها مشترک است ایجاد می شود. برخی از کارهای قبلی آثار تزویج متقابل را مد نظر گرفته اند، اما بیشتر کارهای قبلی آثار اشباع متقابل بین فازها را در نظر نگرفته اند. در ایده های مربوط به آثار اشباع متقابل ارائه شدند که اکثرا از دید طراحی موتور هستند. مولفین به این نتیجه رسیده اند که عرض هسته استاتور هنگام تحریک دو فاز روی ریپل گشتاور تاثیر گذار است. این ایده ها یک راهنمای طراحی برای موتور SR با ریپل گشتاور پایین با تحریک چند فاز ارائه می دهند.اثر اشباع متقابل به دقت در این مقاله بررسی می شود: تاثیر جریان پیشفاز روی شار نشتی فاز کاری، تاثیر جریان پسفاز روی شار نشتی فاز کاری و اثر اشباع متقابل روی گشتاور خروجی.هرچه تعداد فازها بیشتر می شود، اورلپ بیشتری بین فازهای در حال کار بوجود می آید. بنابراین اثر متقابل در موتورهای چار-پنج فاز بیشتر از موتورهای سه فاز است. نتایج تجربی روی SRM های8/6 چهارفاز در آزمایشگاه تحلیل های این مقاله را تایید می کنند.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.