توضیحات
عنوان فارسی: مسئله ی قیمت گذاری مکان یابی مسیریابی حداکثرسازی سود: الگوریتم شاخه و قیمت
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
A ProÞt-Maximization Location-Routing-Pricing Problem: A Branch-and-Price Algorithm
چکیده: این مقاله برای اولین بار مسئله ی مکانیابی مسیریابی حداکثرسازی سود با تقاضای حساس به قیمت را در نظر میگیرد. این مسئله، مکان تسهیلات، تخصیص وسایل نقلیه و مشتریان به تسهیلات مقرر و تصمیمات قیمتگذاری و مسیریابی به منظور حداکثرسازی سود کلی مشتریان. یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح آمیخته ارائه میشود که تنها برای حل نمونه هایی با اندازه کوچک با حلگرهای بهینه سازی تجاری قابل استفاده است. سپس، این مدل به عنوان یک مدل بسته بندی مجموعه مجدداً فرمولبندی میشود و توسط الگوریتم کارآمد شاخه و قیمت برای نمونههایی با اندازه بالا حل میگردد. الگوریتم پیشنهادی همچنین برای حل مسئلهی مکانیابی مسیریابی با سودی که در آن تقاضاها حساس به قیمت نیستند، مورد استفاده قرار میگیرد، که تابه حال توسط هیچ پژوهشی در نظر گرفته نشده است. مطالعه ی عددی ما، مزیت مدل یکپارچهسازی شده را نشان میدهد.
کلمات کلیدی: مسئله ی مکان یابی مسیریابی (LRP)، مسئله ی مسیریابی وسایل نقلیه با سود (VRPP)، تقاضاهای حساس به قیمت و قیمت گذاری تحویل، برنامه ریزی خطی عدد صحیح آمیخته (MILP)، شاخه و قیمت و تولید ستونی.
1- مقدمه
مسائل مکانیابی مسیریابی (LRPs) شامل انتخاب عدد بهینه و مکانهای تسهیلات، تخصیص مشتریان به تسهیلات مقرر و ایجاد مسیر تحویل است. این کلاس از مسائل تصمیم از اواسط دههی 1970 مورد مطالعه قرار گرفتهاند. لاپورت (1988) یک بررسی بر LRPهای متمایز انجام داد و فرمولاسیونهای مختلف مسئله و همچنین روشهای حل و نتایج محاسباتی مورد استفاده تا سال 1988 را تشریح میکند. مین و همکارانش (1988) LRPها را مورد بررسی قرار داد و از یک طرح طبقهبندی دو جهته برای LRPها از نظر مشخصات مسئله و روشهای حل استفاده نمود. یک مرور دقیق از مدلهای LRP، کاربردها و روشهای حل توسط ناگی و سالهی (2007) و لوپز و همکارانش (2013) ارائه شد. در مطالعات اخیر، انواع جدیدی از LRPها مطرح میشوند که به طور همزمان مکانیابی، مسیریابی و دیگر تصمیمات از جمله تصمیمات موجودی را بهینه میکنند. احمدی-جاوید و آزاد (2010) مدلی برای اولین بار در یک سیستم زنجیره تامین اتفاقی ارائه داد . احمدی-جاوید و صادقی (2013) یک مسئلهی مکانیابی مسیریابی را با ریسکهای اختلال در توزیع در یک شبکه زنجیره تامین مطالعه کردند. برای یک مرور جامع و کامل از LRPها، میتوان به یک بررسی جدید انجام شده توسط پرودهون و پرینس (2014) و درکسل و شنایدر (2015) اشاره کرد.
مدلهای LRP ارائه شده در این مرور ادبی به طور معمول برخی از معیارهای عملکرد را حداقلسازی میکنند. معیارهایی پر کاربرد عبارتند از توابع هزینه در حالی که برخی از مطالعات دیگر معیارهای متفاوتی مانند مدت زمان انتظار تمام مشتریان، طول کلی لغزش، مدت زمان انتظار ماکزیمم یک مشتری معمولی، متوسط طول مسیر به ازای هر مشتری، متوسط مدت زمان انتظار به ازای هر مشتری، متوسط زمان پاسخ، مسیرهای ماکزیمم را مورد استفاده قرار میدهند (آورباخ و برمن، 1994؛ آورباخ و همکارانش، 1994؛ جمیل و همکارانش، 1994؛ آورباخ و برمن، 1995؛ آورباخ و برمن، 2002). علاوه بر این، مدلهای LRP اغلب فرض میکنند که هر مشتری تنها یکبار بازدید میکند اما مقالاتی نیز وجود دارند که در آنها مشتریان بیش از یکبار بازدید میکنند. به عنوان مثال، در مقالهی نگی و صالحی (1998)، دو بازدید برای یک مشتری مجاز میباشد یا در مقالهی آورباخ و همکارانش (1994) و آورباخ و برمن (1995)، برخی از مشتریان تصادفی نیازی به بازدید نداشتند در حالی که در مقاله آلباردا-سامبولا و همکارانش (2007)، به برخی از مشتریان منتخب تصادفی خدمات ارائه نمیشود (برای کسب اطلاعات بیشتر به مرور انجام شده توسط لوپز و همکارانش (2013) رجوع کنید).
بر اساس اطلاعاتی که ما در دست داریم، مطالعات کمی در ارتباط با LRPها با اهداف حداکثرسازی سود انجام شدهاند که در آنها بازدید تمام مشتریان اجباری نیست. با این وجود، در مفاهیم مرتبط با این موضوع ازجمله مسئله مسیریابی وسیله (VRPها) و مسئله فروشنده دوره گرد (TSPها)، مطالعات متعددی وجود دارند که مسائل مسیریابی را با اعمال هیچ محدودیتی در خدمترسانی به تمام مشتریان در نظر میگیرند و به برخی از مشتریان هیچ خدمتی ارائه نمیشود تا توابع هدف مبتنی بر سود را افزایش دهند. در حقیقت، ممکن است راضی کردن تمام مشتریان سودآور نباشد زیرا هزینه خدمترسانی به برخی از مشتریان ببیشتر از درآمدی است که از آنها حاصل میشود. در ادامه، ما به طور مختصر مروری از این کلاس از VRPها خواهیم داشت که مسائل مسیریابی وسیلع با سود (VRPPها) نامیده میشوند.
برخلاف VRPهای سنتی، VRPPها به صورت همزمان مجموعهای از مشتریان را از مشتریان بالقوه انتخاب میکنند و مسیرهایی را برای خدمترسانی به آن مشتریان منتخب طراحی میکنند. در این مسائل، بازدید هر مشتری یک سود دارد که اهمیت نسبی آن در مقایسه با مشتریان دیگر را نشان میدهد. از این رو، دو هدف متناقض در این مسائل وجود دارند: حداکثرسازی هزینه مسیر و حداکثرسازی سود. بسته به این که چگونه این اهداف مورد استفاده قرار میگیرند، سه کلاس از VRPPها در این مرور ادبی مورد بررسی قرار گرفتهاند: مسئله مسیر سودآور (PTPها)، مسئله جهتگیری تیمی (TOPها) و مسئله مسیریابی جمعآوری جایزه (PCRPها). در PTPها، هر دو هدف در یک هدف واحد ترکیب شدهاند که حداکثرسازی تفاوت بین سود کلی جمعآوری شده و هزینه کلی مسیر است. در TOPها، هدف حداکثرسازی سود کلی جمعآوری شده است در حال یکه هزینه کلی مسیر از یک آستانه تعیین شده تخطی نمیکند. در PCRPها، هدف حداقلسازی هزینه کلی مسیر به گونهای است که سود کلی جمعآوری شده بیشتر از مقدار از پیش تعیین شده باشد. فیلت و همکارانش (2005) TSPها با سود را مورد بررسی قرار دادند که زیرکلاس از PTPها به حساب میآیند و ونستینوگان و همکارانش (2011) و گوناوان و همکارانش (2016) مقالاتی را در مورد TOPها مرور کردند. برای بررسی کلی VRPPها، میتوان به مطالعهی آرچتی و همکارانش (2014) و مراجعه آن رجوع کرد. نمونههایی از مطالعات جدید در مورد این موضوع عبارتند از ویدال و همکارانش (2015)، الحاجی و همکارانش (2016)، آرچتی و همکارانش (2017) و گنسترر و همکارانش (2017).
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.