توضیحات
عنوان فارسی: افزودنی های قير امولسيون
- چکیده
- مقدمه
- عوامل موثر بر عملکرد مخلوط های امولسیونی
- ویسکوزیته امولسیون های قیری
- استحکام پلیمرها در برابر تغییر شکل پذیری و تغییرات دمایی
- استحکام امولسیون های قیری در برابر تغییر شکل
- مکانیزم عملکرد اصلاح قیر با مواد افزودنی
- نتیجه گیری
- منابع و ماخذ
چکیده:
افزودنی های امولسیون های قیری ، در واقع مواد پلیمری ، لاستیک و … هستند که در بهبود خصوصیات عملکردی امولسیونهای قیری و مخلوط های امولسیونی، نظیر پایداری ، نشست ، ویسکوزیته ، پوشش مصالح ، نگهداری مصالح ، مقاومت در برابر تغییر شکل و… بکار می رود. این مواد اصلاح کننده یا در اصلاح قیر پایه که امولسیون از آن تهیه میشود بکار می رود و یا در امولسیون قیر اضافه میشوند که در هر دو حالت مکانیزم اصلاح متفاوت می باشد . در این تحقیق سعی شده ابتدا با مروری بر عوامل موثر بر خصوصیات امولسیون های قیری و عملکرد مخلوط های امولسیونی نقش مواد افزودنی بررسی گردد. در ضمن به مکانیزم اصلاح قیر توسط مواد افزودنی اشاره شده است.
- مقدمه
ویسکوزیته مناسب و عدم ته نشینی ذرات قیر از ویژگی های مهم امولسیون های قیری هستند که بیشتر استاندارد های معتبر دنیا برای آنها محدوده های کنترل قرار داده اند. ویسکوزیته امولسیون های قیری مستقیماً در کیفیت اجرای لایه های امولسیونی و نیز عملکرد بعدی آنها موثر است.مسائل و مشکلات ویسکوزیته بالا ونیز تاثیر انتخاب مواد امولسیون ساز و افزودنی بر ویسکوزیته قیرهاف از جمله موارد قابل بررسی است، علاوه بر آن مقاومت در برابر خستگی ، استحکام در برابر تنش و کرنش و نگهداری مصالح از ویژگی های بارز امولسیونهای قیر هستند که در عملکرد آسفالت های امولسیونی موثر می باشند.
- عوامل موثر بر عملکرد مخلوط های امولسیونی
عوامل موثر بر عملکرد مخلوط های امولسیونی شامل: ویسکوزیته و ته نشینی، استحکام در برابر تنش و کرنش، استحکام در برابر تغییرات دمائی و نگهداری و حفظ مصالح سنگی در آسفالت سطحی می باشد. که در زیر به تاثیر پارامترهای مختلف بر روی این عوامل، پرداخته میشود.[2]
- ویسکوزیته امولسیون های قیری
ویسکوزیته امولسیون های قیری یکی از مشخصات عملکردی این قیرها می باشد. به عنوام مثال در آسفالت سطحی ویسکوزیته کم باعث جاری شدن قیر از سطح جاده و نیز بالا بودن ویسکوزیته ممکن است باعث شود مصالح سنگی به خوبی به سطح جاده نچسبد.
ویسکوزیته همچنین در خواص مهم دیگری نظیر ته نشینی ذرات قیر نقش دارد.ویسکوزیته پائین امولسیون های قیری عامل افزایش ته نشینی امولسیونها در دوران انبارداری می باشد.
اندازه ذرات قیر ، میزان قیر موجوددر امولسیون، فرایند و روش ساخت امولسیون، مواد امولسیون ساز و مواد افزودنی بکار برده شده، عواملی هستند که بر ویسکوزیته امولسیونهای قیری موثر می باشند.[1,2]
بطور معمول امولسیون کاتیونی زود شکن با درصد زیاد قیر برای آسفالت سطحی استفاده میشود.
نمودار 1 تاثیر درصد قیر و نوع ماده امولسیون ساز ، بر ویسکوزیته امولسیون های قیری را نشان می دهد. در این شکل مشاهده می شود که با افزایش درصد قیر در امولسیون قیری، ویسکوزیته این قیرها افزایش می یابد. در این نمودار همچنین امولسیون قیری TDA با استفاده از یک نوع امولسیون ساز معین به عنوان امولسیون مبنا با پنج نوع امولسیون قیری دیگر به نامهای A تا E با همان فرمولاسیون مقایسه شده است.[2]
نمودار 1: تاثیر درصد قیر و نوع ماده امولسیونساز بر ویسکوزیته امولسیونهای قیری
با توجه به شکل در کلیه موارد مشاهده می شود که با افزایش درصد قیر، ویسکوزیته امولسیون قیری افزایش یافته است و نیز نوع ماده امولسیونساز در ویسکوزیته امولسیون قیری موثر است. به مظور حذف تاثیر اندازه ذرات قیر در ویسکوزیته قیری ، تمام قیرهای مختلف در نمودار 1 دارای اندازه ذرات مشابه می باشند و از یک نوع قیر استفاده شده است.
با افزایش درصد قیر، ویسکوزیته افزایش می یابد.در واقع می توان چنین نتیجه گرفت که با افزایش ویسکوزیته ته نشینی کاهش می یابد، و نیز همانطوری که ویسکوزیته تابعی از نوع ماده امولسیونساز است، ته نشینی هم تابعی از نوع ماده امولسون ساز می باشد.
نمودار شماره 2 تاثیر افزودنی ها در ویسکوزیته ، ته نشینی و ابعاد ذرات قیر در امولسیون را نشان می دهد.
نمودار شماره 2: تاثیر مواد افزودنی بر ویژگی های قیر
همانطور که مشاهده می شود استفاده از افزودنی ها، که معمولا مواد پلیمری و یا خرده لاستیک می باشند، به طور چشم گیری باعث کاهش ابعاد ذرات قیر پخش شده در امولسیون شده و نیز باعث افزایش ویسکوزیته و کاهش ته نشینی می شود.همچنین با ماهش اندازه ذرات قیر در امولسیون، ویسکوزیته امولسیون قیر افزایش می یابد.[2]
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.