توضیحات
عنوان فارسی: روش رسوب نشانی مذاب (FDM)
- فصل اول
- مقدمه
- مراحل فرایند نمونه سازی
- تجسم
- تصحیح طرح
- تکرار طرح
- بهینه سازی
- آزمایشهای عملکردی
- انواع روش های نمونه سازی سریع
- استریو لیتوگرافی
- تف جوشی انتخابی لیزری
- ساخت لایهای
- چاپ سهبعدی
- تزریق سرامیک
- جاری کردن چندگانه
- فرآیند جاری کردن متعدد
- روش ترموجت
- نمونه سازی خورشیدی
- رسوب مذاب
- فصل دوم:روش رسوب مذاب (FDM)
- معرفی روش FDM
- متغیرهای فرآیند در FDM
- مواد مورد استفاده در روش رسوب مذاب
- کاربردهای روش رسوب مذاب
- پزشکی
- ریخته گری سریع
- قالب سازی سریع
- بررسی شکست قطعات تولید شده به روش رسوب مذاب تحت بارگذاری کششی
- شبیه سازی المان محدود
- کار عملی
- تحلیل پرتونگاری
- نتیجه گیری
- منابع و مراجع
فصل اول
1-1- مقدمه
یکی از روشها که جزء جدیدترین تکنولوژی روز جهان است نمونه سازی سریع[1] میباشد که از سال 1990 شرکتهای بزرگ دنیا مثل آمریکا، آلمان و ژاپن سرمایه زیادی را به این تکنولوژی اختصاص دادهاند. هدف از نمونه سازی و قالب سازی سریع توانایی تولید نمونه با خواص و ویژگیهای مواد عملکردی، در مدت زمانی کوتاه می باشد. صرف نظر از خواص مکانیکی، مواد مدل میتوانند شامل ویژگیهای دیگری از قبیل رنگ پذیری، شفافیت، انعطاف پذیری و امثال آن باشند. مهمترین مزایای ابزارسازی سریع عبارتند از:
- زمان لازم برای ساخت ابزار و یا قالب از چند ماه به چند روز یا هفته کاهش مییابد.
- هزینه تولید به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
- به علت کاهش زمان تولید و هزینهها، بسیاری از طراحان و مهندسین تمایل دارند قطعات را قبل از تولید انبوه در مرحله طراحی آزمایش کنند و در نتیجه بسیاری از عیوب طراحی از بین می رود.
- به دلیل استفاده مستقیم از اطلاعات نرم افزارهای طراحی، بسیاری از خطاهای فردی کاهش مییابند.
1-2-مراحل فرایند نمونه سازی
استفاده از فن آوریهای نمونه سازی سریع در فرآیند طراحی، تحقیق، توسعه، تولید و مونتاژ مزایای فراوانی را به دنبال دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1-2-1-تجسم[2]
مهندسان و طراحان به هنگام تجسم فضایی و نقشه خوانی از قطعه و یا مجموعهای با شکل هندسی پیچیده، ممکن است گمراه شده و آن را نادرست تفسیر و تحلیل نمایند. این مشکل صرف نظر از میزان تجربه طراح حتی ممکن است با دردست داشتن مدل CAD قطعه نیز برطرف نشود. زیرا تجسم به حالت روانی و قدرت تخیل فرد مربوط میشود و ممکن است یک نقشه به چندین حالت تفسیر گردد و تصور درستی از طرح حاصل نشود. بخصوص زمانی که قطعات پیچیده و مرکب مطرح باشند که در این حالت انسان در تجسم آنها با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. ساخت یک مدل فیزیکی در اسرع وقت با استفاده از فن آوری نمونه سازی سریع و مشاهده آن از بروز چنین خطاهایی جلوگیری میکند.
1-2-2-تصحیح طرح[3]
با استفاده از فن آوری نمونه سازی سریع میتوان بلافاصله پس از طراحی، نمونه فیزیکی را مشاهده و بررسی نمود و مورد اریابی قرار داد. از آنجا که هر طراحی همیشه به دنبال کیفیت بهتر است، چنین نمونهای میتواند برای تصحیح طراحی و ارزیابی ویژگیهای مطلوب در محصول طراحی به کار گرفته شود. به طور خلاصه میتوان گفت که در دست داشتن یک نمونه واقعی فیزیکی از جسم کمک شایانی به اطمینان بخشی طراحی، کاهش آزمون و خطا و در نهایت افزایش کیفیت بهرهوری فرآیند طراحی و تولید مینماید.
1-2-3-تکرار طرح[4]
تمامی فعالیتهای طراحی دارای یک طبیعت تکرار هستند و طراحی مجدد[5] از کارهای همیشگی طراحان است. از آنجا که یک محصول معین ممکن است از ترکیب چند جزء توسط طراح تشکیل شده باشد، میتوان در یک روش آزمون و خطا و یا طراحی مجدد و یا بهره گیری از CAD در چندین حالت مختلف این اجزاء را با یکدیگر ترکیب نمود تا شکل هندسی مورد نظر ایجاد شود. سپس آن را تحت آنالیز تنش نیرو و… مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. در صورتی که مدل این محصول از روش سنتی ساخته شده باشد، بعد از اتمام کار مدل سازی ممکن است نتوان کوچکترین تغییراتی را در آن ایجاد کرد. اما با استفاده از فرآیند نمونه سازی سریع بعد از انجام این مراحل تکراری، نمونه فیزیکی قابل لمس محصول برای بررسی در اختیار طراح قرار خواهد گرفت.
1-2-4-بهینه سازی[6]
بهینه سازی طرح میتواند کارایی محصول،کیفیت و قابلیت اطمینان آن را بهبود بخشد. فن آوری نمونه سازی سریع توام با تکنیکها و نرم افزارهای قدرتمند طراحی و آنالیز، این امکان را به طراح میدهد که بدون صرف هزینهای گزاف جهت ساخت قالب و نمونه و بدون اتلاف وقت و با دقت بسیار بالا طرح خود را آنالیز و بهینه نماید. چنین نمونهای میتواند برای اصلاح و بهینه سازی طراحی و ارزیابی ویژگیهای مطلوب در محصول طراحی به کار گرفته شود. به طور خلاصه میتوان گفت که در دست نگه داشتن یک نمونه فیزیکی از محصول کمک شایانی به افزایش کیفیت و بهره وری فرآیند طراحی و تولید مینماید.
1-2-5-آزمایشهای عملکردی [7]
با استفاده از فن آوری نمونه سازی سریع، نمونه فیزیکی قابل لمس از محصول در اختیار طراح قرار خواهد گرفت. بنابراین امکان انجام آزمایشهای عملکردی مانند مونتاژ پذیری، سهولت تولید و آسانی تعمیر و نگهداری در مورد محصول طراحی فراهم میگردد و از این طریق هزینههای طراحی و تولید کاهش مییابد. بعد از اتمام مراحل تجسم تحقیق، تکرار پذیری، بهینه سازی، مونتاژپذیری و ساخت مدل اولیه به دنبال ساخت یک نمونه واقعی از محصول نهایی خواهیم بود. در این راستا تکنیکهای زیادی موجود هستند که به طور موفقیت آمیزی برای دستیابی از یک نمونه مدل سازی سریع، به یک قطعه دارای عملکرد واقعی، با یک روش نسبتا سریع و کم هزینه استفاده میکنند. بعضی از این تکنیکها عبارتند از ریختهگری خلایی، قالبگیری با رزینهای قبل انتقال، استفاده از قطعات ماهیچهای یونیلیت و … لذا تحقیقات زیادی جهت بکار گیری این فن آوری در تولید سریع یک نمونه واقعی از محصول برای ارسال به بازار انجام شده است.با توجه به اینکه در حال حاضر قالب سازی سریع نیازمند به مدل اصلی نمونه سازی سریع میباشد. بنابراین در اینجا مروری بر روشهای نمونه سازی سریع خواهیم داشت.
برای آنکه طراح بتواند مدل فیزیکی قطعه طراحی شده را لمس کند و اشکالات ان را برطرف نماید و همچنین شرایط مونتاژی قطعه نیز بررسی گردد از روشهای نمونه سازی سریع جهت ساخت نمونه اولیه قطعه با مواد خاصی استفاده میشود.
نکته:عموما روشهای نمونه سازی سریع از این الگوریتم استفاده میکنند که:
- ابتدا مدل سه بعدی توسط نرم افزارهای موجود مدلینگ ترسیم میگردد
- سپس یک نرم افزار دیگری مدل را به لایه لایه (با توجه به ضخامت لایهها) تقسیم میکند.
- در واقع فایل Slice آن تهیه میگردد این فایل شامل مختصات X,Y هر لایه میباشد
- مختصات Z نیز با توجه به ضخامت لایه تعیین شده به دستگاه معرفی میگردد.
- در نهایت با توجه به نوع روش، مدل فیزیکی سه بعدی ساخته میشود.
1-3-انواع روش های نمونه سازی سریع
1-3-1-استریو لیتوگرافی[8]
این روش از اولین روشهای نمونه سازی است. دراین سیستم ساخت از پایین ترین لایه مدل آغاز میگردد. همانطور که در شکل مشاهده میشود لایهها از تابش اشعه (گاما) بر روی سطحی از رزین مایع حساس به نور تشکیل میشوند. پس از ساخت لایه اول الگو به اندازه ضخامت لایه پایین میرود و تیغه پوشش دهنده سطح مایع را هماهنگ و ضخامت آن را به طور یکسان تنظیم میکند. با تابش اشعه لیزر به رزین مایع لایه دوم نیز جامد شده و به لایه اول متصل میشود. بقیه لایهها نیز به همین ترتیب ایجاد میشود تا قطعه تکمیل گردد.
شکل 1-1 شماتیک دستگاه SLA
پس از اتمام ساخت قطعه با دقت از روی الگو برداشته شده و رزین مایع روی سطح آن توسط یک حلال مناسب شسته میشود. پس از این کار عملیات پخت نهایی (جامد سازی) در یک کوره روی مدل یا قطعه انجام میشود. موادی که در این روش برای ساخت مدلها به کار میروند دامنه وسیعی از پلیمرهای حساس به نور از قبیل پلیمرهای شفاف، ضدآب و رزینهای نرم میباشند.
1-3-2-تف جوشی انتخابی لیزری [9]
در این فرایند ذرات پودر متناظر با مقطع قطعه به وسیله پرتوهای لیزر در محل ذوب شده و مطابق با طرح روی سطح به هم جوش میخورند و مواد مذاب جامد شده یک لایه جامد را تشکیل میدهد. سیلندر حاوی قطعه مطابق با طرح پایین میآید و پودر برای لایه بعدی توسط حرکت غلتک روی سطح کار قرار میگیرد و دوباره عملیات قبل انجام میشود و این کار ادامه مییابد تا قطعه تکمیل شود.
شکل 1-2 شماتیک دستگاه SLS
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.