توضیحات
عنوان:
- مقدمه
- اجزای سیستم فتوولتاییک تجهیزات مورد نیاز برای تولید برق از انرژی خورشیدی عبارتند از
- فتوولتاییک آرایه
- سیستمهای دنبالکننده تابش خورشید
- سایر تجهیزات
- طراحی سیستم فتوولتاییک برای یک منزل مسکونی
- نصب آرایه های خورشیدی
مقدمه
با توجه به تقاضای رو به رشد مصرفکنندگان در سطح جهانی، نیاز به تولید برق افزایش یافته است. در عین حال، افزایش بهای گاز طبیعی و تأکید مقررات بر محدود کردن انتشار گازهای گلخانهای، هزینه تولید برق با استفاده از سوختهای فسیلی را افزایش داده است. به همین دلیل، رویکرد به استفاده از سایر منابع انرژی برای تولید برق، از جمله تولید برق خورشیدی با استفاده از سیستمهای فتوولتاییک، افزایش یافته است. سیستمهای فتوولتاییک به علت مزایای زیادی که دارند، کاربرد فراوان دارند. اولین نوع آنها در اقمار مصنوعی آزمایش و کارایی خود را به نحو احسن انجام دادند. عمر طولانی (حدود 20 سال)، قابلیت نصب و راهاندازی در شرایط جغرافیایی ویژه مانند مناطق صعبالعبور و کوهستانی، قابلیت استفاده در سیستمهای متحرك، نگهداری آسان، عدم وابستگی به شبکه در نقاط دوردست و قابلیت استفاده به صورت متصل به شبکه همه مزایایی هستند که آینده درخشانی را برای استفاده از سیستمهای فتوولتاییک ترسیم میکنند. میزان تولید برق از طریق سیستمهای فتوولتاییک در جهان در هر پنج سال دو برابر میشود. پیشرفتهای صنعتی و تکامل فناوریهای مورد استفاده در تولید سلولهای فتوولتاییک 1 ، بهرهوری بالاتر و استفاده وسیعتر از این سیستمها را در پی دارد. بطوریکه در طول دو دهه گذشته، هزینه ساخت و نصب یک سیستم فتوولتاییک در حدود 20 درصد کاهش یافته و توان تولیدی هر واحد نصبشده دو برابر شده است
سیستمهای فتوولتاییک تبدیل مستقیم انرژی خورشید به الکتریسیته معمولاً به وسیله سـلول هـای فتوولتا ییـک صـورت مـی گیـرد کـه از اثـر فتوولتاییک استفاده میکنند. اثر فتوولتاییک بر اساس اثر متقابل فوتونهایی بـا انـرژی برابـر بـا یـا بـیش از انـرژی بانـد ممنوعه مواد فتوولتاییک است. ماژولهـای فتوولتاییـک انـرژی خورشـید را بـدو ن آلـودگی و سـر و صـدا و نو سـانات بـه الکتریسیته تبدیل میکنند. انرژی خورشید چگالی انرژی کمیدارد و بنابراین، ماژولهای فتوولتاییک بایـد سـطح زیـادی داشته باشند تا بتوانند انرژی کمیتولید کنند. سیستمهای فتوولتاییک در شـبک ههـا ی قـدرت بـه هـم پیوسـته از مبـدل استفاده میکنند تا جریان dc تولید شده به وسیله آرایههای فتوولتاییک به جریان ac متناسب با ولتـاژ و فرکـانس مـورد نیاز در شبکه برق تبدیل شود. انرژی الکتریکی خورشیدی منبع اصلی انرژی بـرای سـفین ههـا ی فضـایی از زمـان شـروع برنامـه هـای فضـایی اسـت. همچنین، حدوداً از سه دههی پیش از آن برای تأمین انرژی در مصارف شـهری و کشـاورزی اسـتفاده مـی شـود. در یـک دههی گذشته، از انرژی خورشیدی برای تأمین انرژی خانهها و ساختمانهای شهری به طور گسـترده اسـتفاده شـده کـه نتیجهی پیشرفت در تکنولوژی خورشیدی به همراه تغییرات در ساختار صنعت الکترونیک است. اگرچه انواع مختلف سیستمهای فتوولتاییک وجود دارد، اما همهی آنها متشکل از سه جزء اصلی هستند: مـاژول کـه انرژی خورشید را به الکتریسیته تبدیل میکند؛ مبدل که الکتریسیته را به جریان متناوب تبدیل میکنـد تـا از آن بتـوان در مصارف مختلف خانگی استفاده کرد؛ و احتمالاً باتری که انرژی الکتریسیتهی اضافی تولید شـده در سیسـتم را ذخیـره میکند. دیگر اجزای جانبی سیستم عبارتند از: سیمها، سوئیچ برای قطع جریان، سازههای پشتیبانی و غیره. برای استفادهی مناسب از سیستمهای فتوولتاییک باید ساختار و کاربرد این سیستمها بطور دقیق شناسایی شود.
طبقه بندی تیپ سیستمهای فتوولتاییک از لحاظ کاربری بطور کلی سیستمهای فتوولتاییک با توجه کاربردشان به دو گروه دستهبندی میشوند:
واحدهای فتوولتاییک متصل به شبکه و واحدهای فتوولتاییک مجزا از شبکه.
سیستمهای فتوولتاییک متصل به شبکه بهمنظور تقویت شبکهی سراسری برق و جلـوگیری از فشـار الکتریکـی وارده بـر نیروگـاه هـا در طـی روز، اسـتفاده از سیستمهای فتوولتاییک متصل به شبکه سراسری برق بهصورت متمرکز و یا غیرمتمرکز از جمله راه حلهای ایـن مشـکل میباشد. امروزه سیستمهای فتوولتاییک متصـل بـه شـبکه در بسـیاری از کشـورهای جهـان در واحـدهای کوچـک از 1 کیلووات الی 5 کیلووات در بام منازل مسکونی و در واحدهای بزرگتر بهصورت نیروگاههای فتوولتاییک نصب و راهانـدازی شده است. از مزایای این سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد
1-نصب و راهاندازی آسان 2- بازدهی بالا و عدم نیاز به تجهیزات جانبی پیچیده3- عدم نیاز به باتری جهت ذخیره انرژی الکتریکی.
طراحی سیستمهای فتوولتاییک متصل به شبکه، بهگونهای است که همزمان و بهطور موازی با شبکهی برق سراسـری توان تولید مینمایند. یکی از اجزاء اصلی سیستمهای فتوولتاییک متصل به شبکه، مبدل الکترونیک قدرت است کـه بـرق DC تولیدی توسط آرایههای فتوولتاییک را متناسب با ولتاژ و فرکانس شبکه به برق AC تبدیل نموده و در صـورت عـدم نیاز، بهطور خودکار انتقال نیرو را قطع مینماید. بهطورکلی ارتباطی دو جانبه میان سیسـتم هـای فتوولتاییـک و شـبکه ی برق وجود دارد، به نحوی که اگر برق DC تولیدی توسط سیستمهای فتوولتاییک بیش از نیاز بـار مصـرفی محلـی باشـد
مازاد آن به شبکهی برق سراسری تغذیه میگردد و در هنگام شب و مواقعی که به دلایـل اقلیمـی امکـان اسـتفاده از نـور خورشید وجود ندارد، بار الکتریکی مورد نیاز سایت توسط شبکهی برق سراسری تأمین میگردد. همچنین در کاربردهـای متصل به شبکه در صورتی که سیستم فتوولتاییک بهدلیل تعمیرات از مدار خارج گردد، برق مورد نیـاز مصـرف محلـی از طریق شبکهی برق سراسری تأمین خواهد شد. نکته مهمیکه در این واحدها باید رعایت شود این اسـت کـه اگـر بـه هـر دلیلی شبکهی سراسری قدرت قطع شود، واحد خورشیدی نیز باید تولید را متوقف سازد و بارهـای مصـرفی قطـع شـوند.
سیستمهای فتوولتاییک متصل به شبکهی برق مجهـز بـه سیسـتم ذخیـره بـه خصـوص بـرای خانـه هـای مسـکونی و محلهای تجاری کوچک بسیار مناسب هستند، زیرا در این سیستمها از انرژی ذخیره شده برای بارهـای حسـاس ماننـد : یخچال، روشنایی، آسانسور، پمپهای آبرسانی و غیره استفاده میشود.
در شرایط معمولی که شبکهی سراسری برق دار است، سیستم فتوولتاییک بـرای شـارژ بـا تری و تغذیـه ی بـار محلـی انرژی تولید مینماید و در صورتیکه اضافه تولید داشته باشد به شـبکه ی سراسـری تـوان تزریـق مـی نمایـد و در صـورت کمبود تولید، توان مورد نیاز را از شبکهی سراسری دریافت مینماید. در هر صورت باتری و یا دیگر ذخیرهسازهای انـرژی در حالت شارژ کامل به سر میبرند.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.