توضیحات
عنوان: مقررات مشترک ناظر بر تعهدات بایع و مشتری در کنوانسیون بیع بین المللی کالا 1980 وین
- مقدمه
- کنوانسیون بیع بین المللی کالا 1980 وین
- بخش اول : پیش بینی نقض و قراردادهای اقساطی
- بخش دوم : خسارات (حاصله از عدم اجرای تعهد)
- بخش سوم : بهره
- بخش چهارم : موارد رفع مسئولیت
- بخش پنجم : آثار بطلان
- بخش ششم : حفظ و نگهداری کالا
مقدمه
امروزه ابعاد روابط تجاری بین المللی بیش از پیش گسترش یافته است. امكان دارد متبایعین، اتباع كشورهای مختلف باشند و یا مبیع در كشوری غیر از كشور غیر از كشور محل فعالیت یا اقامت مشتری تسلیم گردد. بنابراین تادیه ثمن و تسلیم مبیع با پیچیدگی هایی روبرو است و آثار ویژه ای را به دنبال خواهد داشت.
حقوق بین الملل، اصول و مقرراتی را در این زمینه پیش بینی نموده كه در كشورهای مختلف و در خصوص روابط حقوقی كه متضمن عنصر بین المللی است، به موقع اجرا گذارده می شود.
مقرراتی كه توسط مقامات ملی وضع می شوند، ممكن است اینگونه روابط را در بر گیرند؛ ولی در واقع، این مقررات همان قواعد و اصول حقوق ملی اند و كاربرد محدودی دارند. در حالی كه برخی از مقررات بین المللی در همه كشورها رسمیت یافته و به نحو متحد الشكل به اجرا در می آیند. كنوانسیون بیع بین المللی كالا مورخ 1980، یك موافقتنامه برای وضع قانون متحد الشكل بین المللی در این راستاست.
به دلیل عدم موفقیت كنوانسیون های لاهه 1964، كمیسیون حقوق تجارت بین الملل سازمان ملل متحد، مامور تهیه طرحی نو گردید.
پس از سال ها كار مستمر بر روی این طرح، به تاریخ 10 مارس 1980 كنفرانس سازمان ملل در وین پایتخت اتریش برگزار شد. در این كنفرانس، نمایندگان 62 كشور با نظام های اقتصادی، سیاسی و حقوقی مختلف و همچنین ناظران برخی سازمان های خاص و نمایندگان سازمان های دولتی و غیر دولتی شركت جستند.
این كنفرانس در چارچوب كار كمیسیون حقوق تجارت بین الملل سازمان ملل (آنسیترال) از مقررات مختلف، از جمله مقررات كنوانسیون های لاهه 1964 و برخی مقررات نوین راجع به بیع بین الملل بهره گرفت و كنوانسیون بیع بین المللی كالا را در 11 آوریل 1980 به تصویب رساند.
كنوانسیون اخیر, حاصل ده ها سال كوشش در جهت وضع مقررات متحد الشكل ناظر برقراردادهای بیع بین المللی كالا است.
کنوانسیون بیع بین المللی کالا 1980 وین
فصل اول : قلمرو اجرا و مقررات شکلی
فصل دوم : انعقاد قرارداد
فصل سوم : بیع کالا
مبحث اول : شرایط کلی
مبحث دوم : تعهدات بایع
مبحث سوم : تعهدات مشتری
مبحث چهارم : انتقال ضمان
مبحث پنجم : مقررات مشترک ناظر بر تعهدات بایع و مشتری
بخش اول : پیش بینی نقض و قراردادهای اقساطی
ماده 71
چنانچه پس از انعقاد قرارداد معلوم شود که یکی از طرفین به علل زیر، بخش اساسی تعهدات خود را ایفا نخواهد نمود، طرف دیگر حق خواهد داشت اجرای تعهدات خود را معلق نماید :
الف . نقصان فاحش در توانایی متعهد به انجام تعهد یا در اعتبار او؛ یا
ب . نحوه رفتار او در تمهید مقدمه اجرای قرارداد یا در اجرای قرارداد .
چنانچه بایع پیش از ظهور جهات موصوف در بند پیشین، کالا را ارسال نموده باشد، می تواند از تسلیم آن به مشتری جلوگیری کند هر چند مشتری دارای سندی باشد که او را محق به وضع ید بر کالا می کند.
طرفی که اجرای تعهدات خود را، خواه قبل از ارسال کالا یا بعد از آن ملحق می نماید، مکلف است فورا اخطار تعلیق را جهت طرف دیگر ارسال نماید و در صورتی که طرف مزبور در زمینه ایفای تعهد خود اطمینان کافی فراهم نماید اجرای تعهد خود را از سر گیرد.
ماده 72
هرگاه پیش از تاریخ اجرای قرارداد معلوم شود که یکی از طرفین مرتکب نقض اساسی قرارداد خواهد شد، طرف دیگر می تواند قرارداد را باطل اعلام نماید.
طرفی که قصد اعلام بطلان دارد چنانچه وقت اقتضا کند، مکلف است اخطار متعارفی به طرف دیگر بدهد تا برای او این امکان فراهم شود که اطمینان کافی جهت ایفای تعهدش بدهد.
چنانچه طرف دیگر اعلام کرده باشد که تعهدات خود را اجرا نخواهد کرد، الزامات مذکور در بند پیشین منتفی خواهند بود.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.