توضیحات
عنوان: مخابرات نوری فضای آزاد(FSO)
- مقدمه
- اصول کلی FSO ها
- چالش ها و خطاها و روش های کاهش آنها
- فرستنده ها و گیرنده های FSO
- پیکربندی های مختلف سیستم FSO
- نتیجه گیری و بحث پایانی
مقدمه
شبکه ها و سیستم های نوری در طی چندسال اخیر بسرعت تغییر و تحول نموده اند و این تغییرات درچند سال اخیر دارای سرعت و شتاب زیادی در زمینه مخابرات نوری بوده است. یکی ازسیستم های جدید و اخیر در عرصه مخابرات نوری Free Space Optics
(سیستمهای نوری فضای آزاد) است. در حقیقت سیستمهای FSO یکی از بهترین جایگزین ها برای فیبر نوری می باشد و در مقایسه با آن نیز مزایای بسیاری نظیر سرعت پیاده سازی (ساعتها در برابر ماهها) و هزینه کمتر ( حداقل یک پنجم فیبر نوری ) و .. می باشد .
سیستمهای مخابرات نوری فضای آزاد، بهدلیل امکان ارسال پهنای باند زیاد و امنیت بالا میتواند جایگزین مناسبی برای سیستمهای رادیوئی باشد. مشکل اصلی بهکارگیری این سیستمها، وجود پدیدههای جوی محیط انتشار نظیر توربولنس است. توربولنس ناشی از تغییرات ضریب شکست محیط انتشار در مسیر بین فرستنده و گیرنده است که موجب تغییرات شدت نور در گیرنده میشود. برای بیان شدت نوسانات نور دریافتی لینکهای مخابرات نوری زمینی عمدتاً از تابع توزیع گاما – گاما استفاده میشود. توربولنس موجب میشود که نور منتشرشده در کانال انتقال دچار پدیده چند مسیرگی گردد و رفتاری مشابه با پدیده محوشدگی در کانال مخابرات سیار داشته باشد.
در سیستم مخابرات سیار نسل سوم به بعد، برای غلبه بر پدیده محوشدگی از روش چند فرستنده و چند گیرنده بهصورت ساختار MIMO استفاده میشود.
سيستمهاي FSO سيستمهايي فرستنده ليزري هستند كه بدون نياز به كانال فيبر نوري و توسط محيط هواي آزاد قادر به انتقال اطلاعات نوري هستند. حداكثر برد اين سيستمها 7 يا 8 كيلومتر ميباشد و براي ارتباط بين دو برج يا ايستگاه مرتفع مناسب ميباشد. البته خطاي محوشدگي سيگنال در اثر عبور جسم يا شيئي از مسير ارتباط هميشه وجود دارد ولي افق مناسبي براي كاربردهاي ضروري و فوري در اختيار انسان قرار داده است كه بدون احتياج به كابل كشي فيبر و از طريق هواي آزاد ارتباطات نوري را فراهم ميسازد.
سرعت این سیستم ها تا 2.5Gbps می رسد، و در این سرعت می توان تا 4km برفراز هر پروتکل ارسال کرد.
اصول کلی FSO ها
• سیستمهای نوری فضای آزاد ، همان گونه که از نام آنها مشخص است ، به مفهوم ارسال سیگنالهای نوری از طریق فضای آزاد یا هوا می باشد و از منابع نور برای ارسال اطلاعات خود استفاده می کنند . یک منبع نور ، یک سیگنال الکتریکی را که محتوای صدا/داده/ویدئو را حمل می نماید ، به یک سیگنال نوری تبدیل می کند . در حقیقت فرآیند نگاشت یک سیگنال الکتریکی به یک سیگنال نوری را مدولاسیون می نامند . منبع نور می تواند خود اقدام به مدوله کردن نماید ( مدولاسیون درونی) و یا اینکه از یک شاتر خارجی (مدولاتور) برای این کار استفاده نماید .
• فناوری FSO بدین صورت است که: واحدهای وایرلس نوری-FSO در ارتباط با هم، که هرکدام شامل یک منبع نوری پر قدرت می باشند(مثل لیزر) ، به علاوه یک لنز که نور را از طریق اتمسفر به لنزهای گیرنده اطلاعات میفرستد. در این نقطه لنزهای گیرنده به یک گیرنده ی حساسیت بالا از طریق فیبر نوری متصل می شود. در شکل زیر به صورت شماتیک می توانید مشاهده کنید:
• اجزای سازنده ی FSO در جداول زیر آورده شده اند. جدول اول مربوط به منابع نوری FSO با استفاده از انواع مختلف لیزر ها و جدول دوم انواع مختلف آشکارسازهای FSO به همراه گین هرکدام می باشند.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.