توضیحات
عنوان: روش های مقاوم سازی بناهای تاربخی در برابر عوامل طبیعی
- ابزارهای مرمت ابنیه
- مرمت ابنیه
- ابزارهای مرمت ابنیه
- انواع مرمت و سبک های آن
- مرمت یا باززندهسازی حفاظتی
- باززندهسازی سبکی یا آناستیلوزی بناهای تاریخی
- پاک سازی سبکی
- مرمت تکمیلی یا الحاقی
- استفاده از فناوری های نوین در مرمت ابنیه
- روش های نوین برای حفظ آثار تاریخی
- عملیات مقاوم سازی بناهای تاریخی به روش آهک
روش های مقاوم سازی بناهای تاربخی در برابر عوامل طبیعی
در حدود یک قرن پیش کشورهای اروپایی پذیرفته بودند که هنگام تعمیر یک بنای تاریخی باید همه بخش های آن را به شیوه معماری و زینت های قرون میانه در آورد و این طرزتفکر چنان میان باستان شناسان ومعماران وهنرمندان طرفدار پیدا کرده بود که حتی پاره ای بناها راهم که نیازمند به مرمت نبود
به این شیوه درآوردند به این ترتیب بسیاری از ساختمانها ی باشکوه رنسانس از میان رفت. اینگونه تغییرات بر آن نظر استوار بود که معمولا” یک ساختمان تاریخی دردوره های گوناگون پدیدار گشته وبخش های مختلف آن به شیوه های متنوع بوجود آمده است
مرمت ابنیه
مرمت معماری، شاخهای از هنر معماری است که بر پایه شناخت و مطالعه بناها و آنرا تعریف و معنا کردبافتهای تاریخی به احیا کردن فضاهای تاریخی به لحاظ کالبدی، ساختاری و عملکردی میانجامد.
این هنر که شاخهای آمیخته از دانش، تکنولوژی، مهندسی و هنر معماری میباشد شامل شکلها و سطوح گوناگونی از پژوهش و تحقیق در باب هنر و معماری تاریخی است و در مقیاسهای گوناگونی میتوان
بطور کلی مرمت به معنی مداخلههای فنی – عملی که به منظور تضمین تداوم زمانی یک اثر صورت میگیرند، است. بایستی توجه داشت که عبارت مرمت برای مجموعه اعمالی که بمنظور حفاظت از یک اثرارزشمند تاریخی عنوان میشود بسیار اندک میباشد و بهتر خواهد بود که از عبارت حفاظت که معادل واژه لاتین ((conservation) است استفاده شود.
ابزارهای مرمت ابنیه
در مراحل مختلف عملیات مرمتی به ابزار ها و مصالح خاصی نیازمندیم . از وسایل ابتدایی و سنتی گرفته تا وسایل پیشرفته امروزی که در این قسمت به مهم ترین مواد مورد استفاده در مرمت اشاره میشود.
موم پارافین و پلی اتیلنpe): )در گذشته از موم پارافین به عنوان یک ماده مناسب جهت انتقال اشیا در محوطه های باستان شناسی استفاده میشده است که امروزه در حال ت کلی دیگر از موم جهت اشباع کردن اشیائ و آثار هنری استفاده نمیشود و از آن فقط برای فلز سرب استفاده میشود . استفاده از موم معایبی دارد به این شرح: این ماده از کاربرد سایر مواد مرمتی جلوگیری میکند ،باعث جذب گرد و خاک میشود،زدودن موم از شیء اشباع شده بسیار مشکل است و به ندرت میتوان این کار را انجام داد .
لاستیک: لاستیک طبیعی از شیره پوست درخت هوابرازیلینزیس به دست می آید.در علم مرمت لاستیک ماده ای نا پایدار محسوب میشود .لاستیک به هیچ وجه در حلال ها حل نمیشود .بخارهای متصاعد شده از لاستیک ولکانیزه مثل سولفور به راحتی میتواند بر اشیاء مجاور اثر گذاشته و باعث به وجود آمدن لکه هایی در سطح آن ها بشود.از محلول لاستیک در مرمت استخوان های فسیلی و همچنین به عنوان چسب برای کاغذ و به عنوان روکش برای نقاشی ها استفاده شده است . ترکیبات موجود در لاستیک اگر در مجاورت اشیاء برنجی قرار گیرد باعث تغییر رنگ این آثار میشود .از دهه 1930 به بعد از لاتکس به عنوان یک ماده قالبریزی استفاده شد. از لاستیک ولکانیزه (به صورت پودر یا بلوک جامد)جهت پاک کردن لکه های چربی از سطح اشیاء آلوده استفاده میشود.
پلی وینیل کراید:((pvcاز پی وی سی نرم شده برای قالب گیری استفاده میشود و از محلول پی وی سی جهت استحکام بخشی چوب و همچنین حمل وسایل و اشیا مربوط به علم دیرین شناسی استفاده شده است.از فیلم پی وی سی برای پرس گرم کاغذ نیز استفاده میشود. پی وی سی ناپایدار است لذا امروزه دیگر از آن برای مرمت اشیاء تاریخی استفاده نمیشود . رزین های کتونی: یکی از مهم ترین کاربردهای رزین های کتونی سخت کردن و اصلاح موم بوده است .از این مواد ابتدا جهت جلای نقاشی و روتوش استفاده شد.از این رزین ها جهت پوشش محافظ بر روی آهن نیز استفاده شده است.
نایلون محلول : استفاده ازین نایلون ها جهت تقویت استحکام بخشی پارچه ،کاغذ،رنگ دانه ها و چسباندن آثار چرمی توصیه شده است.در گذشته از n متوکسی متیل نایلون جهت مرمت سطح سفالینه ها و سنگ های سست استفاده میشده است اما امروزه استفاده از این ماده درین زمینه منسوخ شده است .چون به تدریج سست میشود و گرد و خاک هوا را به خود جذب میکند.باید توجه داشت که امروزه n متوکسی متیل نایلون کلا در امر مرمت کاربردی ندارد.
پلی اتیلن گلیکولpeg): )در ابتدا عمده کاربرد آن در زمینه استحکام بخشی چوب های اشباع شده از آب بوده است .از انواع peg برای مرمت فرآورده های پوستی نیز استفاده میشود.(به منزله یک ماده نم گیر و نرم کننده)از دیگر کاربردهای peg افزایش میزان انعطاف پذیری در مواد سلولزی است مثل پارچه های بافته شده توسط الیاف درشت توت.
نیترات سلولcn: عمده کابرد این ماده در زمینه استحکام بخشی آثار سنگی ،نقاشی های دیواری،آثار خشتی،چوب و مواد آلب،الیاف گیاهی،رنگدانه ها و همچنین جهت چسباندن آثار سفالی بوده است.از نیترات سلولز در اواخر قرن 19 برای نخستین بار جهت مرمت آثار تاریخی استفاده شد.در نیمه اول قرن 20 استفاده از این ماده بسیار رواج داشته است و از آن در زمینه های مختلفی چون ایجاد لایه محافظ،استحکام بخشی و چسباندن مواد مختلف استفاده میشده است.امروزه نیز در مرمت آثار هنری از cn به عنوان چسب و استحکام بخشی استفاده میشود.
کازئین: از کازئین جهت تثبیت رنگدانه های روی آثار کاغذی و همچنین استحکام بخشی آثار سنگی استفاده هایی شده است.جهت مرمت آثار چوبی و همچنین اندود ها از یک چسب سنتی استفاده میشود که توسط کازئینات کلسیم ساخته میشود.مهم ترین کاربرد کازئینات کلسیم در استحکام بخشی نقاشی های دیواری طبله کرده است.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.