توضیحات
عنوان: بررسی سیستم های کنترل در پالایشگاه ها
- مقدمه
- اتاق های کنترل
- مزایای DCS نسبت به سیستم های قدیمی
- ساختار DCS
- معماری متعارف یک سیستم DCS
- اجزای یک سیستم DCS
- مدلهای مختلف ارتباطی در سیستمهای DCS
- شبکه های کنترل پالایشگاهی
- نمونه ای از اتاق کنترل در شرکت پالایش گاز فجر جم
مقدمه
در سال های اخیر کنترل اتوماتیک نقش عمده ای در پیشرفت صنایع داشته است و امروزه کنترل اتوماتیک یک قسمت مهم و جدا ناشدنی از فرایند می باشد. صنایع مختلف از واحدهای کوچک تا مجتمع های بزرگ صنعتی همه به نحوی از دستگاه های کنترل استفاده می کنند بطوریکه بهره برداری مطلوب از نظراقتصادی و فنی بدون استفاده از سیستم کنترل اتوماتیک میسر نخواهد بود. رشد اقتصادی کشورهای فراصنعتی و رقابت سایر کشورهای توسعه یافته بر سر در اختیار گرفتن بازارهای جهانی و همچنین رقابت کشورهای درحال توسعه برای رسیدن به کشورهای توسعه یافته، نیاز به اتوماسیون و رسیدن به حداکثر تولید ضمن حفظ استاندارد و کیفیت را امری اجتناب ناپذیر نموده است.امروزه سیستم های کنترل رکن اصلی هدایت پروسه ها در مراکز بزرگ صنعتی محسوب می شوند.
- تا چند دهه قبل سیستم های کنترلی تماما پنوماتیکی و الکترومکانیکی بودند. فضای زیادی نیز برای نمایش وضعیت پروسس مورد نیاز بود.
- اما تفاوت شایانی را در اینگوامروزه نه سیستم ها می بینیم
اتاق های کنترل
اتاق کنترل اتاقی است که تمامی تجهیزات کنترل کننده فرآیند از قبیل دما و فشار و حجم و دبی ( گذر حجمی ) و مسیر هایی که فرآیند طی می کند دریافت می شود وبعد از پردازش فرمان های لازم بصورت دستی یا خودکار صادر می شوند .
- در اتاق های کنترل بسته به نوع صنعت از سیستم های کنترلی متنوعی استفاده می کنند. اما در پالایشگاه ها با توجه به تعداد بسیار زیاد ورودی ها و خروجی ها، اهمیت امنیت فرایند، و بزرگ و پیچیده بودن فرایندها، از سیستمهای کنترل غیر متمرکز (DCS) استفاده می شود. گرچه امروز عبارت سیستم کنترل توزیع شده متداول تر است. یک DCS مجموعه ای است از کنترلر های با قابلیت پردازش بیش از یک حلقه
- در DCS مسئله پردازش بلادرنگ مطرح می باشد.
- یک کنترلر DCS بطور مداوم از صدها و شاید هزار سیستم تحت کنترل نمونه برداری کرده و محاسباتی را بر مبنای یک طرح مشخص برای سیستمهای مربوطه تکرار می کند.
- داده هایی که از محیط دریافت می شود را می توان به دو گروه تقسیم کرد:
- داده های آنالوگ
- داده های گسسته
مزایای DCS نسبت به سیستم های قدیمی
- پروژه های بزرگ را می توان به پروسه های کوچکتر تقسیم کرد و کنترل هر قسمت آنرا به یک ماجول DCS سپرد.
- در کنترل DCS سخت افزار ماجولها از همان میکروکامپیوترهای معمولی تشکیل شده است.
- نرم افزارهای DCS بخاطر استفاده از میکروکامپیوترها و تقسیم بندی کنترل ، از نرم افزارهای یک کامپیوتر بزرگ در کنترل مرکزی بسیار ارزانتر تمام می شوند.
- برخلاف سیستم متمرکز، در DCS به علت تقسیم بندی کنترل اگر یکی از ماجولها خراب شودکنترل بر روی قسمتهای دیگر به قوت خود باقی می ماند.
- سیستمهای DCS دارای قابلیت گسترش هستند.
- برنامه نویسی DCS در محیط های سطح بالا انجام می شود.
- دارای قابلیت ارتباط سریع بین ماجولهای خویش است که این ارتباط از طریق خطوط ارتباطی با نام بزرگراههای داده های بلادرنگ امکان پذیر می گردد.
- حجم زیاد اطلاعات و سرعت بالای آن از خصوصیات بارز DCS می باشد.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.