توضیحات
عنوان: استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمانهای عمومی با توجه به بحث ممیزی انرژی در ساختمان
- چکیده
- مقدمه
- مصرف انرژی در ایران
- لزوم استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمانهای عموم
- مصرف انرژی در ساختمان
- روشهای صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمان
- تعریف ممیزی انرژی
- مدیریت انرژی در ساختمان به روش ممیزی انرژی
- استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمان به روش ممیزی انرژی
- ممیزی انرژی در ساختمانهای عمومی
- نتیجهگیری
- منابع
چکیده
بررسی ها و محاسبات انجام شده در خصوص مصرف انرژی در ایران نشان میدهدکه تقریباً 30 الی 35 درصد از کل انرژي مصرفی در کشور در حوزه مصارف ساختمانی است.
از سوی دیگر بخش عظیمی از مصارف انرژی در ساختمان، مربوط به ساختمانهای عمومی می باشد.
این موضوع با هدف بالا بردن بهرهوری و رشد اقتصادي در سند چشم انداز بیست ساله ایران مورد توجه قرار گرفته
است.
نخستین گام جهت ارائه راهکارهاي بهینهسازی مصرف انرژي، انجام ممیزي انرژي ساختمان می باشد.
مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و برچسب انرژي ساختمان دو قانون و استاندارد مهم به منظور بهینهسازی مصرف انرژی است.
این سمینار به بررسی و تحلیل سهم انرژي مصرفی در ساختمان، شیوهها و مراحل ممیزي انرژي ساختمان و قوانین موجود در بخش انرژي کشور ایران میپردازد و همچنین روشهای استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمان را به ویژه در ساختمانهای عمومی، با استفاده از روش ممیزی انرژی در ساختمان ارائه میدهد.
مقدمه
از کل انرژي مصرفی 15 تا 20 درصد به گرمایش و سرمایش فضاي داخلی ساختمان اختصاص مییابد. بنابراین بهبود بازده انرژي در ساختمان مسئلهای مهم و حیاتی است
ممیزي انرژي ساختمان کمک میکند تا پتانسیلهای کاهش مصرف انرژي و علل اصلی افزایش مصرف انرژي در ساختمانها تعیین شود و در پی آن راهکارهاي بهینهسازی مصرف انرژي ارائه شود. بدین منظور، مصارف انرژي در ساختمان از نظر کمی و کیفی مورد بررسی و اندازهگیری قرارگرفته و راه کارهاي کاهش مصرف انرژي ساختمان به همراه توجیه فنی اقتصادي راهکارها ارائه میشود.
ممیزي انرژي به مجموعهای از اقدامات جهت شناسایی و تعیین وضعیت موجود مصرف انرژي ساختمان و ارائه راهکارهاي مختلف جهت قرارگیري مصرف انرژي ساختمان در وضعیت بهینه اطلاق میگردد.
به طور کلی راهکارهاي صرفهجویی که در گزارش ممیزي انرژي ساختمان ارائه میشود به دو بخش معماري ساختمان (فرصتهای صرفهجویی انرژي در بخش معماري و پوسته خارجی ساختمان) و تأسیسات ساختمان (فرصتهای صرفهجویی انرژي در بخش تأسیسات مکانیکی و برقی) تقسیم میگردند که براي هر یک از راهکارها میزان صرفهجویی، میزان سرمایهگذاری و دوره بازگشت سرمایه ارائه میگردد.
مصرف انرژی در ایران
رشد مصرف انرژي در ایران 5 برابر متوسط رشد مصرف در جهان است
از طرفی نیز در حال حاضر 40% از درآمد ملی با استخراج و صادرات منابع نفتی حاصل میشود و با توجه به بالا بودن سرانه و رشد مصرف انرژي و پایین بودن قیمت انرژي در کشور، در صورت تداوم روند فعلی از ردیف کشورهای صادرکننده انرژي خارج خواهیم شد. این موضوع در شکل شماره (1) نشان داده شده است.
لزوم استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمانهای عمومی
فواید استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمانهای عمومی را میتوان در سه بخش زیر خلاصه نمود:
1- افزایش رفاه نسبی در نتیجه مصرف صحیح انرژي
2- کمک به اقتصاد ملی
3- کاهش مصرف سوخت و درنتیجه کاهش آلودگیهای ناشی از آن
براي تعیین الگوي صحیح مصرف و دستیابی به شرایط، قوانین و استانداردهاي لازم در بهینهسازی مصرف انرژي در بخش ساختمان- مانند هر صنعت دیگر- نیازمند بهرهگیری از ابزار و روشهای مناسب هستیم.
ممیزي انرژي بهعنوان ابزاري توانمند در شناخت نقاط قوت و ضعف و تعیین راهکارهاي بهینه جهت نیل به هدف مورد نظر(استانداردسازی مصرف انرژی در ساختمانها) مطرح است.
مصرف انرژی در ساختمان
استانداردسازی مصرف انرژي در ساختمان، نیازمند شناسایی حوزههای مصرف آن میباشد.
در کلیه ساختمانها با کاربري متفاوت، موارد مصرف انرژي را میتوان طبق نمودار شکل شماره (2) تقسیمبندی نمود.
در این نمودار حوزههای مصرف انرژي در ساختمان به دو قسمت عمده کالبد ساختمان و تجهیزات ساختمان تقسیمشده است
روشهای صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمان
فرصتهای صرفهجویی انرژي در سـاختمان:
1- تجهیزات مکانیکی چیلرها، بویلرهـا، سیستمهای انتقـال آب سـاختمان، سیـستم هاي انتقـال هـواي سـاختمان و واحـدهاي HVAC و تهویه مطبوع
2- نشتی هواي ساختمان دربهای آدمرو، پارکینگها، باراندازها و دربهای ورود و خروج تجهیـزات، نـشتی هـواي پنجرهها و سایر نشتیها
3- عایقکاری ساختمان پشتبامها و شیروانیها، دیوارها و درزبندی شیشهها
4- استفاده و کنترل نور خورشید:کاهش بار سرمایش، پنجرهها و نورگیر بام: کاهش بار گرمایش (سطوح و پوششهای مات، استفاده از نور روزانه و گرمایش بهوسیله نور خورشید)
5- روشنایی لامپها: روشناییهای خورشیدي، روشناییهای فلورسنت، [1]HID (لامپ هایی با توان تابشی بالا )و [2]LPS (منبع تغذیه لامپ)، کنترل دستی روشنایی، کنترل اتوماتیک روشنایی، جانمایی و چیدمان روشنایی و امتیازبندي و تعمیرات و نگهداري روشنایی
تعریف ممیزی انرژی
ممیزي انرژي ساختمان میتواند به عنوان روش اندازهگیری و ثبـت مـصرف انـرژي واقعـی در یـک مجموعه ساختمانی و اساساً جهت کاهش و کمینه کردن مـصرف انـرژي (بیانشده در واحـد مـصرف انرژي و نه ارزش مالی) شناسایی شود.
ممیزي انرژي حیطههایی را که انرژي به طور مؤثر استفاده میشود و یا بـه هدر میرود را شناسایی میکند.
ممیزی انرژی حیطههایی که بیشترین پتانسیل براي صرفهجویی انرژي را دارا هـستند و براي استقرار الگوي مصرف مناسب میباشند را شناسایی میکند.
ممیزي انرژي، درك چگـونگی مصرف انرژي در ساختمان و چگونگی ارتباط اجزاء سیـستم بـا یکـدیگر و نحـوه اثرگـذاري محـیط خـارجی بـر ساختمان از لحاظ انتقال انرژي است
ممیزي انرژي کامل به غیر از هدف صرفهجویی انرژي میتوانـد به عنوان یـک ابـزار کمکـی در مورد ایجاد یک بانک اطلاعات و سوابق مصرف انرژي، پیشبینی هزینههای انـرژي، بیـان الگوهـاي مـصرف و نسبتهای کارایی و استقرار بازنگریهای عملی و اجرایی به کار گرفته شود
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.