توضیحات
عنوان: آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- آنتروپومتری Anthropometry
- انسان ها متفاوتند
- تعریف آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- کاربرد آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- اندازه گیری در آنتروپومتری
- ابزارهای استاندارد آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- آنتروپومتری (پیکرسنجی) استاندارد
- سنجش آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- طیف آنتروپومتری
- خدمات و نتایج پیکر شناسی
- روند طراحی آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- ابعاد آنتروپومتریک
- استعدادیابی ورزشی
- منابع
آنتروپومتری Anthropometry
آنتروپومتری Anthropometry کلمه یونانی است که از دو واژه Anthropo به معنی انسان (گونه انسان) و metry اندازه گیری یا سنجش، تشکیل شده است (1، 2، 3).
معنی لغوی:
اندازه گیری ابعاد بدن انسان
تعریف آنتروپومتری (پیکرسنجی)
- پیکر سنجی بررسی و مطالعه ابعاد، شکل، ترکیب، تأثیرات بلوغ و عملکرد بدن انسان برای استفاده، مقایسه و دسته بندی های انسان شناختی است که شامل اندازه گیری های بدن (قد، وزن، طول، پهناها، محیط ها، درصد چربی، تیپ بدنی) می باشد. دانش پیکرشناسی قدمتی بسیار طولانی دارد. چرا که در پیکر شناسی قد و وزن به عنوان دو متغیر بسیار ساده، قرن هاست که اندازه گیری می شوند. اما امروزه در پیکرشناسی نوین با استفاده از اندازه گیری های دقیق و امکانات نرم افزاری موجود کاربردهای فراوانی برای این دانش وجود دارد.
- علمی است که به اندازه های بدن شامل ابعاد قسمت های مختلف، میدان حرکت و قدرت عضلات بدن می پردازد.
- معمولا ابعاد اختصاصی فردی مانند: ارتفاع ها، پهناها، عمق ها، فاصله ها، محیط ها و انحناها اندازه گرفته می شوند (1، 2، 3).
کاربرد آنتروپومتری (پیکرسنجی)
دانشمندان علوم ورزشی، پزشکان و متخصصین از فنون مختلف پیکر سنجی در امور مهمی چون کشف استعدادهای ورزشی، سنجش ترکیب بدن، سنجش نتیجه تمرینات و قابلیت های جسمانی سود می بردند (6).
به طور کلی نیز می توان گفت آنتروپومتری در دو زمینه کاربرد دارد:
- برای تطبیق و تناسب ماشین با انسان در جهت راحتی و افزایش راندمان کاربر
- جهت استاندارد سازی وسایل و تجهیزات مورد استفاده برای یک فرد یا کل جامعه
در این زمینه (2) علاوه بر ابعاد بدن، نوع وسایل مورد استفاده، جنس، میزان تحمل نیرو و فشار و سایر فاکتورهای مربوط به انسان از قبیل سن، جنس، نژاد، ساختار بدنی (ورزش کار، چاق، لاغر)، نوع شغل، رژیم غذایی، وضعیت سلامتی، وضعیت بدن یا پوسچر (Posture)، زمان (ابتدای روز، پایان روز)، تغییرات ارادی (مثل منقبض کردن عضله)، لباس و تجهیزات فردی مورد توجه قرار می گیرد. که البته مهم ترین آنها سن، جنس و تفاوت های نژادی می باشد.
در بعضی شرایط فضای کار و تجهیزات منحصراً مختص یک استفاده کننده معین طراحی می شود مانند سفارش لباس به خیاط، مدل های لباس زنانه و صندلی اتومبیل های مسابقه که مواردی از این دست هستند (6).
یکی دیگر از مهمترین کاربردهای پیکرسنجی، تعیین سوماتوتایپ یا نوع بدن و انتخاب افراد مناسب برای ورزش های اختصاصی است. سوماتوتایپ دارای 3 جزء اندرمرفی (چاق پیکری)، مزومرفی (عضلات پیکری)، اکتومرفی (لاغر پیکری) است. تیپ بدنی افراد مختلف ترکیبی از این 3 جزء بوده و به این ترتیب افراد مختلف، فرمولهای تیپ بدنی متفاوتی خواهند داشت. نوع و ترکیب بدنی افراد یک ویژگی عمدتاً ژنتیکی است که از والدین به فرزندان به ارث می رسد و با دانش پیکر شناسی می توان فرمول بدنی افراد و میزان تطابق آنها را با ورزش های مختلف تعیین کرد (6).
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.