توضیحات
عنوان فارسی: نقش حیوانات در سیستم انتقال قدرت، مشکلات و راهکارها
- مقدمه
- سیستم های انتقال قدرت
- حریم مجاز سیستم های انتقال قدرت
- حریم خطوط هوایی فشار قوی
- قطعی برق در سیستم های انتقال
- آسیب های وارد شده از جانب حیوانات به سیستم های انتقال قدرت
- راهکارهای مقابله با حیوانات جهت جلوگیری از تریپ
مقدمه
سیستم های انتقال قدرت
انرژی الکتریکی که در نیروگاه ها تولید می شود توسط تأسیسات انتقال که عبارتند از پست ها و خطوط انتقال و فوق توزیع می باشد ، به ورودی های شبکه توزیع تحویل می گردد تا از طریق شبکه توزیع به مصرف کنندگان نهایی برسد . ولتاژ خطوط انتقال نیرو در کشور در سطوح 400 ، 230 و خطوط فوق توزیع در سطوح 132 ، 66 و 63 کیلوولت می باشد . خطوط و پستهای انتقال و فوق توزیع پاسخگوی نیاز مصرف مشترکین برق ، افزایش پایداری و قابلیت اطمینان سیستم و اتصال و مبادله انرژی با کشورهای همسایه می باشد .
از آنجا که امروزه اهمیت سیستم ها و شبکه های الکتریکی اعم از خطوط انتقال شبکه های توزیع هوائی و زمینی در همه جوامع بشری را می توان به سلسله اعصاب آدمی تشبیه نمود چنانچه خللی در قسمتی از سیستم انتقال و یا توزیع در گوشه ای کشور رخ دهد اثر خود را در تمامی جامعه کم و بیش می گذارد خصوصاً با پیشرفت جوامع در همه سطوح زندگی اعم از صنعتی،کشاورزی،تجاری و امور فرهنگی لزوم نیاز به وجود سیستم توزیع و انتقال انرژی الکتریکی همگون و منظم افزایش می یابد از این رو بالا بردن کیفیت خطوط انتقال و شبکه های توزیع دیگر متعلقات آن ایجاد نظم و هماهنگی در کارهای مربوطه و رفع نواقص و کمبودها میتواند شرایط زندگی بهتری را برای جامعه فراهم نماید. در شرایط فعلی جامعه که پیشرفت در امور صنعتی را ایجاب می نماید توسعه بخش انتقال و خصوصاً توزیع انرژی الکتریکی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. زیرا در قیاس انواع انرژی ها، انرژی الکتریکی بسیار اقتصادی و بدور از هرگونه عوارض و ضایعات جانبی و ازهمه مهمتر اینکه نسبت به سایر انرژیها و بطور کلی مانور آن در استفاده های گوناگون در زندگی زیاد می باشد.
حریم مجاز سیستم های انتقال قدرت
تمام تجهیزات فشار قوی از نظر حفظ سلامتی و ایمنی افراد دارای حریم مشخصی بوده و این حریم نبایستی ( چه بطور عمدی و چه بطور سهوی ) از طرف كسی نقض شود ، چرا كه فاصله و كلیرنس عایقی تجهیزات تحت تانسیون (زنده) اجازه این كار را به كسی نمی دهد و با نقص فاصله امنیتی ، شخص دچار شوكهای خطرناك ناشی از ولتاژ و یا اسپارك و یا بدتر ار همه دچار آرك میشود كه احتمال نقص عضو و رخ دادن سانحه منجر به فوت بسیار بالا است.
با توجه به اینکه عبور خطوط انتقال نیرو در هر منطقه ای متناسب با ولتاژ خود دارای آثار و تشعشعات متفاوت است ، از این رو برای حفظ سلامت انسانها و جلوگیری از خسارات جانی و مالی و رشد و نمو نباتات طبعاً دارای حریمهایی هستند که رعایت این حریم ها قانوناً الزامی است. دستورالعمل نحوه اجرای طرح خط انتقال به طور کلی و از همان ابتدا در ماده 18 قانون سازمان برق ایران قید شده و به موجب آن وزارت نیرو و شرکت های تابعه مجاز شده اند که در اماکن و مستغلات و املاک ، تأسیسات انتقال نیروی برق را نصب کنند.
حریم خطوط هوایی فشار قوی:
الف ـ حریم خطوط نیروی برق ردیف ولتاژ شصت و سه هزار ولت به صورت زمینی و برابر (۸) متر میباشد.
ب ـ حریم خطوط نیروی برق ردیف ولتاژ یکصد و سی و دو هزار ولت به صورت زمینی و برابر (۹) متر میباشد.
ج ـ حریم خطوط نیروی برق ردیف ولتاژ دویست و سی هزار ولت به صورت زمینی و برابر (۹/۱۱) متر میباشد.
د ـ حریم خطوط نیروی برق ردیف ولتاژ چهارصد هزار ولت به صورت زمینی و برابر (۱۴) متر میباشد.
قطعی های ناشی از ورود پرندگان به حریم خطوط انتقال و برخورد پرندگان و حیوانات در سیستم های قدرت امروزی به حدی گسترده و فراگیر شده اند که تحقیق و بررسی درمورد آنها و ارائه راه حل های مفید را ناگزیر می نماید.در این میان، آثار منفی پرندگان، چون خطوط انتقال و توزیع قدرت در اکثر کشورها از جمله ایران از نوع هوایی است، باعث بروز مشکلات عدیده و قطعی های فراوان شده است.
قطعی برق در سیستم های انتقال
در ترانسفورماتور ممکن است خطرات زیادی اتفاق بیفتد مثلاً اتصال کوتاه یا اتصال شبکه یا اضافه بار و … که برای حفاظت از وسائلی بنام رله استفاده می کنیم . وظیفه سیستم حفاظت آن است که هر جزء از شبکه الکتریکی که دچار خطا یا اتصالی شده را در کمترین زمان ممکن از مدار خارج سازد به شکلی که احتمال خطرازبین رفته و کوچکترین بخشی از شبکه الکتریکی مجزا گردد. سیستمهای حفاظتی نقش اساسی در ایمنی، پایداری وقابلیت اطمینان سیستم برق رسانی را عهده دار بوده واز شروع یا گسترش دامنه خسارت ناشی از خطا های مختلف جلوگیری می نمایند همچنین عملکرد مناسب وانتخاب سیستم حفاظتی باعث کاهش سطح خاموشی می شود . چرا که حداقل ناحیه ای را که برای رفع عیب کافی است از شبکه جدا نموده و باعث تداوم برق رسانی به قسمتهای دیگر شبکه می شود.
خطوط هوایی با توجه به شرایط محیطی و آب و هوا در معرض انواع حوادث طبیعی میباشند که هرکدام ازاین
حوادث ممکن است به نحوی باعث اتصالی فازها با یکدیگر و یا با زمین گردند که نیازمند استفاده از روشهای
حفاظتی مناسب به منظور افزایش قابلیت اطمینان خطوط هوایی می باشد .
از جمله این حوادث می توان به برخورد صاعقه به تجهیزات فشار قوی بخصوص دکل های انتقال انرژی و تجهیزات داخل پست ، وقوع سیل و زلزله و تخریب این تجهیزات و همچنین برخورد پرندگان و حیوانات به این تجهیزات و قطعی موقت در شبکه اشاره کرد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.