توضیحات
عنوان: نقش تغذیه در مقابل حفاظت در برابر پرتوها
- مقدمه
- پرتوها
- شناخت پرتوها
- پرتوهای یونساز مستقیم
- پرتوهای یونساز غیرمستقیم
- منابع ایجاد پرتو ها
- منابع طبیعی
- منابع مصنوعی ساخته دست بشر،
- نقش تغذیه در حفاظت در برابر پرتوها
- مواد خوراکی کاهش دهنده مضرات پرتوها
- ویتامین E، موثر بر ژن ها
- ویتامین C، پیشگیری از اثرات مضر پرتودرمانی
- ویتامین های E و C بهترین پیشنهاد برای بیماران سرطانی
- نتیجه گیری
- منابع تحقیق
چکیده
همه افراد در طی روز در معرض اشعه های متعددی مانند: اشعه ماوراء بنفش، اشعه ایکس، اشعه های نور مرئی، اشعه حرارتی، امواج الکترومغناطیسی، امواج رادیویی، امواج ماکروویو، امواج موبایل و …. می باشند. علاوه بر این برخی از افراد برای درمان بیماری هایی مانند سرطان، به صورت مضاعف در معرض برخی از اشعه ها قرار می گیرند. این افراد به نسبت سایرین نیاز بیشتری به برخی ویتامین ها و مواد مغذی پیدا می کنند. تحقیقات نشان می دهد، مصرف مقادیر مناسبی از ویتامین A، ویتامین E، ویتامین C و … می تواند عوارض ناشی از پرتوها را کاهش دهد.ویتامین A، ترمیم سلول های آسیب دیده در پرتودرمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی به قسمت هایی از بدن اشعه یونیزه کننده تابانده می شود. این اشعه علاوه بر سلول های سرطانی می تواند بر سایر سلول های بدن نیز تأثیر بگذارد. در نتیجه بعد از پرتودرمانی لازم است، هر چه سریع تر سلول های آسیب دیده بدن ترمیم یابند. برای این منظور، ویتامین A بهترین گزینه است و می تواند عوارض ناشی از اشعه ها بالأخص پرتوی گاما را بازسازی کند.
مقدمه
در فیزیک پرتو به معنای ذرات انرژی یا امواج گذرنده در درون محیط یا فضاست. دو گونه پرتو وجود دارد:گونه نخست پرتوی یونی و گونه دوم پرتوی غیر یونی میباشند. اما واژه پرتو بیشتر برای گونه یونی بکار میرود (انرژی کافی برای یونیزه کردن اتم) اما گاهی ممکن است برای گونه غیر یونیزه (امواج رادیویی و نور) هم بکار رود. انرژی تابش از مبدأ خود به همهجا به طرف بیرون و در خط راست سیر میکند. این هندسه بطور طبیعی منجر به سیستم اندازهگیریها و واحدهای فیزیک که قابل اجرا بر روی تمام گونههای پرتو است، شد. هر دو گونه تابش یونی و غیر یونی میتواند برای اندامگان آسیبرسان باشد و همچنین ممکن است منجر به تغییراتی در زیستبوم شود.
1-پرتوها
در علم بهداشت پرتو ها تاکید می شود که “هیچ مقداری از پرتو گیری وجود ندارد که بتوان برای آن امکان ابتلا به سرطان صفر درنظر گرفت”. اگرچه استفاده از پرتو ها در پزشکی تابع قوانین سختگیرانه ای از طرف سازمانهای قانونی و ذیربط می باشد اما مسئولیت پرتو گیری کمتر توسط پرتو کار و پرتو دهی حداقل به بیمار به عهده خود پرتو کار می باشد. حال هرچه این قوانین سختگیرانه و هرچه شخص پرتو کار مسئول تر باشد باز پرتو گیری پدیده ای غیر قابل اجنتاب می باشد.
با این تفسیر می توان با قدرت عنوان کرد ، امروزه یکی از لزوم سلامتی تحقیقات پزشکی تخصصی در مورد چگونگی دفع خطرات پرتوها است چراکه با ازدیاد جمعیت و پیشرفت تکنولوژ های صنعتی میزان پرتوافشانی های طبیعی و مصنوعی بالا رفته و همواره سلامت بشر و دنیای پیرامون آن را دچار مخاطرات می کند.
مشخص نیست که چه کسی برای نخستین مرتبه در تاریخ از پرتوهای یونیزان برای مقاصد درمانی استفاده کرد، اما یکی از اولین کوششهای اینچنینی متعلق به سال ۱۸۹۶ است که ویکتور دسپن بطور ناموفقی سعی در درمان سرطان معده با پرتوهای ایکس نمود. در آن زمان پرتوها دارای انرژی کافی نبودند و لذا پرتودرمانی را فقط برای غدههای سطوحی امکان پذیر مینمودند. این وضعیت البته با ابداع تجهیزات ویژه ۲۰۰ کیلوولتی در سال ۱۹۲۲ میلادی دچار دگرگونی شد در همان سال، یک جراح اتریشی بنام لئوپولد فرویند.چگونگی درمان یک خال گوشتی توسط پرتوهای اشعه ایکس را برای نخستین بار به انجمن پزشکی وین نشان داد.
از دیدگاه حفاظت در برابر اشعه به پرتوهایی اطلاق می شودکه بتوانند در مواد بیولوژیکی یونسازی نمایند. مانند آلفا ، بتا، گاما، نوترون
آلفا: ذره ای است شامل دو پروتون و دو نوترون که داخل هسته اتم در کنار هم قرار گرفته اند
بتا: ذره ایست که ممکن است دارای بار مثبت یا منفی باشد.بتای منفی مانند ذره الکترون وبتای مثبت پوزیترون نامیده می شود.
نوترون :ذره ای است بی بار در داخل هسته اتم که به دلیل بی بار بودن به راحتی جذب هسته اتم شده وباعث تحریک هسته اتم می گردد
پرتوهای گاما و ایکس :جزء امواج الکترومغناطیسی هستند با این تفاوت که گاما منشأ هسته ای دارد ولی ایکس دارای منشأ الکترونی است.
پرتوگیری:عمل یا شرایط قراردادن ویا قرار گرفتن در معرض پرتو تابش پرتوگیری می تواند
داخلی)از منابع داخل بدن(ویا خارجی )از منابع خارج بدن(باشد.
پرتوگیری شغلی:این پرتوگیری ها ناشی از فعالیت های صنعتی نظیر رادیوگرافی صنعتی ،پژوهشهای علمی، آنالیزها، پرتودهی موادغذایی و غیره می باشد.
پرتوگیری حاد :پرتوگیری از پرتوهای یونسازدر مدت زمان کوتاه )مثلاً در یک دقیقه ، ساعت یا روز(اتفاق می افتد
پرتوگیری مزمن:پرتوگیری از پرتوهای یونساز برای مدت طولانی)برای مثال ماهها یا سالها(
سیورت :اثرات بیولوژیکی دز جذب شده در بدن از پرتوهای یونساز را با واحدی به نام سیورت بیان می کنند.یک سیورت معادل یک ژول در واحد جرم می باشد
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.